PDA

Zobacz pełną wersję : Karton

seler
02-09-2010, 10:38
Gdzie można kupić duże arkusze kartonu (tak min 2x1m) takiego jak na mocne pudła np do telewizorów?
Chciałbym zrobić z nich składane zastawki po pomalowaniu na czarno, bo w tej chwili błysk lampy odbija mi się po całym pokoju i światło jest nie do opanowania... :(

marszull
02-09-2010, 12:28
chyba bedzie ciezko
ale ja kiedys mialem wlasnie zastawki z kartonow po lodowkach, z jednej strony oklejone matowym brystolem
a dwie czarnym aksamitem kupionym "na ciuchach" (chyba zaslony)
sprawowaly sie bardzo dobrze

drhardware
02-09-2010, 20:56
Stora Enso? Ewentualnie jakaś hurtownia sprzętu agd - dostawa lodówek lub szpital - aparaty przychodzą w takich wielkich pudłach.

KEYZOR
02-09-2010, 21:35
Widze ze jestes z Wrocka pod wrockiem jest miejscowosc Krzycko i tam jest firma Werner-Kenkel czy jakos tak. Uderz tam powinni miec cos ciekawego dla Ciebie. Po za tym tak jak kolega drhardware wspomnial Stora Enso tylko ze tego nie ma chyba w okolicach Wroclawia.

seler
03-09-2010, 09:04
Widze ze jestes z Wrocka pod wrockiem jest miejscowosc Krzycko i tam jest firma Werner-Kenkel czy jakos tak. Uderz tam powinni miec cos ciekawego dla Ciebie. Po za tym tak jak kolega drhardware wspomnial Stora Enso tylko ze tego nie ma chyba w okolicach Wroclawia.

No jest, dzięki. Jest jedno małe "ale"... to jest duży producent a ja nie potrzebuję tira tektury tylko 2m2

Ale już wymyśliłem jak zrobię :)
Są w obi takie panele styropianowe 4mm grubości z folią aluminiową z jednej strony 0,5x 0,5m,
posklejam je ductapem do żądanego wymiaru a od strony styropianu nakleję czarny papier bądź pomaluję czarną farbą.
I tym sposobem zrobię sobie dwie składane zastawki (0,5+0,5)x2m z jednej strony czarne a z drugiej srebrne :)
Lekkie, łatwo schować za szafę i tanie jak barszcz :)

KEYZOR
03-09-2010, 16:23
Widze ze masz inny sposob. Jednak jakbys potrzebowal to bez problemu dogadasz sie tam z jakims kierownikiem zeby Ci odpalil taki kawaleczek kartonu.

hostman22
08-09-2010, 21:03
Gdzie można kupić duże arkusze kartonu (tak min 2x1m) takiego jak na mocne pudła np do telewizorów?
Chciałbym zrobić z nich składane zastawki po pomalowaniu na czarno, bo w tej chwili błysk lampy odbija mi się po całym pokoju i światło jest nie do opanowania... :(

Podejdź od tyłu do jakieś marketa, za dwa piwa dostaniesz to co chcesz.