Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] miejscowka z mgielka
igusiek21
08-09-2010, 18:01
mile widzane wszelkie komentarze :D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img843.imageshack.us/i/dsc27871jpg.jpg/)
Jest ladnie, choc troche rozprasza miala plama po lewej choc wiem ze nie da sei za duzy z tym zrobic, ladna miejscowka fajny kadr ale mimo wszystko i tak lubie mocniejsze kolorki. Ogolnie rzecz biorac podoba sie :)
Kadr, mgła i kolory bardzo mi się podoba.
igusiek21
08-09-2010, 22:06
moze jeszce ktos ma jakies sugestie
Mi się wydaje, że motyw główny mało interesujący. Z lewej domek wystaje i mało pokazałaś pięknego światełka porannego. No niebo też nie dopisało, ale klimat ogólny jest. Powinnaś poszukać bardziej ciekawego miejsca, pospaceruj, pooglądaj teren zaplanuj co chcesz pokazać, przekazać, wstać o 4 lub wcześniej ;) wyjmij statyw i masz to co trzeba ;) tylko z obróbką nie przesadź.
igusiek21
10-09-2010, 11:09
szkoda bylam ogolnie zadowolona z tych zdjec... ale skoro sa cienko to cos w tym musi byc
Nikonozaur
10-09-2010, 11:34
szkoda bylam ogolnie zadowolona z tych zdjec... [...]
I słusznie. Nie masz czego się wstydzić i tym bardziej żałować. Masz dobrą fotę, niebo bez chmur nie jest niebem straconym, dobrze koresponduje z oszczędną w szczegóły całością. Wyłapałaś też piękne poranne światełko, przebijające się przez nastrojową mgiełkę. WB ciepły, ale nie przesadzony, kadr dobry, ostrość na swoim miejscu. Przełomem w krajobrazie zdjęcie to nie będzie, jednak śmiało możesz go umieścić po stronie udanych.
igusiek21
10-09-2010, 14:49
dziki nikozaur najbardziej na tym mi zalezalo :D
igusiek21
25-09-2010, 23:59
moze ktos jeszcze ma jakies jeszcze sugestie?
maniak666
26-09-2010, 00:33
dziki nikozaur :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Wiem że literówka, ale nie mogłem się powstrzymać. A co do zdjęcia-"Dziki Nikozaur":-D powiedział chyba wszystko w tym temacie. Rób swoje i walcz,walcz...
Pozdrawiam
moze jeszce ktos ma jakies sugestie
nauczyłaś się obróbki to widać na tej fotografii, jest poprawna a to już sukces (pamiętając Twoje początki ) teraz naucz się patrzeć na motyw przez okienko wizjera i komponuj go tak żeby w nim pojawiał się ciekawy gotowy motyw, pamiętając ze nie pojawi się w nim nic więcej ponad to co widzisz, staraj się znajdywać piękne miejsca i spojrzeć na nie swoją kobieca duszą mz. zagwarantuje Ci to ciekawe kadry - kobiety umieją pokazywać piękna naturę, tak trzymaj
pozdrawiam :)