Zobacz pełną wersję : Dla miłośników futer
http://www.youtube.com/watch?v=_W554JRp34I
Jeśli nie planujesz zakupu futra to ostrzegam, film zawiera drastyczne sceny.
Brazilianpitbull
04-09-2010, 17:24
Nie... Odpadłem przy 37 sekundzie i nie wytrzymam kolejnej... nie ma takiej opcji. jak dla mnie to tych durnych żółtków, z resztą każdego (niecenzuralne słowo na z) powinno się sieknąć taką korbą/pałką/prętem w głowę i zapewnić obdzieranie żywcem ze skóry... Banda zwyrodnialców
Nie mieści mi się to w głowie...
Jak zwykle miałem nie wchodzić i wszedłem...
brak mi słów.
Ostatnie ujęcie jest tragiczne... szkoda,że tego kolesia żywcem nie oskórowali :|
Wstukajcie w wyszukiwarkę YouTube filmiki pokazane przez organizację PETA
pierwszy brzegu:
http://www.youtube.com/watch?v=d-kvZq4ARg4&has_verified=1
nie polecam osobom wrażliwym.
Takich przykładów będziecie mieli bardzo dużo. Człowiek to... bestia... (http://pl.wikipedia.org/wiki/People_for_the_Ethical_Treatment_of_Animals)
Nie dawajcie tu takich linków. Przecież z przekory każdy zajrzy, a to jest naprawdę straszne. :-(
A najlepiej usuńcie ten link.
Nie dawajcie tu takich linków. Przecież z przekory każdy zajrzy, a to jest naprawdę straszne. :-(
Najgorsze jest to, że tak naprawdę nie wiadomo co robić.
No bo co mogę niby zrobic? Podpisać jakąś petycję, którą kraje takie jak Chiny czy inne, mają serdecznie w du..e? Mogę sie wkur..ać do woli i tak nikogo to nie obchodzi.
Dla nich liczy się zysk i tyle w temacie.
Ja futer i tak nigdy nie kupowałem. Ale są tacy/takie co kupią :)
A ochotę mam i tak tylko dorwać jednego z tych panów...gwarantuję, że bolałoby bardziej:)
Marian K
04-09-2010, 21:15
Wiesz dobrze że wyrzucenie termometru nie obniża temperatury.
A ciekawość, też ma dobrą i złą stronę.
Ehh, nie wiem nawet co napisać, ale głupio mi pozostawić to bez komentarza. Lubię wszystkie zwierzęta i mimo, że za niektórymi nie przepadam, to nigdy żadnego nawet bym nie uderzył. :-? Nie potrafię tego zrozumieć, ale jeśli ktoś to jednak rozumie, to proszę mi NIE tłumaczyć.
Odpuście sobie takie linki. Odruch wymiotny mi się prawie włączył..
Piotrek Charchuła
05-09-2010, 12:57
Ja się tylko zastanawiam poco wy zamieszczacie takie filmy na forum fotograficznym ? Jak nie koty topione przez jakąś gówniarę to pies zrzucany przez jakiś chłopaków z mostu, a teraz obdzieranie ze skóry zwierząt (nie jestem na 100 % pewny bo nie miałem ochoty jakoś tego oglądać w niedzielny poranek więc zgaduje). Ja rozumiem że to jest dział cafe i można tu wrzucać różne linki ale zastanawiam się poco akurat takie. I ludzie którzy kupują futra i ludzie którzy ich nie kupują przecież zdają sobie sprawę jak one powstają. Każdy normalny człowiek będzie zniesmaczony i oburzony takim zachowaniem jak te na filmikach a tylko nerwy tracimy oglądając to. Chyba każdy z was wie że w niegodziwości i torturowaniu zwierząt ludzka rasa przez lata istnienia doszła niemal do perfekcji...
Futer nie kupuje ale mam pasek skórzany ...
o kur...a - jestem zszokowany takim bestialskim postępowaniem naszej rasy. Nie, zebym nie miał swiadomości ze takie coś się dzieje. Ale to już moim zdaniem jest gruuuba przesada
o kur...a - jestem zszokowany takim bestialskim postępowaniem naszej rasy. Nie, zebym nie miał swiadomości ze takie coś się dzieje. Ale to już moim zdaniem jest gruuuba przesada
Co kraj to obyczaj. Nie można wszystkiego mierzyć normami cywilizacji zachodniej. Chińczycy postępują tak od tysięcy lat. Nie jest to działanie, które współcześnie zostało tam usankcjonowane.
Ja się tylko zastanawiam poco wy zamieszczacie takie filmy na forum fotograficznym ? (...) I ludzie którzy kupują futra i ludzie którzy ich nie kupują przecież zdają sobie sprawę jak one powstają.
Moim zdaniem nie wszyscy rozważający zakup futra zdają sobie sprawę w jaki sposób one powstają. Większość pewnie myśli, że skóry pochodzą z europy gdzie zwierzęta są zabijane w humanitarny sposób i nie zdychają w cierpieniach obdarte żywcem ze skóry. Zamieściłem link 'dla miłośników futer' i wyraźnie uprzedziłem o drastyczności materiału, a jeśli ktoś kliknął bez czytania to... przynajmniej nie będzie żył w nieświadomości:) Może dzięki filmikowi będący 'na kupnie' dwa razy się zastanowią przed kupnem sobie/żonie/kochance wdzianka na zimę a kilka szynszyli nie zwolni klatek swoim następcom.
