Zobacz pełną wersję : Lech - losowanie LE UEFA
niezła grupa ;)
Juventus Turyn
Manchester City
FC Salzburg
Lech Poznań
AAAAAALE będą foty ;)
A Ty znowu o zdjęciach;):smile:
jerezano
27-08-2010, 13:54
AAAALE będą BATY ;)
AAAALE będą BATY ;)
HAHAHAHAH
a ja mam nadzieje ze nie ;P
Kasandra
27-08-2010, 14:03
A ja jestem kibicem Lecha;-)
Jak to było? Pierwszy mecz, mecz o wszystko i mecz o honor? :lol:
Nie tym razem. Od tego sezonu grają systemem mecz-rewanż :)
Jak wyjdą z tej grupy to odzyskam wiarę w naszą piłkę:p
shadow_alex
27-08-2010, 15:39
Forza Juve Panowie:)
Grupa śmierci ;)
Niech zostaną w domu i nigdzie nie jadą. Będzie mniejsza kompromitacja.
Na lokalnym podwórku "Kolejarz" jest mistrzem. Poza tym podwórkiem to niestety poziom okręgowej ligi trampkarzy młodszych.
Wyjdą z tej grupy na pewno. Zawsze jest jakieś wyjście. Tylko czy tego wyjścia akurat oczekujemy. Ciekaw jestem tylko czy w pierwszej kolejce, czyli 14-15 Lech wylosował mecz u siebie. Bo jeśli tak to nie wiem gdzie zagrają, bo 19 na stadionie Lecha jest koncert Stinga na otwarcie i ekipa przygotowująca potrzebuje tydzień na przygotowanie do koncertu. Wychodzi na to, że drużyna Lecha jest dodatkiem (niekoniecznie niezbędnym) do stadionu :-)
krolewicz
27-08-2010, 18:06
stadion jest miejski i nie jest własnością Lecha, zresztą tamtejsze układy to temat na osobną dyskusję :D
pierwszy mecz na bułgarskiej chyba 30 jest
ostatnio wyszli z grupy, ale przeciwnicy byli zdecydowanie słabsi
na pewno będzie ciekawie :)
super promocja dla miasta i klubu
super promocja dla miasta i klubu
I w zasadzie to by było na tyle;)
Wystarczy.
Mają wygrać z Man City albo Juve?
Wystarczy.
Żartujesz, prawda?
W 40 milionowym kraju, wystaczającym sukcesem w pucharach ma być udział mistrza kraju w grupie LE i w..l od wszystkich? W tym roku Słowacja ma mistrza w LM.
Jak się mają zesrać ze strachu, to lepiej niech nie wychodzą na boisko. Nie takie firmy już padały ze słabszymi.
Mają bić się do upadłego.
Najlepiej aż do ostatniej kropli żelu z włosów ściekającego....;)
Żartujesz, prawda?
Nie, nie żartuję.
Wygrać z takimi firmami raczej się nie da.
W 40 milionowym kraju, wystaczającym sukcesem w pucharach ma być udział mistrza kraju w grupie LE i w..l od wszystkich?
Na ilość bym nie przeliczał, bo mistrzami świata powinny być Chiny albo Indie.
Kwestia kultury danego kraju. U nas nie ma. Na mecze niższych lig mało kto przychodzi. A jak już przychodzi to zazwyczaj awanturuje się, pije bądź krzyczy: Grać ch...e, albo pieniądze oddawać!
Jesteśmy dokładnie w miejscu jakie pokazuje nam udział naszych drużyn w pucharach. Lata 70te i 80te nie wrócą. Cały świat gra w piłkę, filozofie i szkoły trenerskie są adaptowane. Dlatego uważam, że nigdy nie wejdziemy do pierwszej dwudziestki na dłużej niż incydentalnie, w wyniku jakiś dziwnych punktacji.
Piłka nożna umiera, w czym nie pomaga jej prasa - dziennikarze wolą publikować prześmiewcze artykuły bo takie jest społeczne oczekiwanie... po prostu.
W tym roku Słowacja ma mistrza w LM.
