PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Gnieciuch

mOSAd
07-09-2010, 23:53
Przeglądając stare sesje, przypadkowo wpadły mi w oko dwa kadry jeszcze. Może komuś przypadnie go gustu taki oto dyptyk.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://a.imageshack.us/img705/15/szklarska6.jpg)

Modelka: Kasia Chojnacka, wizaż i stylizacja: Eva Danhofer

PS. Tak, wiem, że tło jest pogniecione :) i wiem o jednej nitce. Ot taka odskocznia (dla przeglądających forum) od hiper poprawnych kadrów i dopieszczonych planów. W domyśle tło miało być do poprawki w sofcie, ale postanowiłem pokazać w takiej "chaotycznej" wersji akurat te dwa ujęcia.
Sprzęt: D700+N85/1.4, f=4.0, 1/125s, ISO 200, dwa prostokątne softy, symetrycznie po obu stronach przed modelką
PS2. Prążki na kreacji niestety przy tym pomniejszeniu ulegają "popsuciu".
PS3. Zdjęcia z warsztatów.

marszull
08-09-2010, 13:58
moim zdaniem dwojka calkiem spoko gdyby nie taki tlo ;)

Andy_O
08-09-2010, 15:17
Na lewym może trochę ciachnąć z prawej?

Ogólnie bardzo ładnie. Gnieciuch jak naj bardziej tu pasuje, przynajmneij coś się dzieje w tle.
A co do prążków - przed zmniejszaniem trzeba je rozostrzyć.

morzon
08-09-2010, 15:58
Dla mnie to po prawej zdecydowanie. Podoba mi się poza, spojrzenie, tak jakby bardziej zdecydowane światło na twarzy. Tło imo jak najbardziej pasuje, gładkie byłoby nudne, a tak jakoś współgra z ciuszkiem ;)

fotouśmieszek
08-09-2010, 22:10
spoko.Aż mi sie zachciało tryptyka:-) pozdro...

Edfu
09-09-2010, 02:05
Oba za ciasne z góry reszta spoko.

missbizarre
09-09-2010, 15:17
na lewym modelce za bardzo winieta włazi na twarz i przez to doznała chyba gradientu cery ;) i za dużo prawej zostawione
na dwójce mz wyglada niekorzystnie i ma zniekształconą sylwetkę przez tą pozę

Sapphiron
10-09-2010, 05:59
ekhem... kto skasował mojego posta? czyżby jakieś TWA tutaj było i nie dopuszcza do krytyki jaśnie wielmożnego?

BalbinA3
27-09-2011, 23:12
Bardzo dobre, pogniecione tło! Uważam, że świetnie współgra z gniecionymi fragmentami ubrania. Zdjęcie drugie, jak najbardziej magazynowe, jednak konieczny byłby retusz okolic oczu i noska oraz wyrównanie uszu. Ale takie drobnostki załatwia PS. Próbuję sobie wyobrazić, jak wyglądałoby to zdjęcie naświetlone ring flash'em. Jutro pożyczę od córki sprzęt i spróbuję zrobić coś podobnego. ODGAPIAM!!! :)

Pozdrawiam
Basia

mOSAd
28-09-2011, 00:36
Aleś dinozaura wykopała! Warsztaty to warsztaty - tutaj wpływ miałem na kadr, wybór emocji, pewne pokierowanie modelką oraz obróbkę. Światło zostało już ustawione wcześniej tak, by było "generalnie w porządku". A skupialiśmy się na innych aspektach pracy w studio. Tu mieliśmy o tyle komfort, że przynajmniej z metr od tła dało się modelkę odstawić. Rzeczywiście pomysł z ringiem może być interesujący pod kilkoma względami. W sumie mieliśmy nawet jakieś słoneczko, ale po pierwsze nikt jakoś nie wpadł na to by go użyć, po drugie nie było czasu na głupoty. ;) A skoro Pilon jest z powrotem, to niejako przy okazji jeszcze raz dzięki za super sympatyczny plener. Trochę rzeczy z niego wyniosłem (i nie mówię o sztućcach).
Aha, dzięki wszystkim za uwagi. Wbrew pozorom trudno dostrzec wady własnych zdjęć czasem.
Retusz jak najbardziej potrzebny, ale rok temu ostrożniej podchodziłem do tematu. Zgoda co do winiety i kadru. Andy, bardzo ciekawa metoda z rozostrzeniem prążków - nawet bym o tym nie pomyślał. Jak kiedyś siądę do tego lub podobnego ujęcia, będę już wiedział co zrobić! Ukłony.

PS. Sapphiron, post został usunięty ponieważ nie dotyczył zdjęć, o ile dobrze pamiętam. Nie potrzebuję wojenek w moim wątku, więc namiętnie będę raportował przejawy nieuzasadnionej agresji. :)