Marian K
05-09-2010, 22:01
Moim zdaniem nie wszyscy rozważający zakup futra zdają sobie sprawę w jaki sposób one powstają. Większość pewnie myśli, że skóry pochodzą z europy gdzie zwierzęta są zabijane w humanitarny sposób i nie zdychają w cierpieniach obdarte żywcem ze skóry. Zamieściłem link 'dla miłośników futer' i wyraźnie uprzedziłem o drastyczności materiału, a jeśli ktoś kliknął bez czytania to... przynajmniej nie będzie żył w nieświadomości:) Może dzięki filmikowi będący 'na kupnie' dwa razy się zastanowią przed kupnem sobie/żonie/kochance wdzianka na zimę a kilka szynszyli nie zwolni klatek swoim następcom.
Mam pytanie:futra europejskie to,"dobre" futra,czy może wszystkie futra są "złe".
Mam pytanie:futra europejskie to,"dobre" futra,czy może wszystkie futra są "złe".
Ale chcesz sobie kupić, czy co?
JA pierd*le. Kolejna scena z internetu która wpisała mi się w mózg na zawsze.
"dobre", "złe" ... nie ma takiego pojęcia w tej kwestii.
Większość "europejskich" futer i tak pochodzi z półproduktów z chin.
Pozatym kto ma kupić i tak kupi. Futra, skóry... chodzi tylko o wyrobienie jakiejś tam świadomości i może dzięki temu jakimiś małymi kroczkami dojdziemy do tego że zwierzęta nie będą przy tej okazji tak niemiłosiernie cierpieć.
Człowiek zawsze korzystał ze skór zwierząt i szczerze to mam nadzieję że nie prędko zastąpią skóry i futra jakimiś sztucznymi wynalazkami.
Chodzi o świadomość i jakieś tam ludzkie podejście do tego wszystkiego...
A sam lubię mieć jakąś tam skórzaną kurtkę w szafie...
Czy lepiej zginac od strzalu w glowe i zostac oskinowanym czy dlugo konac po obdarciu ze skory zywcem? Interesujace pytanie.
Ty chyba nie widziales, co sie w ubojniach robi, ze opowiadasz bajki o humanitarnym uboju w Europie...
Ty chyba nie widziales, co sie w ubojniach robi, ze opowiadasz bajki o humanitarnym uboju w Europie...
Człowiek jest w stanie uniewrażliwić się na wszystko. To kwestia obycia. Jak w medycynie sądowej. Po pewnym czasie to kanapkę można zjeść przy rozbebeszonych ludzkich zwłokach i kawę wypić.
Ale czy z tego powodu mam przejść na wegetarianizm i ubierać się w "ekologiczne" sztuczne wyroby skóropodobne?
Nie.
Domyślam się jak się to wszystko dzieje, ale nie zamierzam z tego powodu zmieniać swojego sposobu życia.
Z jednej strony jest gruba przesada w przemysłowym traktowaniu zwierząt, a z drugiej dziwna paranoja związana z "humanitaryzmem" i całą tą nagonką na "ludzkie" traktowanie zwierząt.
Znasz jakiś złoty środek na rozwiązanie tego problemu? Bo ja nie znam... może więc podzielisz się z innymi...
Marian K
06-09-2010, 06:58
Czy lepiej zginac od strzalu w glowe i zostac oskinowanym czy dlugo konac po obdarciu ze skory zywcem? Interesujace pytanie.
Zaszło nieporozumienie,być może źle się wyraziłem.Rozchodziło mi się o to czy :każde futro jest złe bo trzeba zabić
zwierzę,tylko to które zostało pozyskane w sposób jak z filmiku.
Upraszczając-Nie kupować futer czy kupować.
Ale czy z tego powodu mam przejść na wegetarianizm i ubierać się w "ekologiczne" sztuczne wyroby skóropodobne?
Nie.
Domyślam się jak się to wszystko dzieje, ale nie zamierzam z tego powodu zmieniać swojego sposobu życia.
Z jednej strony jest gruba przesada w przemysłowym traktowaniu zwierząt, a z drugiej dziwna paranoja związana z "humanitaryzmem" i całą tą nagonką na "ludzkie" traktowanie zwierząt.
Znasz jakiś złoty środek na rozwiązanie tego problemu? Bo ja nie znam... może więc podzielisz się z innymi...
Ale ja tego nie sugeruje w zaden sposob. Tez nie mam zamiaru rezygnowac z miesiwa i wyrobow skorzanych ;)
Chcialem tylko zdementowacv post statlera, ktory napisal go w takim tonie, jakby to tylko Chinczycy podchodzili do sprawy w sposob przemyslowy, a w Europie to och, ach i milosierdzie ;)
Ale ja tego nie sugeruje w zaden sposob. Tez nie mam zamiaru rezygnowac z miesiwa i wyrobow skorzanych ;)
Chcialem tylko zdementowacv post statlera, ktory napisal go w takim tonie, jakby to tylko Chinczycy podchodzili do sprawy w sposob przemyslowy, a w Europie to och, ach i milosierdzie ;)
ups... chyba rano miałem jakąś pomroczność bo zdawało mi się że cytujesz mój post...
;)
Nie twierdze ze u nas zwierzeta maja wersal, ale mam nadzieje ze nie musza niepotrzebnie cierpiec.