PDA

Zobacz pełną wersję : Urządzenie wielofunkcyje

rdcom
29-08-2010, 06:02
Witam
Proszę o radę co proponujecie zakupić z urządzeń wielofunkcyjnych (skaner, drukarka). Chciałbym żeby ten kombajn miał WiFi.
Kwota jaką mogę przeznaczyć to max 600 zł

navigator_s9
02-09-2010, 01:24
Pomyśl o urządzeniach firmy Brother ;) sam mam MFC-295CN i jest bardzo w porządku mimo iż nie jest wyposażony w WI-FI. Niektóre modele oczywiście mają tę opcję ;)

rdcom
02-09-2010, 04:59
Pomyśl o urządzeniach firmy Brother ;) sam mam MFC-295CN i jest bardzo w porządku mimo iż nie jest wyposażony w WI-FI. Niektóre modele oczywiście mają tę opcję ;)

napisz proszę jak z wydajnością tuszy. Obecnie posiadam Canona IP4600 i jak dłużej nie drukuję to po włączeniu zanim rozpocznie się wydruk potrafi niezłą ilość tuszu wykorzystać chyba wtedy czyści głowicę

Władca Pixeli
02-09-2010, 05:12
Dobra rada: trzymaj się jak najdalej od HP

rdcom
02-09-2010, 05:18
hm miałem na myśli HP też. Co w tym sprzęcie jest nie tak?

Władca Pixeli
02-09-2010, 05:57
hm miałem na myśli HP też. Co w tym sprzęcie jest nie tak?
Przerabialiśmy przez ostatnie lata kilkadziesiąt drukarek wielofunkcyjnych HP.

Bardzo często program instalacyjny wiesza się podczas instalowania. Jeżeli masz szczęście i program się zainstaluje poprawnie to możesz się spodziewać problemów z systemem :mrgreen:
Jeżeli drukarka jest instalowana przez usb to jest duża szansa że program ją znajdzie. Jeżeli drukarka jest w sieci to bardzo często oprogramowanie HP nie widzi drukarki i nie można skończyć instalacji.
Kilka miesięcy temu przy instalacji kolejne drukarki HP na sieci program jej nie widział.
Spędziłem prawie cały dzień rozmawiając z serwisem w USA. Kiedy doszedłem do najwyższego poziomu pomocy technicznej i "specjaliści" z HP dalej nie wiedzieli o co chodzi to odesłaliśmy drukarkę do sklepu. Nigdy więcej HP.

rdcom
02-09-2010, 06:10
Wobec tego co możesz polecić z u rządzeń wielofunkcyjnych? Chodzi też o to żeby użytkowanie było w miarę ekonomiczne. W tej co mam teraz to tusze strasznie szybko się zużywają. Mam wrażenie że jak drukowałem częsciej to wystarczały na dłużej. Stosuję tylko oryginalne tusze ale czekam na przesyłkę z zamiennikami bo te oryginalne bardzo drogo wychodzą.
Zmienić chcę dlatego że IP4600 mam podłączony pod komp stacjonarny którego już nikt nie używa i za każdym razem kiedy trzeba wydrukować np 1 stronę lub zeskanować coś to muszę włączać niepotrzebnie cały komputer. Myślałem właśnie między innymi dlatego o WiFi postawię gdzieś w kącie i każdy będzie mógł drukować a stary komp+drukarka+skaner w pudełko i do piwnicy jako ewentualny zapas na wypadek awarii bo sprzedawać za kilka złotych nie ma sensu

Władca Pixeli
02-09-2010, 07:07
Wobec tego co możesz polecić z u rządzeń wielofunkcyjnych?
Osobiście trzymam się od wielofunkcyjnych z daleka.

marcinc
02-09-2010, 07:54
A ja polecam Brother DCP-375CW (http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2053467&postcount=8)

Lukasso
02-09-2010, 08:48
a ja tydzień temu za 590 zł nabyłem takiego Canona http://www.canon.pl/for_home/product_finder/multifunctionals/inkjet/pixma_mp640/index.aspx w Saturnie, póki co jestem zadowolony, instalacja przebiegła bez problemów, wifi też dobrze pracuje, co do kosztów eksploatacji dużo nie powiem bo za krótko je użytkuje, banalnie prosta w obsłudze... W internecie czytałem że Canoany mają to do siebie że na "rozruch" zużywają trochę tuszu.... Jak do domowego "wielofunkcyjnego" zastosowania fajne urządzenie......

rdcom
02-09-2010, 19:59
... W internecie czytałem że Canoany mają to do siebie że na "rozruch" zużywają trochę tuszu.... Jak do domowego "wielofunkcyjnego" zastosowania fajne urządzenie......

no właśnie moja obecna drukarka potrafi przed drukowaniem zużyć niezłą ilość tuszu na rozruch