W eliminacjach Słowacja pokazała nam i Czechom jak się gra w piłkę. Są lepsi.
Nie takie firmy już padały ze słabszymi.
Incydent typu remis czy nawet wygrana w jednym meczu może się zdarzyć, ale litości, 2-3 piłkarzu Man City jest więcej wartych niż ten nowy stadion w Poznaniu...
Mają bić się do upadłego.
Będą, tylko, że wcześniej upadną od przeciwników, podejrzewam, że w 20-30 minucie.
1 - ani obecne Juve ani MC to nie są firmy nie do ogrania.
2 - 2 razy byliśmy na Mś w ostatnich 3 mundialach. Słowacji tam nie było. Ale Slovan Bratysława (Artmedia też) grał wtedy w lM. Od nas - nikt.
Wku...ają mnie niesamowicie te płacze o śmierci polskiej piłki nożnej. Pewnie, że obecnie jest tragedią, ok. Ale, do jasnej cholery - to jest prosta sprawa. Słowacy potrafią, Rumuni potrafia, Białoruś ma (czy raczej miała?) klub w LM. U nas się nie da? Co, te kraje kasy mają więcej:)? Bardziej kulturalny doping na trybunach :)?
3 - Mistrz Słowacji gra w LM a ma budżet 2x mniejszy od Wisły Kraków. Zresztą, jest tam kilka takich klubów co rok.Ukraińcy z dniepro też kupowali za 6-7 mln euro napastnika. Wspomniana Słowacja ośmieszyła Włochów na Mś, a wartośc w $ obu jedenastek - nieporównywalna wydawałoby się przed meczem.Podobne przykłady można mnożyć.No i? To tyle, odnośnie papierowej wartosci graczy Man City...
4 - Nie wiem kiedy upadną, może nie w 20 minucie ale chcę widzieć ambicje i brak kompleksów. Ale pewnie zobacze drżące łydki i po meczu wyścigi piłkarzy Lecha po koszulkę Iaquinty
czy innego Trezegueta
Jakoś nie byłbym bardzo zdziwiony gdyby udało się Lechowi wygrać lub zremisować spotkanie z Juve. Niestety, to już nie ten Juventus co kiedyś... Od czasu Calciopoli Juve leży całkowicie. Zmienić to miał powrót Agnelliego, ale z zapowiadanych wielkich transferów na to okienko nic nie wyszło. Nie wierzę, że uda im się odbudować szybko dawną potęgę. A szkoda, jest to jedyny klub zagraniczny, który na prawdę lubię.
No i pięknie, co? Mamy drużynę, której gry nie trzeba się wstydzić!
Sendilkelm
01-10-2010, 09:56
AAAALE będą BATY :wink:
Grupa śmierci :wink:
Na lokalnym podwórku "Kolejarz" jest mistrzem. Poza tym podwórkiem to niestety poziom okręgowej ligi trampkarzy młodszych.
Przypomina mi to onet i wszechwiedzących jego użytkowników :)
Zamiast prowadzić dyskusję to wszyscy wiedzą wszystko i to na pewno.
Nie wiem, co będzie dalej, ale po remisie Man City z Juve jestem dobrej myśli, że Lech z Manchester City chociaż u siebie zremisuje/wygra. Jeśli teraz będą mieli przegrana i remis lub przegraną i wygraną z Man City, to na ostatnich dwóch meczach z Juve i Red Bullem będzie gorąco. :)
No i pięknie, co? Mamy drużynę, której gry nie trzeba się wstydzić!
Ten tekst też troszkę na wyrost, ale faktycznie coraz więcej im wychodzi. W każdym razie bardzo ciekawi mnie fakt, że Lech zawsze w innych rozgrywkach niż Ekstraklasa gra dobrze, a nawet b. dobrze jak na swój poziom. W tym sezonie w lidze polskiej (nie widziałem meczów) gra kiepsko (co wynika z tabeli). I teraz pytanie. Czy Lech gra też w miarę dobrze, a Ekstraklasa zyskuje, czy Lech jest tak skupiony i skoncentrowany na LE, że olewa ligę. Tak jak to było w Aj Auxerre.
