PDA

Zobacz pełną wersję : Guma do Micro Nikkora 55/2,8

zdyboo
31-08-2010, 08:04
Witam!

Szanowne koleżanki i koledzy czy mogliby mnie pomóc w temacie, skąd zdobyć gumę na pierścień ostrości do manualnego Micro Nikkora 55 mm f/2.8?
Kupiłem ww. obiektyw na Allegro i się okazało, że guma jest popękana, w jednym miejscu już w 2/3. Chciałbym ją wymienić zanim się całkiem zerwie. Do serwisu na Podstępu już mejlowałem, ale nie raczyli odpowiedzieć, a nie zamierzam im szkła wysyłać.
Jakby ktoś miał jakieś pomysły, to proszę o pomoc.
Dziękuję z góry.

HYPER
01-09-2010, 16:38
sprzedadza Ci w niemieckim serwisie. dojdzie tylko koszt wysylki, ale prawdopodobne, ze guma bedzie tansza niz w polsce.

zdyboo
14-09-2010, 08:42
sprzedadza Ci w niemieckim serwisie. dojdzie tylko koszt wysylki, ale prawdopodobne, ze guma bedzie tansza niz w polsce.

Niestety, serwis z Drezna odpisał, że cytuję: "This Part is discontinued by us."
Serwis z Berlina nie raczył odpisać wcale.
Jakiś inne pomysły?

HYPER
14-09-2010, 10:20
napisz do monachium. oni zawsze mi odpisywali i nie robili problemow ze sprzedaza czesci.

zdyboo
14-09-2010, 14:04
napisz do monachium. oni zawsze mi odpisywali i nie robili problemow ze sprzedaza czesci.

Dzięki.
Poszło, zobaczymy.

zdyboo
28-09-2010, 10:17
Dzięki raz jeszcze, odpowiedzieli, choć ostatecznie musiałem się upomnieć. :)
Koszt z przesyłką to 20 €, trochę dużo, jak za kawałek gumy, choć podejrzewam, że duże są koszty przesyłki, a sama gumka kosztuje góra kilka euro. Muszę się uśmiechnąć do kumpla czy dalej jeździ do Monachium. :)

HYPER
28-09-2010, 11:42
no widzisz :) udalo sie. zajrzyj czy nie masz w zalaczniku wyszczegolnienia co ile kosztuje. ja zawsze dostawalem od nich dokladna rozpiske. koszt przesylki pewnie bedzie kolo 7 euro.