Zobacz pełną wersję : D-70s wyprzedaz? czy miejsce na zmiany
piotereks
22-12-2006, 16:16
Drodzy Koledzy i Koleżanki.
W MM Bydgoszcz jest Nikon 70s z obiektywem 18-70 mm w ceni 2799 zł plus dodatkowo torba.
Kiedyś mogłem o nimtylko pomazyć, dzis przystepna cena.
Jak myslicie to wyprzedaż, promocja Swiąteczna, czy moze robienie miejsca dla nowego medelu, moze D-60? Bo chyba D-40 przy blizszym poznaniu traci w oczach. Jak myslicie???
I tu prośba o radę czekać czy zap...... po 70 i koniec. proszę o radę.
puchbeary
22-12-2006, 16:20
Ja bym nie czekał. Nawet chwili. Cholera wie co będzie nastepne patrząc na tendencję Nikona - może lustrzanka z kadrowaniem na LCD albo z jednym niewymiennym obiektywem ale za to o zakresie od 18-400mm - brr... strach pomyśleć
piotereks
22-12-2006, 16:23
I jescze jedno no mojego wczesniejszego zapytania. jak myslicie , ktory zestaw bylby lepszy dla mnie amatora, ale dosc duzo pstrykajacego w ternie tzn przyroda i krajobrazy
1. D-70s + 18-70 Nikorr
2. D-50 z dwoma obiektywami 18-55 mm i drogim 55-200 mm ???
Pozdrawiam
Myślę,że w gre w wchodzi pozbywanie się zapasów niemłodej już przecież 70-tki.
Sam niedawno skorzystałem z tej promocji w MM i polecam z niej skorzystać,bo reklamować tego modelu nie trzeba-wystarczy spojrzeć na tym forum.
A więc komu d70s, temu dobre buty i do sklepu :-)
I jescze jedno no mojego wczesniejszego zapytania. jak myslicie , ktory zestaw bylby lepszy dla mnie amatora, ale dosc duzo pstrykajacego w ternie tzn przyroda i krajobrazy
1. D-70s + 18-70 Nikorr
2. D-50 z dwoma obiektywami 18-55 mm i drogim 55-200 mm ???
Pozdrawiam
Witam,
bierz 18-70, to naprawdę niezły obiektyw, tamte dwa bym sobie odpuścił.
Z czasem dokupisz sobie coś konkretniejszego. Art
puchbeary
22-12-2006, 16:54
18-55 nie jest taki zły ale 18-70 jest duuużo lepszy. IMHO 55-200 to bym raczej sobie darował - juz lepiej 70-300G . Bierz opcję z 18-70 nie będziesz żałował
piotereks
22-12-2006, 17:05
18-55 nie jest taki zły ale 18-70 jest duuużo lepszy. IMHO 55-200 to bym raczej sobie darował - juz lepiej 70-300G . Bierz opcję z 18-70 nie będziesz żałował
Dzieku Jakubie za rady. wiec chyba bedzie tak. Pozostawie sobie moje tele 70-300 G / bo chyba bedzie kompatybilne z D-70s?/, reszte czyli F-75 i 18-100 G sprzedam i szafa gra co jak myslisz?
Jacek Wrzesińsk
22-12-2006, 19:45
Dzieku Jakubie za rady. wiec chyba bedzie tak. Pozostawie sobie moje tele 70-300 G / bo chyba bedzie kompatybilne z D-70s?/, reszte czyli F-75 i 18-100 G sprzedam i szafa gra co jak myslisz?
będzie kompatybilne jak najbardziej:)
cyrusvirus
22-12-2006, 19:45
Ja bym nie czekał. Nawet chwili. Cholera wie co będzie nastepne patrząc na tendencję Nikona - może lustrzanka z kadrowaniem na LCD albo z jednym niewymiennym obiektywem ale za to o zakresie od 18-400mm - brr... strach pomyśleć
dobrze gada ;-) bierz de 70 es i ciesz sie :mrgreen:
Myślę,że w gre w wchodzi pozbywanie się zapasów niemłodej już przecież 70-tki.
Sam niedawno skorzystałem z tej promocji w MM i polecam z niej skorzystać,bo reklamować tego modelu nie trzeba-wystarczy spojrzeć na tym forum.
A więc komu d70s, temu dobre buty i do sklepu :-)
Również skorzystałem z promocji i kupiłem d70s +18-70 w cenie 2490 + torba.
Super zestaw. Polecam.
puchbeary
22-12-2006, 19:56
Myslę że na poczatek w zupełności ci wystarczy i będziesz bardzo zadowolony. Później...cuż - apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)
bartoszek
22-12-2006, 19:57
Oczywiście zestaw nr.1,nie ma na co czekać-kupuj.
Lookmar 2490????
