Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Kaczuszka:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img178.imageshack.us/i/21081025.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
misiobudrysio
21-08-2010, 20:43
troche takie nijakie
pozdr.
Czy mogę wiedzieć dlaczego nijakie ???????????
Kadr centralny z jakimś sterczącym badylem na środku i przy lewej krawędzi, pół kaczora zasłonięte kawałkiem ziemi porośniętej gdzieniegdzie trawskiem -- kompozycja właściwie nie istnieje. Na dodatek niedoświetlone (szczegółów na głowie prawie nie widać). Reasumując -- to zdjęcie nie nadaje się do publikacji.
misiobudrysio
21-08-2010, 21:02
swider w zasadzie powiedzial wszystko
Kaczuszka siedziała w takim miejscu że zdjęcie takie wyszło !!!!!!!!!
Aaa no to wszystko już wiemy :)
Aha... To jak kaczuszka siedziała w takim miejscu to na cholere robiłeś to zdjęcie, zmusili Cię pod groźbą gwałtu?
I nie wydzieraj się tak bo mnie uszy bolą.
hmmm:) ale czy naprawdę jest niedoświetlone ?? jestem początkująca więc czasem nie zauważę nie których szczegółów ??
Tak przypięli do drzewa i kazali robić zdjęcie widzę że nic więcej oprócz obelg się nie dowiem !!!!!
hmmm wow niesamowite po za tym ze zdjęcie niedoświetlone to dowiedziałam się ze mam nie mnożyć postów ..........
hmmm wow niesamowite po za tym ze zdjęcie niedoświetlone to dowiedziałam się ze mam nie mnożyć postów ..........
Do tego możesz poczytać słownik i zapoznać się z zasadami ortografii.
Slawek Wojtczak
21-08-2010, 23:09
Niech ktoś już skończy tą farsę :mrgreen:
KOZI2000
21-08-2010, 23:12
poprawne naświetlenie i kompozycja zależy od Ciebie a nie od modelki. To twoje błędy a nie kaczki. Nie widzę obelg w tym wątku. Pozdrawiam.
Do tego możesz poczytać słownik i zapoznać się z zasadami ortografii.
proszę sobie uważać ze słowami widzę że na tym forum są strasznie nie miłe osoby ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slawek Wojtczak
21-08-2010, 23:20
Droga Księżniczko, proszę nie krzyczeć i uważać na własne słowa :)
poprawne naświetlenie i kompozycja zależy od Ciebie a nie od modelki. To twoje błędy a nie kaczki. Nie widzę obelg w tym wątku. Pozdrawiam.
to mam rozumieć że tylko i wyłącznie chodzi o naświetlenie i kompozycje o nic więcej tak ??chciałabym dowiedzieć się naprawdę czegoś konkretnego i bardzo byłabym za to wdzięczna pozdrawiam
misiobudrysio
21-08-2010, 23:22
proszę sobie uważać ze słowami widzę że na tym forum są strasznie nie miłe osoby ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale przynajmniej szczere
pozdr.
A ja ponownie proszę o przyswojenie zasad polskiej pisowni. I nie wrzeszcz tak... już późno, sąsiadów pobudzisz.
[edit]
to mam rozumieć że tylko i wyłącznie chodzi o naświetlenie i kompozycje o nic więcej tak ??chciałabym dowiedzieć się naprawdę czegoś konkretnego i bardzo byłabym za to wdzięczna pozdrawiam
A co to jest jak nie konkrety? Matko jedyna...
KOZI2000
21-08-2010, 23:35
Nie masz tak rozumieć. Koledzy wytknęli rażące błędy, nie bardzo kumam po co wstawiałaś to zdjęcie jeżeli nie jesteś przygotowana na krytykę. Mądry człowiek uczy się na błędach. Jeżeli liczyłaś tylko na pochwały i zachwyt Twoimi zdjęciami to nie to forum.
ptak zasloniety, w cieniu, ledwo go widac... wybierz sie na kaczke jeszcze raz i zrob cos w tym stylu...:
http://www.forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=153091
i http://www.forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=153406
a bedzie lepiej
...i nikt nie mowil ze bedzie latwo :P
pozdro
Nie masz tak rozumieć. Koledzy wytknęli rażące błędy, nie bardzo kumam po co wstawiałaś to zdjęcie jeżeli nie jesteś przygotowana na krytykę. Mądry człowiek uczy się na błędach. Jeżeli liczyłaś tylko na pochwały i zachwyt Twoimi zdjęciami to nie to forum.
jestem przygotowana na krytykę lecz nic od nich konkretnego się nie dowiedziałam oprócz tego że zdjęcie nijakie że mam poprawić pisownie oraz że tylko niedoświetlone i zła kompozycja sądziłam że dowiem się coś jeszcze więcej ........
[...] że tylko niedoświetlone i zła kompozycja sądziłam że dowiem się coś jeszcze więcej ........
Tak... zdjęcie jest tylko niedoświetlone i ma złą... a właściwie w ogóle nie ma kompozycji, co tam -- mały szczegół. Na dodatek chcesz się dowiedzieć czegoś więcej. To co? Mamy tutaj trzasnąć elaborat na temat zasad kadrowania, itd. itp.? Proponuję zakup dobrej książki. Wydatek niewielki, a korzyści spore, można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy.
jestem przygotowana na krytykę lecz nic od nich konkretnego się nie dowiedziałam oprócz tego że zdjęcie nijakie że mam poprawić pisownie oraz że tylko niedoświetlone i zła kompozycja sądziłam że dowiem się coś jeszcze więcej ........
Przecież wszystko zostało już napisane: kompozycja, perspektywa, niedoświetlenie - to aż 3 cechy które pogarszają to zdjęcie. Moim zdaniem to wystarczająco dużo rzeczy do poprawy tym bardziej, że kompozycja i perspektywa to podstawy. Zalecam więcej pokory, bo koledzy dobrze radzą, jakąś książkę o podstawach fotografii i oglądanie jak największej ilości zdjęć tych których zdjęcia wzbudzają podziw. A przede wszystkim ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Zdjęcia pokazywać dopiero jak Ci się jakieś naprawdę spodoba.
P.S. Coś mi się wydaje, że to będzie długi wątek :wink:.