Super mobilizacja i motywacja zawodnikow. Oni wszyscy chca sie pokazac i uciec z PL, wiec na boisku walcza do upadlego. W meczach ligowych wydaje im sie, ze sa bogami i potem nieskodzianki sie pojawiaja. Inna sprawa, ze (wg. mnie) Lech jest fatalnie przygotowany fizycznie do sezonu - taki Peszko byl 10x szybszy od calej polskiej ligi w zeszlym sezonie. Jednak dopiero mecz z jakas europejska druzyna wyciska z Lechitow ostatnie poty - zreszta teraz chyba coraz lepiej tez fizycznie wygladaja. Gdyby tak bylo od poczatku sezonu - mielibysmy teraz druzyne w Lidze Mistrzow. Choc poza wzgledami finansowymi, dla polskich kibicow duzo gorzej nie jest (Juventus, Manchester City).
Na zachete fotka uzytkownika krisus znaleziona na innym forum - prosimy tu fotografow o ladne zdjecia, a nie, ze kibice Lecha swoimi malpkami musza robic ;P
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img339.imageshack.us/img339/7158/group1dsc0010dsc00167im.jpg)
edit: fotka nie ma walorow artystycznych, a jedynie pokazuje jak ladny jest stadion Lecha - Polska goni Europe!
Widzę siebie na tym zdjęciu :D Serio :D
Mecz naprawdę niezły a atmosfera na stadionie przy niemal 45 tysięcznej widowni wyborna !!
Rafał_Sz
01-10-2010, 12:49
źródło (http://img339.imageshack.us/img339/7158/group1dsc0010dsc00167im.jpg)
edit: fotka nie ma walorow artystycznych, a jedynie pokazuje jak ladny jest stadion Lecha - Polska goni Europe!
Coś ten stadion nie wyszedł. Dlaczego boisko jest szersze niż dłuższe??
:)
W telewizji takiego wrażenia na mnie nie zrobił. Za to tutaj... :o
Brawo dla Lecha. Wczoraj bardzo ładny mecz, o wiele bardziej mi się podobał niż środowy Valencia - MU.
Liczę jeszcze na co najmniej 5 pktów. Wygrana z Red Bullem u nich, remis i porażka z City i remis przy Bułgarskiej z Juventusem. Powinno to wystarczyć do wyjścia z grupy.
edit: I jeszcze z jednego powodu mi się ten wczorajszy mecz podobał - Lech się zmęczył do tego stracił Wojtkowiaka, a w niedziele meczyk z GKS-em :)
Sendilkelm
01-10-2010, 15:34
edit: I jeszcze z jednego powodu mi się ten wczorajszy mecz podobał - Lech się zmęczył do tego stracił Wojtkowiaka, a w niedziele meczyk z GKS-em :)
Ale z GKS'em Wojtkowiak może grać ... ? Pauzuje mecz w LE ... Chyba, że o czymś nie wiem?
rychu_cmg
01-10-2010, 15:46
Ale z GKS'em Wojtkowiak może grać ... ? Pauzuje mecz w LE ... Chyba, że o czymś nie wiem?
Wojtkowiak złapał kontuzje.
Sendilkelm
01-10-2010, 15:56
Wojtkowiak złapał kontuzje.
Racja. Już przypominam sobie, Kiełb, czy jak mu tam, go chyba zastąpił. To wszystko wyjaśnia.
a jedynie pokazuje jak ladny jest stadion Lecha
tyle ze to nie jest stadion LECHA !!
Wojtkowiak ma kontuzje ale jak wczoraj widzieliśmy Kiełb bardzo dobrze go zastąpił ;] Kiełb grał też tylko przez 30-40 minut (nie pamiętam dokładnie ) więc na mecz z GKS'em będzie raczej do dyspozycji ;] Jak to nie Lecha ? a kto na nim gra swoje mecze ? Owszem stadion należy do Poznania ale gra na nim Kolejorz :)
Ale Peszko za to latał całe 90 min jak szalony. Kiełb też na pełnej k..(;)) tyle ile grał (dla mnie zaraz za Sławkiem najlepszy piłkarz meczu), Kikut to samo.. Lech ładnie się wczoraj wybiegał i brawa za to. Jednak w niedziele będzie skromne 1:0 dla Bełchatowa. :)
Na Bułgarskiej gra teraz też Warta Poznań, ale przecież wszyscy wiedzą, że to stadion Lecha :)
maciey75
01-10-2010, 22:24
Przypomina mi to onet i wszechwiedzących jego użytkowników :)
Poczekaj az przegraja, to sie zacznie jazda ;)
Licze na to, ze wyjda z grupy ale nawet jesli im sie nie uda to ma nadzieje, ze tanio skory nie sprzedadza.
Jednak w niedziele będzie skromne 1:0 dla Bełchatowa. :)
Zdjęcia w drodze. :P
Sendilkelm
03-10-2010, 20:52
Brawo za typ :)
Wydaje mi się, że liga jednak jest coraz silniejsza. Po części to na pewno braki + zmęczenie po czwartkowym meczu, ale mam nadzieję, że ekstraklasa wyrówna na tyle poziom, że będzie i co oglądać i z czego wybierać do rozgrywek. Oby.
źródło (http://www.echostar.pl/%7Ejkaczmarczyk/forum_nikon/bakero.jpg)
Świetny moment na zmianę trenera. Dzień przed meczem z City. Dzisiaj o 18 mają... PIERWSZY trening z nowym trenerem
Tym bardziej, że wreszcie zaczynali coś grać. Zobaczymy. Moim zdaniem ta zmiana wiele nie wniesie. Zobaczymy.
Sendilkelm
03-11-2010, 16:47
Tym bardziej, że wreszcie zaczynali coś grać. Zobaczymy. Moim zdaniem ta zmiana wiele nie wniesie. Zobaczymy.
Dokładnie. W lidze i tak by się utrzymali, a ważniejsze jest to, że coraz lepiej wypadali w Europie niż w Polsce. Ja tylko mam nadzieję, że zmiana za wiele nie wniesie ... niech grają dalej to co grają, oby nie grali gorzej.
zaraz jest następna konferencja, czekam w sali na nowe informacje ;)
Myslalem, ze na konferencji oglosza, ze Zielinski zostaje do konca rundy, a potem zmiana... Jestem zawiedziony, 2 dni przed takim meczem...
... a tymczasem przy pełnych trybunach, doskonałej atmosferze i niezłym spotkaniu Lech prowadzi z MC 1:0 !!!!!!!!!!!!!!!! Matko, dlaczego muszę siedzieć w domu....
Andrzej Olender
04-11-2010, 21:47
Brawa :)
edit:
co za końcówka, jeszcze raz brawa :)
Mecz rewelacyjny !! 3:1 z Menchesterem City !!! Niech w końcu zaczną tak grać w lidze a będzie wesoło. Wisełka już poszła pod topór :D
Sendilkelm
04-11-2010, 21:54
Grupa śmierci ;)
AAAALE będą BATY :wink:
A ja jeszcze raz zacytuje polską mentalność. ;/ Zero wiary!
:) Brawa, oglądałem do końca! Olejcie Ekstraklasę, aby się utrzymać, a na mecze LE zużywajcie wszystkie siły!
Świetny mecz Lecha .. Gratulacje !!!
Brawo, brawo! Na usta się ciśnie - pieniądze nie grają, arabskie dzi... no tam;]
qooba czekamy na zdjęcia. :D
Sendilkelm
04-11-2010, 22:03
Brawo, brawo! Na usta się ciśnie - pieniądze nie grają, arabskie dzi... no tam;]
qooba czekamy na zdjęcia. :D
O tak czekamy z niecierpliwością :)
A Juve zremisował z Salzburgiem i teraz remis z Juve daje nam już wyjście z grupy
EDIT:
a nie, nie daje :(
maciey75
04-11-2010, 22:06
Ale czad, gratulacje. Grali jak rowny z rownym, bez kompleksow i oto chodzi.
maciey75
04-11-2010, 22:14
A ja jeszcze raz zacytuje polską mentalność. ;/ Zero wiary!
