PDA

Zobacz pełną wersję : Użyczenie SB-600 lub 900 na jeden dzień, w zamian N 70-300VR

Marrab
24-08-2010, 13:38
Witam.

Nie bardzo wiedziałem w jakim dziale napisać, jeżeli umieściłem posta w nieodpowiednim, proszę o przeniesienie.

Widziałem już gdzieś na forum podobnego typu ogłoszenia, może akurat ktoś się znajdzie i mi pomoże :) Szukam osoby, która odpłatnie lub w zamian za "zastaw" w postaci obiektywu N 70-300 VR użyczyła by mi lampy błyskowej, najchętniej systemowej SB-600 lub 900. Nie wiem jak odbywa się tego typu użyczenie, oczywiście dostosuję się do warunków użyczającego.

Mój bliski kolega w najbliższą sobotę bierze ślub, zaproszony zostałem jako gość, ale... "nie będziemy mieli fotografa, skoro Ty masz "dobry" aparat, i ciągle robisz zdjęcia, może..." No i okazało się że ciężar udokumentowania tej wyniosłej uroczystości spadł na moje barki. Bez skakanie do góry z radości, z dużą tremą, jednak wyzwania się podjąłem, zbyt bliski to kolega by odmówić :) Mam jednak poważne obawy czy bez lampy dam radę... w kościele światła powinno być dość, pod warunkiem że nie będzie pochmurno, sala gdzie odbędzie się przyjęcie nie ma okien, tylko sztuczne oświetlenie :/ Lampy na co dzień nie potrzebuję, więc zakup na "jeden raz" nie wchodzi w grę.

Po lampę oczywiście podjadę gdzie trzeba, Wrocław, okolice Wrocławia, Oleśnica, Trzebnica, Krotoszyn, Milicz. Podpiszę odpowiedni dokument (użyczenie) jeżeli będzie taka potrzeba, w ramach "zastawu" zostawiam 70-300 VR (idealny stan). Lampy potrzebuję na sobotę 28 sierpnia, ślub będzie o 15:00, odebrać musiałbym odpowiednio szybciej, idealny na odbiór byłby piątek, w sobotę mogę nie wyrobić się z czasem. Lampę oddaję w niedzielę po południu lub wieczorem, wszystkie szczegóły do ustalenia na PM.

Pozdrawiam.

velaskez
24-08-2010, 16:06
Zapytaj kogoś z GKJ.

Michał Jędrak
24-08-2010, 17:08
Jeśli masz cokolwiek w stylu D90 albo z podobną matrycą, to wal jak najwięcej bez lampy (tak do ISO3200). Na odbitkach 15x21 to i 6400 przejdzie, tym bardziej jeśli lekko odszumisz.

Marrab
24-08-2010, 18:09
Dziękuję za rady :) O GKJ nie pomyślałem, przyznaję...
Co do wysokiego ISO, jak dotąd unikałem go jak ognia, ale fotografowałem głownie na zewnątrz, kościół to będzie dla mnie spore wyzwanie. Zapamiętam i sprawdzę w praktyce :)

Pozdrawiam.

mac.serafin
25-08-2010, 00:33
Jeśli byś chciał to ja mogę pożyczyć. Wiem że jestem z Bielska, ale mimo to oferuje swoje usługi :)

Marrab
25-08-2010, 11:43
Jeśli byś chciał to ja mogę pożyczyć. Wiem że jestem z Bielska, ale mimo to oferuje swoje usługi :)

Dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy :) Bardzo chętnie skorzystałbym, problem jest w tym, ze mam do Ciebie około 250 km w jedną stronę, i taką trasę musiałbym pokonać 4 razy (odebrać i odwieźć lampę). Mam jeszcze nadzieję że znajdzie się ktoś z Wrocławia lub okolic, jeżeli nie, być może Cię odwiedzę :)

Mała prośba do kogoś z GKJ jeśli tu zajrzy, nie mogę napisać na forum grupy, może jakaś dobra dusza podlinkowałaby do mojego wątku tu w Cafe? :)

Pozdrawiam.

Zibi1970
25-08-2010, 12:04
Tę sobotę mam wolną od ślubów więc mogę pożyczyć w zamian za obiektyw.
Jestem Opola.

sdnk
25-08-2010, 13:34
chętnie bym Ci pożyczył tą lampę ale mam ślub przyjaciółki właśnie w ten dzień.

Marrab
26-08-2010, 11:45
Tę sobotę mam wolną od ślubów więc mogę pożyczyć w zamian za obiektyw.
Jestem Opola.

Opole to już "tylko" około 120 km w jedną stronę :) Jeżeli nie znajdę nikogo z bliższej okolicy, odezwę się jutro do południa na PM żeby ustalić szczegóły. DZIĘKUJĘ za chęć pomocy.

chętnie bym Ci pożyczył tą lampę ale mam ślub przyjaciółki właśnie w ten dzień.

Takie słowa przywracają wiarę w ludzi, dziękuję. Życzę udanych zdjęć i świetnej zabawy :)

Pozdrawiam.

TOP67
26-08-2010, 16:08
Jakbyś nie znalazł, to pisz do mnie. W sobotę wyjeżdżam, ale w piątek jestem we Wrocławiu.