Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Karmelowa fantazja...
... .
* Zapraszam *
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/08/d27fc5c51273c297-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
* Dziękuję *
Ehhhh Panie teraz to pozamiatales wszystko co widzialem na tym forum przez ostatni miesiąc. Kłaniam sie nisko.
Master95
31-08-2010, 18:21
Woooooooooow!
Kurcze, digiart wyszedł :) Chylę czoła, bo uwielbiam takie "grafiki" oglądać. Dół jest fascynujący...
no i pozamiatane! brak słów... ale zdjęcie!!!rewelacja!
pięknie Pawle, pięknie :)
Nie moja to "działka" zupełnie, ale muszę przyznać, że pięknie to wyszło i oczy ciężko oderwać od Twojej pracy. Pysznie podane ;)
Wyrazista i szalenie "energetyczna" fota.
Pershing
31-08-2010, 18:39
Bajka poprostu, to ja jeszcze muszę się duuuuużo uczyć.
No tak, nie mam pytan, albo mam, czym memlasz?
... czym memlasz?
Heliopan ND 3,0 w użyciu.
Heliopan ND 3,0 w użyciu.
No ja powalcze BSem to porownamy:D
Piękna sprawa proszę pana, piękna sprawa ... :)
No ja powalcze BSem to porownamy:D
Czekam z niecierpliwością :).
Miazga, a szczególnie pierwszy plan. :)
igusiek21
31-08-2010, 19:00
niezle wykonanie. podziwiam
Po prostu "Karmelowa fantazja".
GUINNESSts
31-08-2010, 19:17
Nieco sie gryzie poprzez duzy "uklon obiektywu" i niebo z innej bajki;) Jednak samo wykonanie i prazentacja takie odczucia niweluje... Super!!!
RobertSoul
31-08-2010, 19:17
miazga :) !!!
jaki czas użyłeś ? :)
Widać, że urlop dobrze Ci posłużył :-) pyszny karmel :-)
Świetne zdjęcie!!! Co tu dużo pisać. Rewelacja!!!
jurek1906
31-08-2010, 20:02
Ładnie zrobione,ciekawa tonacja,ale ostatni kamyk wystaje chyba deczko nad linie horyzontu,i on burzy mi doskonałość tej pracy.A może się mylę :).
żółto-czarny
31-08-2010, 20:27
Karmel wylewa się z mojego monitora :o Muuuuuszę skonsumować tego Heliopana. No, może w ostateczności Fadera :D
Pablo 77
31-08-2010, 20:36
Extraaaaaaa!!!!!
Nikonozaur
31-08-2010, 20:39
Przez telefon mówiłeś "takie tam memłanko", w moich stronach mówią na to nokautująco kapitalne zdjęcie. :shock:
O cholera , rzeczywiście dech zapiera :-)
Myślałem, że tematy "memłane" się kończą, temat niby ten sam co wiele, ale pokazane i wykonane na najwyższym poziomie, praca zatrzymuję na dłuższą chwilę.Super.
A to niespodzianka... Kolega zaczal bawic sie w memlanie ;>
I bardzo dobrze, bo bdb Ci to wyszlo ;)
Czekam na kolejne!
Marcin T
01-09-2010, 06:52
To już nie jest takie tam zwykłe mymłanie, jesteś na granicy fotografii :p
Ogólnie to się podoba :)
malasana
01-09-2010, 08:05
Tez tak pomyslalem, co nei zmienia ze efekt sie podoba, za sprawa koloru i wyrazistosci.
wojtek6308
01-09-2010, 08:26
Ładnie wymemłałeś, ... efekt niesamowity :-) .
extra fota! Przyłożyłeś się ;)
Ja mam mieszane uczucia. Praca piękna i podoba się. Ale z drugiej strony całość jest zbyt sztuczna i ingeruje mi w krajobraz jako taki. Jedno wiem te zdjęcie zapadnie mi w pamięci :) Gratuluje.
Pozdrawiam,
AMI
Bardzo dobry kadr.pozdrawiam
Zapada w pamięć ale.. no właśnie jest małe "ale". Tomasz już zwrócił na to uwagę ale niebo i podłoga zbyt mało współgrają ze sobą. Są jakby z innych bajek. Potęguje ten efekt wrażenie, że podłoga jest jakby wypukła. To mnie w tej pracy razi.
Nieco sie gryzie poprzez duzy "uklon obiektywu" i niebo z innej bajki;) ...
Ukłon faktycznie trochę zbyt duży ;). Ale warunki, które zastałem w tym miejscu o tej porze nie pozwalały zejść niżej ;).
Jest Ci u mnie w zanadrzu jeszcze coś z bardziej żabiej perspektywy ;).
...
jaki czas użyłeś ? :)
195s :).
...
No i ja też tak myślę :). Tylko ta granica jest bardzo płynna i umowna. I moim zdaniem każdy sam kierując się swoim gustem i upodobaniami, powinien sobie określić gdzie takoważ ma swój przebieg ;).
Chciałem pięknie podziękować Wszystkim za poświęcony czas i pozostawienie komentarza :).