Mozna spytać gdzie???
pozdrawiam
piotereks
22-12-2006, 20:04
będzie kompatybilne jak najbardziej:)
tak patrze i co? witam Ziomala
Lookmar 2490????
Mozna spytać gdzie???
pozdrawiam
Jasne. W Kaliszu w MM.
Wczoraj byłem i zostało jeszcze dość sporo sztuk.
Pozdrawiam.
biniubak
22-12-2006, 20:17
Jeśli nie musisz ze wzgledów finansowych, to nie sprzedawaj analoga. Zawsze to drugi dobry sprzęt w torbie. A licho nie spi.
To ciekawe, że u was w Kaliszu sprzedają taniej, mimo tego, że jest dużo sztuk na sprzedaż, a u nas w Warszawskim MM za ostatnią sztuke, macaną przez ludzi, którą robiono fotki, dotykano paluchami LCD i obiektywu chciano 2799 i nie chcieli zejść nawet o 1zł.
Jednak Warszawa to dziwne miejsce.
To ciekawe, że u was w Kaliszu sprzedają taniej, mimo tego, że jest dużo sztuk na sprzedaż, a u nas w Warszawskim MM za ostatnią sztuke, macaną przez ludzi, którą robiono fotki, dotykano paluchami LCD i obiektywu chciano 2799 i nie chcieli zejść nawet o 1zł.
Przyjeżdżak więc do Kalisza na zakupy. Przy okazji zwiedzisz miasto.
Chyba to by się i tak opłaciło.
piotereks
22-12-2006, 20:43
Czesc. Moje mniasto to dopiero zlodziejstwo. D-50 z 18-55 za 2550 . Kalisz super miejsce juz nawet patrzylem na mape ale mam w jedna strone prawie 500 km, wiec pozostaje Bydgoszcz i Torun za 2799. Coz 300 w plecy
Czesc. Moje mniasto to dopiero zlodziejstwo. D-50 z 18-55 za 2550 . Kalisz super miejsce juz nawet patrzylem na mape ale mam w jedna strone prawie 500 km, wiec pozostaje Bydgoszcz i Torun za 2799. Coz 300 w plecy
:shock:
Grudziądz ---> Kalisz to według mnie jakieś 280km, a nie 500
Jacek Wrzesińsk
22-12-2006, 21:02
tak patrze i co? witam Ziomala
A witam,witam! Fakt,u nas w sklepach nie poszalejesz,ja swojego d70s kupowałem w Bydgoszczy.Jest wprawdzie d50 w EURO AGD w Kerfurze (sory! nie pamiętam jak to się pisze) za 2100ileś zł ale z obiektywem 28-80,imho cena też nieciekawa.
piotereks
22-12-2006, 21:04
:shock:
Grudziądz ---> Kalisz to według mnie jakieś 280km, a nie 500
Nie wiem tito z jakicg źródel korzystasz, ale w/g atlasu Torun - Kalisz = 333km. A do Torunia z Grudziadza ok 70. czyli no razem ok 400
piotereks
22-12-2006, 21:08
A witam,witam! Fakt,u nas w sklepach nie poszalejesz,ja swojego d70s kupowałem w Bydgoszczy.Jest wprawdzie d50 w EURO AGD w Kerfurze (sory! nie pamiętam jak to się pisze) za 2100ileś zł ale z obiektywem 28-80,imho cena też nieciekawa.
Powiem szczerze ze bylem na niegi napalony. Zona widziala i przybiegla ze jest D-50,a ja wczesniej chcialem D-50, bo 70s. nie byl na moja kieszen. Pojechalem jak dzik, a tu patrze....... lipa No jest D-50 ale z obiektywem 28-80, tak na marginesie jestem ciekaw jaki mistrz RTV Euro AGD to stworzyl, bo w zadnym innym sklepie nie ma tak dziwacznych zestawow. Moja decyzje na D_70s skierowalu chyba dyskusje na forum Chociaz jestem na 95% zdecydowany aby jutro uderzyc do Bydgoszczy, to tak w glebi ducha mysle ze moze byc jeszcze taniej. Cena w Kaliskim MM jest za to rewelacyjna 2490 !!!
No jest D-50 ale z obiektywem 28-80, tak na marginesie jestem ciekaw jaki mistrz RTV Euro AGD to stworzyl, bo w zadnym innym sklepie nie ma tak dziwacznych zestawow.
:mrgreen: w olszyńskim MM mają D70s +55-200 to dopiero uniwersalna sztuka :shock:
Jacek Wrzesińsk
22-12-2006, 21:45
ja kupiłem d70s właśnie z 28-80,ale niewątpliwie 18-70 jest o klasę lepszy i polecany przez dużo osób,więc lepiej byłoby kupić właśnie z tym obiektywem,do Bydgoszczy od nas "rzut beretem"
piotereks
22-12-2006, 22:17
ja kupiłem d70s właśnie z 28-80,ale niewątpliwie 18-70 jest o klasę lepszy i polecany przez dużo osób,więc lepiej byłoby kupić właśnie z tym obiektywem,do Bydgoszczy od nas "rzut beretem"
tak, jutro kierunek Bydgoszcz.
