PDA

Zobacz pełną wersję : Sztuka kamuflażu to podstawa ;)

gregory_21
03-09-2010, 01:07
Słyszałem, że US Army ma wprowadzić specjalne kombinezony, które poprzez rejestrację obrazu naokoło żołnierza, będą potrafiły wygenerować obraz w taki sposób, że wtopi się on idealnie w otoczenie.

Jednak o ile w USA prace są jeszcze w powijakach tak w Chinach już go od dawna mają:

http://www.moillusions.com/2008/08/camoflague-art-by-liu-bolin.html

:mrgreen:

FHR
03-09-2010, 09:05
Sztuka kamuflarzu to podstawa ;)

Sztuka poprawnego pisania to też podstawa ;)

M2SC
03-09-2010, 09:14
Tez o tym słyszałem - cos bylo na discovery chyba - wyglada niezle ciekawe jak w praktyce

gregory_21
03-09-2010, 11:11
Sztuka poprawnego pisania to też podstawa ;)

Błąd to błąd - nie wymigam się ;)

Dzięki ;)

ekonet
03-09-2010, 11:40
Błąd to błąd - nie wymigam się ;)

Dzięki ;)
Przyjmuję. ;)

mycza
03-09-2010, 12:35
Dla mnie i innych fotografów przyrody, taki strój byłby przydatny:mrgreen:, nie potrzebne byłyby czatownie i inne cuda.

rychu_cmg
03-09-2010, 18:01
Dla mnie i innych fotografów przyrody, taki strój byłby przydatny:mrgreen:, nie potrzebne byłyby czatownie i inne cuda.
zwierzęta mają też węch więc nie było by tak różowo. Mimo to zawsze kilka metrów bliżej można by podejść .

rastula
03-09-2010, 19:09
żeby nie było nieporozumień

to podlinkowane to są prace artysty - on się tak pomalował :)

ale te stroje zapewniające "przezroczystość" to fakt - widziałem gdzieś filmiki z eksperymentów ...

gregory_21
03-09-2010, 20:56
żeby nie było nieporozumień

to podlinkowane to są prace artysty - on się tak pomalował :)

ale te stroje zapewniające "przezroczystość" to fakt - widziałem gdzieś filmiki z eksperymentów ...

Już myślałem, że nikt nie zwróci na to uwagi :D

frostic
04-09-2010, 12:59
Ja tam wole czeską wizję Arabelli i wszelkie "kouzelne" wdzianka tam prezentowane ;)

2pompony
04-09-2010, 16:07
Wtrącę tylko pokrótce, że słowo kamuflaż pisze się jednak przez z z kropką (jak widzę pisane przez rz, to pękają mi gałki oczne).

Podobnie zresztą jak pejzaż, wiraż, garaż, które to słowa pochodzą z francuskiego.

frostic
04-09-2010, 16:12
Wtrącę tylko pokrótce, że słowo kamuflaż pisze się jednak przez z z kropką

Wtrącasz coś, co było wałkowane powyżej ;)

2pompony
04-09-2010, 16:40
Niezupełnie.

Wyżej ktoś poprawnie napisane słowo usiłował przerobić na dziwoląga. Zaś autor wypowiedzi dał sobie wmówić że popełnił błąd, pomimo, że błędu nie zrobił.

Przyznasz sam, że to jakby co innego, niż było wałkowane. :)

gregory_21
04-09-2010, 17:29
Niezupełnie.

Wyżej ktoś poprawnie napisane słowo usiłował przerobić na dziwoląga. Zaś autor wypowiedzi dał sobie wmówić że popełnił błąd, pomimo, że błędu nie zrobił.

Przyznasz sam, że to jakby co innego, niż było wałkowane. :)

Wyszło niepotrzebne zamieszanie...
FHR zwrócił słuszną uwagę, że popełniłem błąd, którzy później poprawił ekonet a co za tym idzie wpis kolegi FHR stał się bezpodstawny.
Jestem prawie przekonany, że w temacie napisałem "kamuflarz" zamiast "kamuflaż" ;)

Tak czy owak: PEACE! ;)

2pompony
04-09-2010, 17:48
A to wyszło qui pro quo... BO teraz ten, kto zauważył błąd, dla mnie do tej chwili wyglądał, jakby chciał napisać przez rz.. :)

To zresztą przyczynek do tego, jak takie edytowanie wątków bez edytowania postów może wyglądać po pewnym czasie. Gdybym śledził na biueżąco, pewnie nic bym nie powiedział, ale zajrzałem tu, zobaczytłem dyskusję już poedytowaną - i wygląda to jak wygląda.

I peace peacem, nikt się nie kłóci (a przynajmniej nie ja), bo dzisiaj jestem strasznie nieczasowy. :)

frostic
04-09-2010, 20:34
No pewnie że nikt się nie kłóci! A już na pewno nie pokojowo do życia nastawiony TataHomera ;)
Zwłaszcza, że we wpisie FHR widnieje cytowana stara błędna wersja.

A niejednego już podobnego byka SMEkoś mi poprawił ;)