RobertSoul
01-09-2010, 20:46
a co to za piekne miejsce ? ;)
a co to za piekne miejsce ? ;)
Tym razem to nie jest Turawka ;).
To piękna chorwacka wyspa Vis. Ta fotka robiona w przeuroczej miejscowości Komiza.
Byłem tam już trzeci raz i za każdym razem jestem oczarowany specyficznym klimatem tam panującym.
Tam się po prostu odpoczywa
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/09/oui-1.gif
źródło (http://emoty.blox.pl/resource/oui.gif)
krzysztofz24
01-09-2010, 20:59
Jest i karmel...i fantazja:-). Bdb i oryginalna fotografia...troche cos innego, super tak ogolnie.
Gdzieś już chyba widziałam:) robi wrażenie i jak ktoś już wspomniał: długo będzie się je pamiętać.
Ogólnie to się podoba :)
Granicą fotografii jest wyłącznie wyobraźnia ;)
Ogólnie fota też mi się podoba ale...
Ale wygląda to jakoś dziwnie. Nie interesuje mnie czy to digart czy pojedyncza klatka - po prostu jakoś sztucznie to wygląda.
W pierwszym odruchu pomyślałem, że pozbyłbym się tych 4 kamieni w centrum kadru.
Ale kolorystycznie miód.
ostrytux
01-09-2010, 23:46
Granicą fotografii jest wyłącznie wyobraźnia ;)
Ogólnie fota też mi się podoba ale...
Ale wygląda to jakoś dziwnie. Nie interesuje mnie czy to digart czy pojedyncza klatka - po prostu jakoś sztucznie to wygląda.
W pierwszym odruchu pomyślałem, że pozbyłbym się tych 4 kamieni w centrum kadru.
Ale kolorystycznie miód.
Mam dokładnie takie samo odczucie :twisted:
Niemniej chylę czoła za wyobraźnię, pomysłowość i wykonanie - ta fotografia na pewno zostaje na dłużej w głowie - moje gratulacje Paweł :D
urbanned
01-09-2010, 23:50
195s :).
.
Aaaa jak to się robi?
To znaczy skąd wiesz kiedy masz zamknąć, ze światłomierza?
...
...
Też myślałem o tym Maćku, aby główne danie podać bardziej saute ;). Ale ta wersja jakoś bardziej mi smakowała :).
Więc takoważ trafiła na pożarcie ;).
Aaaa jak to się robi?
To znaczy skąd wiesz kiedy masz zamknąć, ze światłomierza?
A tutaj nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Wszystko zależy jaki zestaw filtrów zastosujesz. Czy oprócz ND w akcji również będą połówki, polary itp.. Oczywiście zastane warunki oświetleniowe i parametry ustawień w aparacie też bardzo ważne są. Podstawa to, aby prawidłowo naświetlić, a nie przepalić ;). Obserwacja histogramu i obszarów przepalonych będzie na pewno bardzo pomocna :).
Sebastianito
02-09-2010, 09:24
Kolory Kolory i jescze raz kolory.... ale to laczenie wody i nieba, juz mi sie nei podoba. No gdyby horyzont wody byl ciemniejszy... ale generalnie fotografia inna niz wszystkie tutaj... niezle!
urbanned
02-09-2010, 10:05
A tutaj nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Wszystko zależy jaki zestaw filtrów zastosujesz. Czy oprócz ND w akcji również będą połówki, polary itp.. Oczywiście zastane warunki oświetleniowe i parametry ustawień w aparacie też bardzo ważne są. Podstawa to, aby prawidłowo naświetlić, a nie przepalić ;). Obserwacja histogramu i obszarów przepalonych będzie na pewno bardzo pomocna :).
Ok. ale przy ponad 3 min. naświetlania musisz stosować tryb BULB i nie raczej nie sądzę, że robisz to na oko tylko?
Światłomierz i potem naświetlasz tyle ile pokazuje?
Ojej!
Dobre...
ND3 to ile to przysłon?
sprawdzę sobie...
Ok. ale przy ponad 3 min. naświetlania musisz stosować tryb BULB i nie raczej nie sądzę, że robisz to na oko tylko?
Światłomierz i potem naświetlasz tyle ile pokazuje?
Poszło PM :).
Ojej!
...ND3 to ile to przysłon?
sprawdzę sobie...
10 :)
Wilensky
02-09-2010, 17:54
Świetne.
Moje kolory, cudne kolory.
Praca, którą widzę na ścianie bo nie może się znudzić (dłuuuugo nie), gratuluję świetnego efektu, ale nie ukrywam, że też zastanawiam się ile jeszcze jest w niej z fotografii.
Pozdrawiam
Pierwsze wrażenie jest super, ohy i ahy, ale po dłuższym obcowaniu z tą pracą przychodzi mi jakaś refleksja, że to zbyt sztucznie wygląda, jakoś dziwnie, nie naturalnie.
A mnie bardzo przypadło do gustu
tormentol
02-09-2010, 23:36
Należy się mz pochwała za odwagę dla autora i chęć eksperymentowania. Dla mnie świetne i z przyjemnością oglądam.