Cociaz tak liczylem w MM kalisz tanszy o 300 zl tanszy , Nawet jak policze paliwo w te i powrot, to zostanie w kieszeni m130 zl, czyli na karte CF. Ale ta droga 800 km, przeraza
Panowie. Właśnie wróciłem z MM w Kaliszu i cena wróciła do normy - 2799 :(
piotereks
23-12-2006, 14:56
a ja wlasnie wrocilem z Bydgoszczy z MM. Bardzo szcesliwy 2799, zranilo moj portfel. No coz dziekuje wszyskim za porady i az sie boje bo teraz to dopiero bede mial pytan do was/ strach sie bac/ pierwsze juz na poczatek, moze glupie i smieszne ale troche nie pokoi. Czy w lustrzankach nie widac obiektu przed zdjecie tylko po? Trzeba [atrzec przez wizjwr nie widac na lcd, dopiero po zrobieniu zdjecia czy to normalne?
Jeśli dobrze cię rozumiem, pytacz czy w lustrzance nie ma kadrowania na LCD?
Odp. brzmi NIE.
Jedyny model lustrzanki jaki posiada taką możliwość to E330 olka
Archangel
23-12-2006, 14:59
ekhm
piotereks
tak, lustrzanka charakteryzuje sie tym ze zdjecia sie robi/kadruje czy jakbys tego nie nazwal prze wizjer
lcd słuzy do przestawiania opcji i podgladu zrobionych juz zdjec :)
acha i jak masz pytanie [glupie] to dawaj ludziom na priva zeby nie zasmiecac forum ;)
Archangel (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=4156), lustrzanka charakteryzuje sie tym ze ma lustro
kadrowac to sobie mozesz i z biodra i z lcd (w olkach - LUSTRZANKACH)
piotereks
23-12-2006, 16:00
W sumie dzieki za wiadonosc.
Ale powiedzcie co to za forum , na ktorym az strach sie o cokolwiek zapytac. czesto zachowujecie sie jak grupa przemadrzalcow. Sa osoby, ktore maja lustrzanki 3,4 5 lat a sa takie co majk kilka dni. myslalem ze to forum jest dla wszystkich, ale widze ze nie. Moze moderatorzy pomysla nad zalozeniem pocji POCZATKUJACY??? albo cwaniaczki i przemadrzalki. Troche pokory i wyrozumialosci nie ktorym zycze.
piotereks
23-12-2006, 16:04
ekhm
piotereks
tak, lustrzanka charakteryzuje sie tym ze zdjecia sie robi/kadruje czy jakbys tego nie nazwal prze wizjer
lcd słuzy do przestawiania opcji i podgladu zrobionych juz zdjec :)
acha i jak masz pytanie [glupie] to dawaj ludziom na priva zeby nie zasmiecac forum ;)
a moge do Ciebie na priva???
Jacek Wrzesińsk
23-12-2006, 16:10
Pytaj się i nie patrz na nic,zawsze się znajdzie ktoś komu się coś nie podoba.
Dokładnie, nie przejmuj się.
Niektórzy mają tak OKRES w życiu, że nic im się nie podoba.
Nie zraź się do forum.
Ja z początku też nie wiedziałem jak jest różnica między lustrem a kompaktem.
Co do kadrowania na LCD to już chyba druga firma wprowadza taką możliwość.
Nie przejmuj się zgryzotami innych.
puchbeary
25-12-2006, 16:27
W sumie dzieki za wiadonosc.
Ale powiedzcie co to za forum , na ktorym az strach sie o cokolwiek zapytac. czesto zachowujecie sie jak grupa przemadrzalcow. Sa osoby, ktore maja lustrzanki 3,4 5 lat a sa takie co majk kilka dni. myslalem ze to forum jest dla wszystkich, ale widze ze nie. Moze moderatorzy pomysla nad zalozeniem pocji POCZATKUJACY??? albo cwaniaczki i przemadrzalki. Troche pokory i wyrozumialosci nie ktorym zycze.
Przerabiałem to podobnie jak ty na samym poczatku - później trochę do mnie dotarło że chłopaki mają i wiele racji w tym że się wściekają - ty pytasz pierwszy raz a oni odpowiadają 10,15,30 na to samo pytanie. Masz trochę racji że zachowują się chwilami jak stado przemądrzałych zgredów ;) ale ostatecznie da się ich polubić :) . Jak będziesz miał jakiś problem - wal do mnie na priva - będę umial to pomog a nie to nie pomogę :D . Sprawdz zawsze w google - całkiem sporo można znaleść ;) A jak mimo to dalej cię będzie coś gnębić - pisz na forum i miej w nosie że cię objadą :lol: