Zobacz pełną wersję : Jak wgrać plik konfiguracji na kartę pamięci w D700 jeśli nie mam czytnika?
Jak wgrać plik konfiguracji na kartę pamięci w D700 jeśli nie mam czytnika kart flash?
albo inaczej:
Czy można wgrać plik na kartę pamięci, która jest w aparacie, wykorzystując do tego celu kabel USB?
System to Windows 7.
plusfoto
31-08-2010, 23:41
Stać Cie na D700 a ulamka tej kwoty zalujesz na czytnik
Jak wgrać plik konfiguracji na kartę pamięci w D700 jeśli nie mam czytnika kart flash?
albo inaczej:
Czy można wgrać plik na kartę pamięci, która jest w aparacie, wykorzystując do tego celu kabel USB?
System to Windows 7.
AFAIK D700 ma tryb "mass storage" dla usb. Poszukaj w menu, włącz go, i po podłączeniu do komputera powinien być widoczny jak normalny pendrive.
Powinno zadziałać.
A rada kolegi powyżej - bezcenna :)
petrus33
02-09-2010, 00:04
Stać Cie na D700 a ulamka tej kwoty zalujesz na czytnik
Tiaaaa......:))))))
No ... dziękuję za posty choć dotyczą one zgoła innego tematu :)
może jednak ktoś zna odpowiedź na pytanie:
Czy można wgrać plik na kartę pamięci, która jest w aparacie Nikon D700, wykorzystując do tego celu kabel USB?
Paweł Kania
02-09-2010, 10:36
System to Windows 7.
Myślę że najlepiej bedzie jak sprawdzisz to sam - tutka nikt Ci raczej nie napisze.
AFAIK D700 ma tryb "mass storage" dla usb. Poszukaj w menu, włącz go, i po podłączeniu do komputera powinien być widoczny jak normalny pendrive.
Powinno zadziałać.
A rada kolegi powyżej - bezcenna :)
D700 nie ma Mass storage, tylko to jakieś PTP.
D700 nie ma Mass storage, tylko to jakieś PTP.
O kurcze.
Rzeczywiście (aż sprawdziłem).
Ale heca...