Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Do edycji IPTC ale co?

kamilkamien
06-09-2010, 20:04
Jak w temacie, potrzebował bym coś do łatwej edycji IPTC, wiadomo, słowa kluczowe, jakiś opis, prawa autorskie, miejsce i czas wykonania... Nic skomplikowanego! Warunek jest jeden, program powinien być w miarę intuicyjny i darmowy. Robiłem tego typu rzeczy w NX2 no i całkiem całkiem. Po pewnym czasie przesiadłem się na XnView ale tam odstrasza mnie ten jasny (biały) skin a nie mogę nigdzie innych skórek wyszukać... Czy możecie coś doradzić w tej sprawie? Chodzi o coś praktykowanego a nie wpisane w google, bo googlować potrafię a chce po prost poznać opinię użytkowników.

stig
07-09-2010, 08:12
ViewNX nie wystarcza?

BlackRoger
07-09-2010, 18:51
Bridge.

kamilkamien
07-09-2010, 21:50
ViewNX nie wystarcza?

jakie ten program musi mieć wymagania bo nie ukrywam ze wolno chodzi na moim komputerze a nie należy on do najgorszych

stig
07-09-2010, 23:35
jakie ten program musi mieć wymagania bo nie ukrywam ze wolno chodzi na moim komputerze a nie należy on do najgorszychNie wiem, jakie ma wymagania, bo na jakimkolwiek komputerze go uruchamialem, zawsze zasuwal jak maly samochodzik. Nie mam pojecia, co moze w nim wolno dzialac.

Gusioo
08-09-2010, 10:15
jakie ten program musi mieć wymagania bo nie ukrywam ze wolno chodzi na moim komputerze a nie należy on do najgorszych
Oczywiście masz najnowszą wersje?

Kliknij i poczytaj, znalezienie tego zajęło dosłownie chwilę: http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/47128

kamilkamien
08-09-2010, 17:01
Oczywiście masz najnowszą wersje?

Kliknij i poczytaj, znalezienie tego zajęło dosłownie chwilę: http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/47128

Oczywiście nie miałem najnowszej wersji a wymagania sprzętowe sobie na jakiejś stronie znalazłem też w dosłownie chwilkę. O dziwo mój komputer je spełniał. Pobrałem więc NX2 i szybkość jak po łyku Red Bull'a dosłownie wzrosła! Dziwne troszkę... Może miałem jakąś gównianą i trefną wersję, bo ściągałem ją z jakiejś stronki, w każdym razie nie ze strony Nikona...