PDA

Zobacz pełną wersję : PS CS5 Laptop + monitor

Robik
21-08-2010, 22:53
Czy jest możliwość , aby po podłączeniu zewnętrznego monitora do laptopa mieć na nim tylko i wyłącznie podgląd obrabianego zdjęcia na całym ekranie ( obróbka w PS CS5 ), a wszystkie zakładki , funkcje PS-a były widoczne na monitorze laptopa i z niego wykonywane operacje obróbki ? ... w Capture NX2 chyba tak jest , prawda ?

zdyboo
22-08-2010, 08:00
Tak, nie wiem co prawda jak w CS5, ale skoro wcześniejsze wersje PSa nie miały z tym problemu, to i ta mieć nie powinna.
Po otworzeniu programu, poprzeciągaj sobie paletki na ekran laptopa i tyle, aczkolwiek musisz się liczyć z tym, że w przypadku niektórych okien i tak będą one wyskakiwały na ekranie głównym, można przeciągnąć. No chyba, że w CS5 jest jakaś zaawansowana obsługa dwóch monitorów.

Robik
22-08-2010, 11:45
Dzięki za odpowiedź.
Jak ktoś pracuje na PS CS5 z dwoma monitorami to b.proszę o odpowiedź.

marszull
22-08-2010, 21:01
ja pracuje na cs3 ale mialem triala cs5 i jest tak samo
ja mam na stacjonarnym ale w lapku bedzie tak samo, musisz miec tylko ustawiona obsluge dwoch monitorow (nie mirror)
na monitor przeciagasz podglad zdjecia
a na lapku narzedzia
jesli chcesz miec podglad na caly monitor to musisz ustawic odpowiednio w screen mode, w zakladce view

Robik
26-08-2010, 21:59
ja pracuje na cs3 ale mialem triala cs5 i jest tak samo
ja mam na stacjonarnym ale w lapku bedzie tak samo, musisz miec tylko ustawiona obsluge dwoch monitorow (nie mirror)
na monitor przeciagasz podglad zdjecia
a na lapku narzedzia
jesli chcesz miec podglad na caly monitor to musisz ustawic odpowiednio w screen mode, w zakladce view
Dokładnie jest tak jak piszesz.
Dzięki za info.