Zobacz pełną wersję : Onet i agito nie ładują się na firefox'ie
Powiedzcie mi drodzy forumowicze co jest grane? Tytułowe strony (onet i agito) za cholerę nie chcą mi się załadować na liskowej przeglądarce (na Operze onet też nie działa, ale agito śmiga). Właściwie w przypadku onetu, strona ładuje się na jakieś 3sek. po czym znika (biały ekran), a w dolnym pasku widzę, że cały czas odbywa się łączenie z google analytics. To tylko dwie strony, gdzie zauważyłem, że problem istnieje, podejrzewam, że istnieją jeszcze inne adresy z którymi dzieją się takie jaja.
Czyściłem już pamięć podręczną, tworzyłem nowe profile, uruchamiałem FF w trybie awaryjnym bez dodatków, rozszerzeń... nawet zainstalowałem przeglądarkę od nowa (wcześniej czyszcząc rejestr z wpisów po starszej wersji). I d.pa -- dalej to samo.
Macie jakieś pomysły?
PS.
Dodam, że system jest czysty bez żadnych robali i wirusów, regularnie sprawdzany i zadbany.
Moze flash cos kaszani, albo jakis soft do "tuningu"...?
A może wyskakuje jakaś magiczna zepsuta reklama, co zasłania stronę, masz zainstalowany AdBlock ??
Moze flash cos kaszani, albo jakis soft do "tuningu"...?
Do tuningu nic nie mam, a flash'a raczej nie podejrzewam :?
Obawiam się jednak, że to może być jakiś rootkit -- niestety. Bardzo możliwe, że Ad-aware i tym podobne dziadostwo nie wykryło dziada :evil:
A może wyskakuje jakaś magiczna zepsuta reklama, co zasłania stronę [...]
Nie no... aż tak głupi nie jestem :D
To jeszcze jedno pytanie. W systemie jest taki program, służący do ściągnięcia firefoxa - internet explorer, ale podobno można otwierać nim inne strony :D ;). Próbowałeś nim otworzyć ?
Blasius.G
29-08-2010, 19:52
Onet to badziew;) Choc przyznam, ze wyboru nie ma bo brak u nas naprawde niezaleznych portali z newsami. Moze troszke pardon.pl ale on jest w stylu tabloidow.
To jeszcze jedno pytanie. W systemie jest taki program, służący do ściągnięcia firefoxa - internet explorer, ale podobno można otwierać nim inne strony :D ;). Próbowałeś nim otworzyć ?
Próbowałem (choć ze szkodą dla własnego zdrowia) -- onet śmiga, agito tysz. Ale problemem jest FF -- bo na nim nie śmiga (dodam, czego wcześniej nie uczyniłem, że dawniej onet normalnie się ładował na lisku, a jaja zaczęły się po zmianie mieszkania/dostawcy netu/sieci) :) I pytanie za 100 punktów: Łaj?
A jak reinstalowałeś FF to kasowałeś ręcznie resztki w katalogu po deinstalacji?
Jak pisałem -- wszystkie śmieci, które zostały + czyszczenie rejestru. Po instalacji założyłem też nowy profil. Nic to nie dało.
Jeżeli nie masz to spróbuj zainstalować Spy bota, on ma system zabezpieczający przeglądarki
andrstac
29-08-2010, 20:29
Czyli może jednak dostawca cache'uje spapraną stronę. Może spróbuj przez jakiegoś vpn'a, jak nie masz to daj znać - coś Ci na chwilę udostępnię.
Ale czy wtedy na IE tak samo by nie było?
Czyli może jednak dostawca cache'uje spapraną stronę.
Ale na drugim komputerze działa. Choć jak teraz sprawdziłem to na trzecim już nie. Hmmm... patrzę też na makówkę -- nie ładuje się. Czyli wniosek taki, że onet śmiga na FF tylko na jednym PC :D
Nikt, nic? Może jednak... :)
pisałeś że nie podejrzewasz flasha
ale ostatnio pojawiło się sporo problemów ( od wersji 3.6.6 teraz jest 3.6.8) z pluginem flasha
u mnie de instalacja i ponowna instalacja flash player'a i flash plugina'a pomogła
spróbować możesz też czy na wersji beta firefoxa 4 też ci się będzie kaszanił
Sendilkelm
31-08-2010, 13:51
Oglądałem wczoraj mecze piłki nożnej przez net i zarówno flash jak i silverlight mi się wywaliły kilka razy na FF ;/
możesz posprawdzać takie głupoty jak to czy podstrony onetu Ci się też nie ładują, spróbować wejść po IP a nie przez adres domenowy, ściągnąć stronę na dysk i odpalić offline
Od kilku dni miałem takie same objawy. Pomogły porady ze strony:
http://forum.dobreprogramy.pl/nie-otwieraja-sie-strony-onetu-interii-t392194.html
generalnie chodzi o jakieś szkodliwe DNS-y.
u mnie de instalacja i ponowna instalacja flash player'a i flash plugina'a pomogła
Niestety nic to nie dało.
spróbować możesz też czy na wersji beta firefoxa 4 też ci się będzie kaszanił
Mam bardzo intensywne uczulenie na wszelakie produkty w wersjach beta ;)
generalnie chodzi o jakieś szkodliwe DNS-y.
Nic z tych rzeczy :(