:) Brawa, oglądałem do końca! Olejcie Ekstraklasę, aby się utrzymać, a na mecze LE zużywajcie wszystkie siły!
Zarowno amirez i jerezano z pyrlandii. Oj wstyd Panowie, wstyd.
albo 2 remisy, albo chociaż jedno zwycięstwo. tak czy siak, awans zależy tylko od postawy piłkarzy JMB.
Dzisiaj w pracy obstawialiśmy jako spełnienie marzeń remis, nawet bezbramkowy, ale 3:1????
Czapki z głów :)
Piękny mecz :) No i ładne bramki ;] Injac musi częściej teraz takie strzały oddawać :D No i 19 latek strzela taką bramkę w takim meczu .. Super sprawa :D
Sendilkelm
04-11-2010, 22:42
Piękny mecz :) No i ładne bramki ;] Injac musi częściej teraz takie strzały oddawać :D No i 19 latek strzela taką bramkę w takim meczu .. Super sprawa :D
Ja jeszcze dodam, że w takim momencie, bo gdyby nie ta bramka to Man City byłby w stanie wyrównać jakby się spiął ostro, a tak zupełnie podciął im skrzydła - to było widać.
EDIT:
Oby chłopak się rozwinął.
uAa5qim8kyY
O tak czekamy z niecierpliwością :)
A Juve zremisował z Salzburgiem i teraz remis z Juve daje nam już wyjście z grupy
EDIT:
Daje, daje ;) Pod warunkiem, że to będzie 0:0, 1:1 czy 2:2 , na wyjeździe dostali od Lecha 3 sztuki ;) Przy remisie 3:3 decydujący będzie bilans bramek. Oczywiście zakładając przegraną z Red Bullem w co wątpie :D
Swoją drogą podejrzewam, że Salzburg kulną i na mecz z Juve podejdą na luzie, bo nie wierzę, że City da sie Juve ograć ;)
Bartek - NinoVeron
05-11-2010, 01:49
Pewnie gdyby o awansie decydował mecz w Salzburgu to z Poznania pojechało by z 15 tys kibiców (choć pewnie dostaną maks 2 tys wejściówek :D )
ale wystarczy remis z Juve (jak to teraz fajnie brzmi :D :D ) i raczej pewna wygrana MC z RB :)
Nie ma wstydu......mozna byc dumnym!!!! KOLEJORZ!!!
Pięknie dowalili MC 3:1...Sprawdza się powiedzenie, że pieniądze na boisku nie grają:D
Sprawdza się powiedzenie, że pieniądze na boisku nie grają:D
Dokładnie zacytowałeś Manciniego z konferencji ;)
City nastuka Juve, Lech Austriakom i będzie dobrze. Swoją drogą nie spodziewałem się takich fajerwerków.
Chyba nikt sie nie spodziewal ;-)
Sendilkelm
05-11-2010, 12:09
Chyba nikt sie nie spodziewal ;-)
Ja wierzyłem ... nie spodziewałem się ani dobrej, ani złej gry po prostu czekałem na wyniki :)
a mnie ciekawi ile lech na swojej świetnej postawie zarobi? nie dlatego, żebym im żałował - po prostu daje to widok na budowanie zespołu i być może na zakup zawodników z półki dla polskich drużyn do tej pory niedostępnej. myślę, że na wczorajszym występie zarobili około 5 mln PLN a jeszcze więcej może dać im mecz z juve. przy wyjściu z grupy można pewnie będzie to wszystko podsumować kwotą około 25 mln PLN - co na prawdę świetnie rokuje !!!
a mnie ciekawi ile lech na swojej świetnej postawie zarobi? nie dlatego, żebym im żałował - po prostu daje to widok na budowanie zespołu i być może na zakup zawodników z półki dla polskich drużyn do tej pory niedostępnej. myślę, że na wczorajszym występie zarobili około 5 mln PLN a jeszcze więcej może dać im mecz z juve. przy wyjściu z grupy można pewnie będzie to wszystko podsumować kwotą około 25 mln PLN - co na prawdę świetnie rokuje !!!
