Zobacz pełną wersję : f90x tylna ścianka
Drodzy użytkownicy i posiadacze f90 /f90x. Chciałabym zapytać o standardową tylną ściankę, a dokładniej o jej ogumowanie. Czy w waszych egzemplarzach prócz tego,że guma się wyciera, to czy ta guma jest lekko lepka przez co przywiera do niej kurz i inne paprochy? Z czego wynika ta "konsystencja" gumy?
Pytanie może się wydać głupie i całkiem błahe ale odpowiedz będzie mi bardzo pomocna. Z góry dziękuję
tak jest okropna i rysowała się paznokciem ;)
tak jest okropna i rysowała się paznokciem ;)
Ale powiem Ci, że ta od Ciebie i tak jest w ładnym stanie.
dariusz_119
26-08-2010, 19:36
A ja będąc użytkownikiem Nikona FE10 którego niedawno sprzedałem miałem podobny problem co Ty . W tym nikonie guma nie tyle co odchodziła ale była lepka jak klej . Paskudztwo!
dobrze że nie widziałes mojej pierwszej scianki
no mam to samo :/
jest na to jakiś patent ?
no mam to samo :/
jest na to jakiś patent ?
Dwa:
1/. zedrzeć - powoli ale skutecznie :)
2/. przeczekać - z ogromną dozą cierpliwości :D.
Jedno i drugie trudne :-P
miałem nadzieję na ver 3. :)
Rozumiem w takim razie,że to standard. Bez względu na stopień zużycia ta guma zawsze się tak lepi?
wyście nr3: wymiana ścianki:)
a czym "to coś" usuwacie ?
Jak guma zlazła to aparat przestał robić zdjęcia ???maja też porysowana pod kciukiem starła się i wszystko działa.Ponieważ rzadko używam 90x niema z tym problemu.
a ja nie narzekam, że przestał :) ja chciałbym usunąć to lepiszcze bo mi się do pyska klei i mnie drażni :p
a ja nie narzekam, że przestał :) ja chciałbym usunąć to lepiszcze bo mi się do pyska klei i mnie drażni :p
A wystarczy założyć starą maskę przeciwgazową :razz:
Sputnik_Wwa
29-08-2010, 13:56
Ja mam luzem taką ściankę bo założyłem MF-26 ;) Z mojej gumowej też się troszkę wyciera, może się nie klei, ale się syfi... Tak czy siak, mam mf-26 i nie mam takich problemów ;)
Też założyłem MF-26,więc ta podstawowa leży w torebce foliowej prawie nieużywana,a MF-26 to tej cienkiej gumowej warstewki już prawie nie ma.Po jakimś czasie
zaczęła odłazić,więc zdrapałem ją zostawiając tylko na klapce przykrywającą przyciski.
jeszcze raz zapytam: czy ta guma się tak klei "od nowości"?
Sputnik_Wwa
30-08-2010, 21:57
jeszcze raz zapytam: czy ta guma się tak klei "od nowości"? Jak Ci się lepi jakoś mega, to nie powinno tak być. Ale od nowości zbiera syf :) to trzeba jej przyznać. (Ongiś miałem w łapach cuś takiego jako to nowe jeszcze było prawie).
Właśnie wygrzebałem z zakamarków tą tylną ściankę do F90.Jak pisałem wcześniej nie używałem jej długo,bo wkrótce po zakupie korpusu wymieniłem ją na MF26.Przez ten okres
trochę się zmatowiła,nabrała lekkich rysek,ale zachowały się te nadrukowane symbole programów tematycznych i praktycznie nigdzie nie jest przetarta.W tej chwili nic się nie klei
i jak pamiętam to szesnaście lat temu też tak było.