PDA

Zobacz pełną wersję : Onet i agito nie ładują się na firefox'ie

swider
29-08-2010, 19:10
Powiedzcie mi drodzy forumowicze co jest grane? Tytułowe strony (onet i agito) za cholerę nie chcą mi się załadować na liskowej przeglądarce (na Operze onet też nie działa, ale agito śmiga). Właściwie w przypadku onetu, strona ładuje się na jakieś 3sek. po czym znika (biały ekran), a w dolnym pasku widzę, że cały czas odbywa się łączenie z google analytics. To tylko dwie strony, gdzie zauważyłem, że problem istnieje, podejrzewam, że istnieją jeszcze inne adresy z którymi dzieją się takie jaja.

Czyściłem już pamięć podręczną, tworzyłem nowe profile, uruchamiałem FF w trybie awaryjnym bez dodatków, rozszerzeń... nawet zainstalowałem przeglądarkę od nowa (wcześniej czyszcząc rejestr z wpisów po starszej wersji). I d.pa -- dalej to samo.

Macie jakieś pomysły?

PS.
Dodam, że system jest czysty bez żadnych robali i wirusów, regularnie sprawdzany i zadbany.

Seeker
29-08-2010, 19:27
Moze flash cos kaszani, albo jakis soft do "tuningu"...?

kepih
29-08-2010, 19:30
A może wyskakuje jakaś magiczna zepsuta reklama, co zasłania stronę, masz zainstalowany AdBlock ??

swider
29-08-2010, 19:31
Moze flash cos kaszani, albo jakis soft do "tuningu"...?
Do tuningu nic nie mam, a flash'a raczej nie podejrzewam :?

Obawiam się jednak, że to może być jakiś rootkit -- niestety. Bardzo możliwe, że Ad-aware i tym podobne dziadostwo nie wykryło dziada :evil:

A może wyskakuje jakaś magiczna zepsuta reklama, co zasłania stronę [...]
Nie no... aż tak głupi nie jestem :D

kepih
29-08-2010, 19:37
To jeszcze jedno pytanie. W systemie jest taki program, służący do ściągnięcia firefoxa - internet explorer, ale podobno można otwierać nim inne strony :D ;). Próbowałeś nim otworzyć ?

Blasius.G
29-08-2010, 19:52
Onet to badziew;) Choc przyznam, ze wyboru nie ma bo brak u nas naprawde niezaleznych portali z newsami. Moze troszke pardon.pl ale on jest w stylu tabloidow.

swider
29-08-2010, 19:54
To jeszcze jedno pytanie. W systemie jest taki program, służący do ściągnięcia firefoxa - internet explorer, ale podobno można otwierać nim inne strony :D ;). Próbowałeś nim otworzyć ?
Próbowałem (choć ze szkodą dla własnego zdrowia) -- onet śmiga, agito tysz. Ale problemem jest FF -- bo na nim nie śmiga (dodam, czego wcześniej nie uczyniłem, że dawniej onet normalnie się ładował na lisku, a jaja zaczęły się po zmianie mieszkania/dostawcy netu/sieci) :) I pytanie za 100 punktów: Łaj?

kepih
29-08-2010, 19:58
A jak reinstalowałeś FF to kasowałeś ręcznie resztki w katalogu po deinstalacji?

swider
29-08-2010, 20:02
Jak pisałem -- wszystkie śmieci, które zostały + czyszczenie rejestru. Po instalacji założyłem też nowy profil. Nic to nie dało.

kepih
29-08-2010, 20:04
Jeżeli nie masz to spróbuj zainstalować Spy bota, on ma system zabezpieczający przeglądarki

andrstac
29-08-2010, 20:29
Czyli może jednak dostawca cache'uje spapraną stronę. Może spróbuj przez jakiegoś vpn'a, jak nie masz to daj znać - coś Ci na chwilę udostępnię.

kepih
29-08-2010, 20:32
Ale czy wtedy na IE tak samo by nie było?

swider
30-08-2010, 16:48
Czyli może jednak dostawca cache'uje spapraną stronę.
Ale na drugim komputerze działa. Choć jak teraz sprawdziłem to na trzecim już nie. Hmmm... patrzę też na makówkę -- nie ładuje się. Czyli wniosek taki, że onet śmiga na FF tylko na jednym PC :D

swider
31-08-2010, 10:00
Nikt, nic? Może jednak... :)

rastula
31-08-2010, 13:24
pisałeś że nie podejrzewasz flasha

ale ostatnio pojawiło się sporo problemów ( od wersji 3.6.6 teraz jest 3.6.8) z pluginem flasha

u mnie de instalacja i ponowna instalacja flash player'a i flash plugina'a pomogła

spróbować możesz też czy na wersji beta firefoxa 4 też ci się będzie kaszanił

Sendilkelm
31-08-2010, 13:51
Oglądałem wczoraj mecze piłki nożnej przez net i zarówno flash jak i silverlight mi się wywaliły kilka razy na FF ;/

możesz posprawdzać takie głupoty jak to czy podstrony onetu Ci się też nie ładują, spróbować wejść po IP a nie przez adres domenowy, ściągnąć stronę na dysk i odpalić offline

sawa22
02-09-2010, 08:05
Od kilku dni miałem takie same objawy. Pomogły porady ze strony:

http://forum.dobreprogramy.pl/nie-otwieraja-sie-strony-onetu-interii-t392194.html

generalnie chodzi o jakieś szkodliwe DNS-y.

swider
03-09-2010, 21:32
u mnie de instalacja i ponowna instalacja flash player'a i flash plugina'a pomogła
Niestety nic to nie dało.

spróbować możesz też czy na wersji beta firefoxa 4 też ci się będzie kaszanił
Mam bardzo intensywne uczulenie na wszelakie produkty w wersjach beta ;)

generalnie chodzi o jakieś szkodliwe DNS-y.
Nic z tych rzeczy :(