Szacuje się, że do końca sezonu Lech może zarobić 60 mln zł. Nie wliczając ew. wyjścia z grupy.
Szacuje się, że do końca sezonu Lech może zarobić 60 mln zł. Nie wliczając ew. wyjścia z grupy.
WOW ! jestem w szoku !
Jak tam wam foty z wczoraj powychodziły? :D
Jak tam wam foty z wczoraj powychodziły? :D
Dział sport :D (http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=32)
sa w odpowiednim dziale ;)
po cichu liczyłem na wygraną Lecha, ale 3:1 się nie spodziewałem
w dodatku taka brama na koniec - WYPAS
Graty wielkie
Widziales gola Injaca z meczu z Wisla? :)
---
Nie sadze, zeby Lech budowal druzyne na podboj Europy. Mysle, ze pieniadze trafia glownie do kieszen, choc jakies wzmocnienie przyjdzie. Jesli Lech zacznie grac w lidze i w przyszlym sezonie znow bedzie gral w pucharach, to najblizsze lata moga zostac przez niego calkowicie zdominowane w Polsce. Jest dosc madre dysponowanie pieniedzmi, jest kupa kibicow w calej Wielkopolsce zapewniajaca komplet na duzym nowym stadionie i jest calkiem dobry sklad... Ja narzekac nie bede, szkoda tylko, ze nie moge tego widziec na zywo... :(
myślę, że na wczorajszym występie zarobili około 5 mln PLN a jeszcze więcej może dać im mecz z juve.
Grubo ponad 5mln zł zarobili na samych biletach na mecz :)
Grubo ponad 5mln zł zarobili na samych biletach na mecz :)
średnia cena biletu to 130 PLN ? nie chce mi się wierzyć. no odejmij koszty organizacji.
ok 43000 biletow średnio po 130zl daje już ~ 5.6mln. Do tego kilkaset miejsc Vipowskich od bodaj 500zł w górę. Do tego wpływy z reklam, transmisji i Bóg wie co tam jeszcze :)
Oczywiście do tego dolicz premie z uefa za wygrany mecz - nie wiem ile tego zainkasowali.
Się nie martw - z głodu nie pomrą :D
Bilety kosztowały od 80-130 zł, więc do klubowej kasy wpłynęło ok. 5 mln
Ogólnie rzecz biorąc udział Lecha w LE.
Premia za udział w turnieju 1 mln euro, za zwycięstwo dostają 140 tys euro, a remis 70 tys.
Awans do 1/16, 200 tys.
1/8; 300 tys
1/4 400 tys
1/2 700 tys
To i tak mało w LM drużyna za samo wejście do fazy grupowej dostaje jednorazowo, 7 mln.
Za zwycięstwo dostaje się 800 tys, a remis 400 tys
1/8 finału 3 mln
1/4 3 mln
1/2 5 mln
Za zwycięstwo 10 mln.
Ogólnie reasumując, w tamtym roku Inter Mediolan wygrywając LM zarobił ok. 60 mln EURO :D
Bilety kosztowały od 80-130 zł, więc do klubowej kasy wpłynęło ok. 5 mln
Plus miejsca vipowskie po 600zł i super vip po 800zł. Do tego dochodzą loże (http://www.lechpoznan.pl/art,15679,skybox_y_na_mecze_lecha.htm), których ceny są prawdopodobnie negocjowane indywidualnie.
Plus miejsca vipowskie po 600zł i super vip po 800zł. Do tego dochodzą loże (http://www.lechpoznan.pl/art,15679,skybox_y_na_mecze_lecha.htm), których ceny są prawdopodobnie negocjowane indywidualnie.
E tam, nie będziemy się kłócić o jakieś +/- 100 tys euro:D
A tak z ciekawości, to gdzie miejsca VIPowskie się znajdują.
Sendilkelm
02-12-2010, 00:06
I wyszliśmy z tej grupy ....
Od pierwszej niespodzianki Ci, którzy wpisali się w temacie negatywnie nie napisali nic więcej, a szkoda :/