Zobacz pełną wersję : Faktury... Wielka, większa i największa.
Witam, ten tryptyk powinien znaleźć się w dziale makro bo taką techniką zostały wykonane zdjęcia do jego złożenia. Ale z racji swej abstrakcyjności, zamieszczam go tutaj. Przy okazji ogłaszam konkurs ( nie wiem czy mogę - jeśli nie to admin ten wątek zdejmie) ale co tam. Pierwsza osoba, która odgadnie co zostało uwiecznione na tych fotkach otrzyma ode mnie flaszeczkę zacnej szkockiej - bez wymieniania nazwy. Odpowiedź musi być w miarę dokładna np. nazwa przedmiotu, który został sfotografowany. Jeżeli będziecie mieli problemy, będę podsuwał podpowiedzi.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img835.imageshack.us/my.php?image=61898575.jpg)
pozdrawiam
Felipe
goblinos
04-09-2010, 21:14
Może popękana szyba? Taka wzmocniona jak w samochodach z folią w środku
Witam pierwszego, odważnego uczestnika konkursu, ale niestety nie to nie jest szyba...
Pierwsza podpowiedź: to jest rzecz, której używają kobiety
pozdrawiam
Felipe
maniak666
04-09-2010, 21:34
Pilniczek do paznokci?
Witam.
Stawiam na bardzo wyschnięty cień do powiek, bądź puder.
goblinos
04-09-2010, 21:41
Żona mi podpowiada, że może torebka skórzana w dużym powiękeniu:)
Marcin Borkowski
04-09-2010, 22:38
nie mam pojecia co to jest, ale ma bardzo ładną fakturę, ogólnie zdjecie mi się podoba
Pierwsze wrażenie - pobite lusterko. I tak by pozostało gdyby nie podpowiedź, po przeczytaniu której przyszedł mi do głowy pumeks. Więc jeśli mogę to obstawiam właśnie te dwie rzeczy ;).
Myślałem, że konkurs potrwa trochę dłużej. Być może za szybko udzieliłem pierwszej podpowiedzi i do gry włączyły się panie, a konkretnie żona kolegi goblinosa i... pomogła mu wygrać. Tak, to jest fragment damskiej torebki z tzw. wężowej skóry. No cóż, słowo się rzekło, flaszeczka u płota.....Proszę zatem kolegę goblinosa o podanie adresu, pod który mam wysłać nagrodę. Adres prześlij mi na PW. Tym samym kończę konkurs - ogłaszając zwycięzcą... pardon zwyciężczynią - ładniejszą połowę goblinosa.
felipe
goblinos
05-09-2010, 13:10
No proszę, a ja wątpiłem w jej słowa :)
Żona aktualnie jest karmiąca, więc flaszeczka jeszcze trochę poczeka :)
A tak w ogóle to bez podpowiedzi raczej nie można by zgadnąć co to jest. Jeszcze pytanie - czy torebka była czarna czy biała (jasna czy ciemna)?
Punkt pierwszy: żona ma zawsze rację
Punkt drugi: jeśli nie ma racji - patrz punkt pierwszy...
Torebka ma kolor brązowo wiśniowy. Zdjąłem saturację bo te fotografie to część cyklu B&W z różnymi fakturami, sfotografowanymi obiektywem makro.
Jeszcze raz gratuluję i przesyłam obiecaną nagrodę. Już mam twój adres.
pozdrawiam
Felipe
goblinos
13-09-2010, 22:32
Dziękuję za wodę ognistą która jest już na miejscu :) Twoje zdrowie!
judith_manson
14-09-2010, 16:31
hahaha ale jaja!! ja tez chce flaszke, filippe prosze o dogrywke! uwielbiam zagadki :D
Żadne tam jaja, wszystko serio, a szczególnie flaszeczka. Właśnie obmyślam kolejny czelendż - czyli zawody.
Proszę uzbroić się w cierpliwość, kolejne zadanie powinno być trudniejsze więc muszę mieć trochę czasu, by je zorganizować. Nagroda też będzie ciekawsza - tak myślę.
pozdrawiam
Felipe