Zobacz pełną wersję : Wybierak wielofunkcyjny w D70 - problem
Witam mam pytanie do użytkowników D70,ponieważ odnosze wrażenie że po 20 000 zdjęć wybierak wielofunkcyjny w mojej siedemdziesiątce rozklekotał się trochę.Nie ma problemu ze stykiem bo działa bez zarzutu lecz nie spręzynuje tak jak w innych modelach D70 które specjalnie obejrzałem u znajomych,którzy mają zrobioną znacznie większą ilość zdjęć. Przeglądam dużo zrobione zdjęcia,czy to może być przyczyną ?? Czy ktoś z was ma taki problem...Hmm wydaje się jakby miał odpaść niedługo.
Robert_P
23-12-2006, 23:11
Skoro go dużo używasz to znaczy że przebieg może być zdecydowanie większy niż u Twoich znajomych.
Ja używam sporadycznie i przy przebiegu ponad 50 tysi pracuje jak new.
Więc może go poprostu zajeździłeś :)
Czy to się jakoś wymienia w razie ewentualnego uszkodzenia ??? Kolega rozbierał swoją puszkę i mówił ,że strasznie dziadowsko jest to zrobione.Końcówka plastiku zatopiona na końcu. W tym momencie ciężko mi jest powiedzieć jak to działało na poczatku,ale być może już na początku był jakiś luz. Obecnie sprężynuje tylko w lewą stronę w kierunku wyświetlacza , W pozostałych kierunkach nie odczuwa się sprężynowania.Działa narazie mimo wszystko.
Sorki za off-topic ;) Ale czy ktos z Was zastanowil sie jak przez ostatnie powiedzmy 2 lata zmienilo sie "fotografowanie" kiedys na wakacje bralo sie 2 klisze po 36 klatek i starczalo a teraz?? 500zdjec z 2tyg wakacji to malo ;) A "pstrykanie" 60000 zdjec w rok to norma :) kiedys pewnie jakby ktos zrobil 5000 to bylby "zawodowcem" ;) ot takie przemyslenie :)