Zobacz pełną wersję : Telefon dla osoby w Anglii na całą Europę
Władca Pixeli
23-08-2010, 16:58
Potrzebuję znaleźć firmę telefonii komórkowej dla osoby, która będzie mieszkać na terenie Anglii i podróżować po całej Europie. Chodzi o dobre pokrycie i dobre stawki w innych krajach europejskich.
Czy ktoś ma jakieś propozycje?
Z góry dzięki.
grudzinsky
23-08-2010, 18:40
www.o2.co.uk - chyba najlepszy zasieg jesli chodzi o UK
co do europy to nie powinno byc problemow, bo roaming jest. niestety jeszcze tak kolorowo nie jest zeby kupic sobie np. Orangei korzystac z telefonu w PL, DE czy UK. moze kiedys do tego dojdzie. jak na razie moge smialo polecic o2
Władca Pixeli
23-08-2010, 18:57
W USA jak ktoś często jest w Kanadzie, to można za kilkanaście dolarów wykupić dodatkowy plan na Kanadę.
Stawka za minutę jest wtedy dużo niższa i wraca się to już po kilkudziesięciu minutach.
Czy takie plany istnieją na inne kraje Europy?
grudzinsky
23-08-2010, 19:04
jest taka opcja w o2.
jednorazowo zaplacilem £4.99 i rozmowy do wielu krajow Europy mam po bardzo przyzwoitych stawkach, ale to jak dzwonie z UK np na stacjonarny do PL lub komorke PL. ale czy to dziala w druga strone to nie wiem. zawsze jak jestem w PL to mi sie Era pokazuje ;)
Podpowiem ci tak:
Pracuję na statku z filipińczykami - oni wyczailli gdzieś taką sieć jak Lebara, za granicę jest tanio zwłaszcza na stacjonarne, sieć ma swoje przedstawicielstwa w różnych krajach Europy np w Niemczech - ale detali w sprawie roamingu ci nie podam bo zwyczajnie się tym wcześniej nie interesowałem.
Używałem tego dzwoniąc z Norwegii do PL i było taniej niż z mojej komórki (Mam PLAY na umowę), niestety cen nie pamiętam. Wiem że oni używali wersji prepaid ale może istnieje też opcja na kontrakt.
Po prostu sprawdź.
edit:
http://www.lebara.com/
poczytaj - jest nawet po naszemu :D
i jeszcze jeden link z cenami:
http://www.lebara-mobile.nl/pl/?utm_source=Niedziela&utm_medium=fbanner&utm_campaign=NFSC