Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zachmurzenie duże z przejaśnieniami
http://wpk.eltrakon.pl/L1005165%20Zachmurzenie%20duze%20z%20przejasnienia mi.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1005165%20Zachmurzenie%20duze%20z%20przejasnienia mi.jpg)
i kolorystycznie i kadrowo dobrze to wyglada, jest nutka dramatyzmu na niebie - podoba mi się :)
misiobudrysio
21-08-2010, 20:56
no i kolejna dobra fotka
pozdr.
Nikonozaur
21-08-2010, 21:17
Fajnie to wygląda Wojtku, nie mam pytań.
No rób tak dalej ser wpkx a moja krucjata dobiegnie końca.
mariusz_777
21-08-2010, 21:19
Świetne dynamiczne niebo zdecydowanie mnie się podoba :)
Pozdrawiam
Ten kadr prezentuje się ciekawie :-)
Marcin T
21-08-2010, 22:59
Ciekawa obróbka, podoba mi się.
Bardzo ciekawie, czuje się tą przestrzeń. Może i ta winieta ściąga światło do środka kadru, ale nie jestem do niej do końca przekonana, jest dla mnie jednak za ciemna.
krzysztofz24
22-08-2010, 01:56
Podoba sie. Bardzo dobrze pokazales swoisty kontrast miedzy podloga a zachmurzonym niebem, ciekawie sie to komponuje...
Moim, skromnym zdaniem, ta winieta jest zupełnie nie potrzebna. Dla mnie, to nawet bardzo przeszkadza!
Kompozycja jest, sama w sobie tak udana, że bez niej, byłoby na pewno lepiej. Szczere gratki, proszę przyjąć!
Dziękuję za komentarze.
Jestem naprawdę zażenowany - czyście się wszyscy umówili? ;)
Przeto nasuwają mi się małe, nieśmiałe, poranne uwagi...
Winieta - tym razem jest nietykana - taka wyszła bo musiała taka wyjść. Wynika to ze specyfiki szkła i jego ustawień.
Poza tym, jako Wasz pilny uczeń, muszę napisać, żeby być w porządku wobec innych publikujących swoje zdjęcia:
Jest to "kolejny zwykły pstryk o niczym" z "pojechanymi" kolorami ew. "skopanym" balansem bieli, no i kompozycyjnie ma "za dużo nieba".
Jednym słowem - gniot. ;)
Zatem, Sir Locterze z Limerick, niech Ci ręka od miecza nie mdleje, ale czuję się zaszczycony że jeden ze swoich serów nazwałeś moim nickiem. :D
Nikonozaur
22-08-2010, 08:51
Pomyliłeś Wojtku żenadę z przekorą. ;)
Co do obrazka opinii nie zmieniam.
Pomyliłeś Wojtku żenadę z przekorą. ;)
Co do obrazka opinii nie zmieniam.
Andrzeju, chyba można trochę pomieszać jedno z drugim o tak wczesnej porze? ;)
..... odzyskuję wiarę w moc terapeutyczną tego FORUM.:-D
Pozdrawiam.
..... odzyskuję wiarę w moc terapeutyczną tego FORUM.:-D
Pozdrawiam.
Cieszę się, że udało mi się sprowadzić uśmiech na Twą tak zawsze poważną twarz, Romku.
Masz swój styl, trzeba to przyznać. Jedno z Twoich lepszych zdjęć.
Nikonozaur
22-08-2010, 10:05
Andrzeju, chyba można trochę pomieszać jedno z drugim o tak wczesnej porze? ;)
Jeśli przed kawką i/lub strzałem w płuco to wybaczam... ;)
Zatem, Sir Locterze z Limerick, niech Ci ręka od miecza nie mdleje, ale czuję się zaszczycony że jeden ze swoich serów nazwałeś moim nickiem. :D
Posługujemy sie jezykiem polskim , slowo "ser" nie jest wiec tutaj błędem Panie wpkx. :)
Posługujemy sie jezykiem polskim , slowo "ser" nie jest wiec tutaj błędem Panie wpkx. :)
Jako upierdliwy czepiacz zgodzę się, że powinniśmy posługiwać się językiem, ale nie jezykiem. :D
A jak przyjdzie Krzysztof to dostanę przez Ciebie bana za offtopiki (jakże polskie słowo) i to we własnym wątku.
straszny gniot.
:mrgreen:
Pablo 77
22-08-2010, 17:22
Kolor i niebo bardzo dobre,ale winieta zbędna mz:)
Dla mnie ciut za mocne światło na podłodze w centrum kadru. Delikatnie bym je zgasił. Poza tym jestem na TAK :)
maniak666
22-08-2010, 22:24
Nie, stary, co Ty wyprawiasz. Poddałes sie? Wstawiasz tu coś co każdy by mógł. Jak się otwierało wcześniejsze Twoje prace to zawsze była zagwozdka, a tu? Nudnie i klasycznie landszaftowo.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A tak na poważnie- fajne, tylko ta winieta zaczyna byc już męcząca.
...Poza tym, jako Wasz pilny uczeń, muszę napisać, żeby być w porządku wobec innych publikujących swoje zdjęcia: Jest to "kolejny zwykły pstryk o niczym" z "pojechanymi" kolorami ew. "skopanym" balansem bieli, no i kompozycyjnie ma "za dużo nieba". Jednym słowem - gniot. ;)...
Wiadomo, że nie wszystkim Twoje prace muszą (mogą) się podobać, szczególnie właśnie w związku z "pojechanymi" kolorami ew. "skopanym" balansem bieli, każdy ma jakąś tolerancję w swoim odbiorze - jedni większą, inni mniejszą, a jeszcze inni w ogóle. Powinieneś mieć satysfakcję z tego, że pomimo tak odjazdowej, nietypowej obróbki, masz zwolenników, osoby, którym się to podoba. Ale z tym: "Wasz pilny uczeń", Wojtku to już przesadziłeś. ;)
P.S.
Forumowicze z tego działu powinni zobaczyć Twoją pracę " Amadeusz" w dziale Ludzie-portret, wtedy przekonają się, czy Twoje prace od początku do końca są przemyślane. Wybacz za tą dopiskę, ale nie mogłam się powstrzymać.
Wiadomo, że nie wszystkim Twoje prace muszą (mogą) się podobać, szczególnie właśnie w związku z "pojechanymi" kolorami ew. "skopanym" balansem bieli, każdy ma jakąś tolerancję w swoim odbiorze - jedni większą, inni mniejszą, a jeszcze inni w ogóle. Powinieneś mieć satysfakcję z tego, że pomimo tak odjazdowej, nietypowej obróbki, masz zwolenników, osoby, którym się to podoba. Ale z tym: "Wasz pilny uczeń", Wojtku to już przesadziłeś. ;)
P.S.
Forumowicze z tego działu powinni zobaczyć Twoją pracę " Amadeusz" w dziale Ludzie-portret, wtedy przekonają się, czy Twoje prace od początku do końca są przemyślane. Wybacz za tą dopiskę, ale nie mogłam się powstrzymać.
Basiu, pisałem to rano i jak stwierdził nieoceniony Andrzej, przed kawą i papierosem. Z tym, że kawę pijam rzadko a papierosów nie palę wcale, dlatego nie kłamałem... Uczę się od Was - czy chcecie, czy nie. :)
PS Biedny Amadeusz... ;)
Biedny Amadeusz... ;)
Nie sądzę. :D