Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Podniebny archipelag...
... w kolorach skąpany ;)
Zapraszam!
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
PS. Wiem, że prawie idealne 50/50, ale inaczej mi się ten kadr najzwyczajniej nie widzi ;)
Dziękuję :)
Jedynka bardziej mi się podoba, niebo i jego kolory są cudowne,
poza tym kadrowo też wydaje mi się lepsza. ;)
Ładne kolorki :-), ale na jedynce zbyt ciasno z prawej a na dwójce zbyt ciąży prawa strona :-) Hmm... a może mi sie wydaje :mrgreen:
Ładne kolorki :-), ale na jedynce zbyt ciasno z prawej a na dwójce zbyt ciąży prawa strona :-) Hmm... a może mi sie wydaje :mrgreen:
Niestety musiałem tak kadrować bo naniósł tam ktoś zacny dóbr wszelakich (acz niezbyt fotogenicznych) sprawiając, że prawa strona latarenki prezentowała się - delikatnie rzecz ujmując - średnio... No a poza tym tego nieba jak najwięcej chciałem mieć, a tam działo się szczególnie z lewej strony ;)
igusiek21
05-09-2010, 09:04
mile kadry ale jednak jedynka bardziej sie podoba. niele kolory. calkowicie oddany klimat
Bardzo ładne kadry ze wskazaniem na 1.Pozdrawiam
Dla mnie też jedynka, ... mocna tonacja, ale OK
Dla mnie jedynka za kolorki i kadrowanie.
jurek1906
05-09-2010, 11:04
Ja będę inny i wybiorę szerszą dwójkę :).
Piekne swiatelko - na obu, ale jesli chodzi o kadr to wybieram zdecydowanie nr 1 :D
Jedynka i dwójka są świetne, każda inna, a pokazują to samo miejsce, kolorek mocny, ale mi tu pasuje.
judith_manson
05-09-2010, 14:23
ula la !! ale ladne swiatlo !!! mmm !! az sie rozmarzylam !! 2 piekne, co to za miejsce?
ula la !! ale ladne swiatlo !!! mmm !! az sie rozmarzylam !! 2 piekne, co to za miejsce?
To jedna z miliona wysepek na południowo wschodnim wybrzeżu Szwecji. Ta akurat nazywa się Oknö i ostatnimi czasy sobie na niej pomieszkuję :D
lol, pięć kamyków na dole zdjęcia i już widać, że to Szwecja - nie znam bardziej uroczego miejsca.
A zdjecia... oba są właściwie jednakowe, dlatego dwójkę bym bardziej wciągnął (albo jakiegoś okonia z tej wody :D)
Jedynka ..światło i kolorki MZ bdb
Tak jak jest to 1 lepsza, a jak by mogło być to 2 ale szerzej tzn z większą kamienistą podłogą.
krzysztofz24
06-09-2010, 11:10
Super kolorki i super niebo...a kadrowo to w zasadzie oba mi pasuja:-).
Ładne światło, ładne kolorki, ładne kadry i obróbka :).
Pomimo tego dość kontrowersyjnego podziału wybiorę kadr nr 2.
Na jedynce latarenka zbyt mocno ucieka z kadru zarazem przeciążając go na prawą stronę.
Wersja druga wydaje się lepiej skomponowana, mimo tego, że elementów w kadrze nie brakuje ;).
Jednak otwarcie trzeba przyznać, że piękne, miękkie światło zrobiło kawał dobrej roboty rozświetlając kamienie i drzewce :).
P.S. Nie zimno Ci na tej obczyźnie ;)?
Ładne światło, ładne kolorki, ładne kadry i obróbka :).
Pomimo tego dość kontrowersyjnego podziału wybiorę kadr nr 2.
Na jedynce latarenka zbyt mocno ucieka z kadru zarazem przeciążając go na prawą stronę.
Wersja druga wydaje się lepiej skomponowana, mimo tego, że elementów w kadrze nie brakuje ;).
Jednak otwarcie trzeba przyznać, że piękne, miękkie światło zrobiło kawał dobrej roboty rozświetlając kamienie i drzewce :).
Dzięki za obszerny komentarz :)
Tam naprawdę za bardzo nie dało się uchwycić więcej prawej strony - chaszcze, belki i masa innych przeszkadzajek... A nawet jakbym chciał, to z drugiej strony miałem to niebo... No i kurcze w takich sytuacjach to moje 16mm trochę irytuje ;) Ale jeszcze się tam przejdę zapewne, bo daleko nie mam, i spróbuję na spokojnie ustrzelić coś bardziej zrównoważonego :)
P.S. Nie zimno Ci na tej obczyźnie ;)?
Hehe, z tego co wiem, to u nas właśnie - w Stolicy Polskiej Piosenki ;) - pogoda się ostatnio zbiesiła okrutnie. A ja się dzisiaj tutaj... opalałem:twisted: Ale jak tak za ok 3-4 tyg. przymrozi to zwijam żagle ;)
Pablo 77
07-09-2010, 10:32
Bardzo podoba mi sie jedynka za sprawą koloru:)
Zdecydowanie bardziej 2 do mnie trafia. Faktycznie deko ciazy, ale idzie wytrzymac ;)
Pięknie Wszystkim dziękuję za zainteresowanie :)!