Zobacz pełną wersję : Taki tylko wstępny obrazek
Hej
To tylko taka krótka zapowiedź „sesji malarskiej” z moim 5-latkiem, którą niedługo będę chciał Wam pokazać w nieco szerszej odsłonie.
Co myślicie o tym kadrze, oświetleniu, itd.?
Z góry dziękuję za uwagi, choć pewnie i tak nie będzie ich wiele, gdyż ewidentnie nie jest to zdjęcie ślubne. :-D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img827.imageshack.us/img827/7559/10705243.jpg)
Pzdr.
Mi się bardzo podoba, i kadr i oświetlenie.
Ps. chłopiec ma taką urodę która zapada w pamięć warto więc fotografować go jak najwięcej.
Kordian d70
30-08-2010, 21:15
a mi się kompletnie nie podoba drugi plan, który całkowicie zlał się ze sztalugą czy co to jest ta tablica,
po drugie ten żółty pędzelek powinien zniknąć z kadru ;-(
annasi - bardzo dziękuję :-)
po drugie ten żółty pędzelek powinien zniknąć z kadru ;-(
A tu bym akurat polemizował. Wydaje mi się, że pędzelek sam w sobie nie burzy kadru i nie przeszkadza w jego odbiorze, a jedynie podkreśla jego charakter. Jest po prostu istotnym elementem pierwszego planu.
Niemniej dzięki za opinię.
Może ktoś jeszcze się wypowie?
Kordian d70
31-08-2010, 14:10
...a tu bym akurat polemizował...
nie musisz się ze mną zgadzać, to jest moje zdanie, a pędzelek mógłby być ciekawym motywem gdybyś w porę obrócił go w drugą stronę a nie na rękaw chłopca ;-(
BasiaKasia
01-09-2010, 09:52
bardzo ładne zdjęcie
nie mam żadnych uwag
Witam :)
Bardzo mi się podoba pierwszy kadr - te farby nadają fajny klimat.
Jednak tło jest zbyt jasne i zlewa się z obrazem. Może jak obraz będzie w dalszej fazie twórczej to ożywi kolorami drugi plan
Czekam na więcej :)
Pozdrawiam
BasiaKasia - dziękuję :-)
Witam :)
Bardzo mi się podoba pierwszy kadr - te farby nadają fajny klimat.
Jednak tło jest zbyt jasne i zlewa się z obrazem. Może jak obraz będzie w dalszej fazie twórczej to ożywi kolorami drugi plan
Czekam na więcej :)
Pozdrawiam
Skoro Ty tak droga linko1 twierdzisz (a znam przecież doskonale Twoje wyczucie plastyczne i dobry smak),
to nie będę już polemizował w tej kwestii i uznam to za cenną sugestię. :-)
Dzięki za odwiedziny i wyrażenie swojej opinii :-)
Pzdr.
mOOnlight78
05-09-2010, 01:13
Mnie również zdjęcie się podoba. Jak zwykle pieknie pokazujesz swego synka, tak naturalnie.
A tłojasne jakoś mi nie przeszkadza, jedynie w moim własnym odczuciu dałbym synkowi nieco więcej powietrza, czyli minimalnie szerzej bym kadrował, ale i tak jak dla mnie jest super.
Mnie również zdjęcie się podoba. Jak zwykle pieknie pokazujesz swego synka, tak naturalnie.
A tłojasne jakoś mi nie przeszkadza, jedynie w moim własnym odczuciu dałbym synkowi nieco więcej powietrza, czyli minimalnie szerzej bym kadrował, ale i tak jak dla mnie jest super.
No właśnie, też uważam, że trochę za wąsko, zatem potwierdzasz moje obawy.
Ale cieszę się bardzo, że zdjęcie generalnie Ci się podoba.
Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :-)