Zobacz pełną wersję : Adamek vs Grant - typujemy?
Kto jak obstawia? Ja mimo wszystko na Tomka, pełen dystans, wygrana na punkty.
To prawdziwy sprawdzian dla Górala - w końcu nie walczy z zapasionym tacożercą, ale prawdziwym ciężkim dryblasem. Na dzisiejszym ważeniu (http://www.ringpolska.pl/boks-w-polsce/zawodnicy-a-k/tomasz-adamek/2981-oficjalne-wazenie-przed-walka-adamek-grant) Grant był 20kg cięższy od Adamka.
20 kg to sporo,calym sercem za Adamkiem licze na wygrana przed czasem.
Zdecydowanie wygra Grant ;)
Zdecydowanie wygra Grant ;)
no coś ty - jasne że Adamek wygra
Napisał Reju Zobacz post
Zdecydowanie wygra Grant
Pomarzyć tylko Adamek zejdzie z ringu
drugiego zniosą
Kto jak obstawia? Ja mimo wszystko na Tomka, pełen dystans, wygrana na punkty.
To prawdziwy sprawdzian dla Górala - w końcu nie walczy z zapasionym tacożercą, ale prawdziwym ciężkim dryblasem. Na dzisiejszym ważeniu (http://www.ringpolska.pl/boks-w-polsce/zawodnicy-a-k/tomasz-adamek/2981-oficjalne-wazenie-przed-walka-adamek-grant) Grant był 20kg cięższy od Adamka.
No właśnie przeca nie wierzyłeś w górala :mrgreen:
A na którą trzeba nastawić budzik, żeby trafić na tą walkę ?
pzdr
No właśnie przeca nie wierzyłeś w górala :mrgreen:
A na którą trzeba nastawić budzik, żeby trafić na tą walkę ?
pzdr
Nadal nie wierzę. Znaczy w HW :) Grant to z pewnością trudniejszy przeciwnik, niż Arreola. Dla mnie jednak wyznacznikiem będzie walka z Solisem, Haye, albo z którymś z panów z K2
Transmisję zaczynają o 3:00, więc pewnie 3:30-4:00 jakoś tak. Nigdy nie wiadomo, na ile walk dogadał się z HBO Polsat
Jeżeli Grant byłby w zbliżonej formie do tej z czasów jego walki z Gołotą, to raczej stawiałym na Granta. Chodzą jednak słuchy, że dlaeko mu do tamtego poziomu. Jeżeli to prawda, to pewnie Adamek wygra na punkty. Ogólnie nie spodziewam się knock out-u, ale raczej szermierki na punkty. A właśnie na ile rund zakontraktowana jest walka?
Góral raczej wygra... On za bardzo chce to wygrać, żeby przegrał :D
3:30-4 godzina? ja śmiało ustawiam budzik na 5:30 i myśle ze i tak jeszcze bede musiał czekać. Nie pamietam która to walka zaczęła sie o 6:40, i typuje że tutaj może być podobnie.
Antonioo
21-08-2010, 16:20
3:30-4 godzina? Ja śmiało ustawiam budzik na 5:30 i myśle ze i tak jeszcze bede musiał czekać. Nie pamietam która to walka zaczęła sie o 6:40, i typuje że tutaj może być podobnie.
gołoty........czekałem od 2:00.....;/
Jeżeli Grant byłby w zbliżonej formie do tej z czasów jego walki z Gołotą, to raczej stawiałym na Granta. Chodzą jednak słuchy, że dlaeko mu do tamtego poziomu. Jeżeli to prawda, to pewnie Adamek wygra na punkty. Ogólnie nie spodziewam się knock out-u, ale raczej szermierki na punkty. A właśnie na ile rund zakontraktowana jest walka?
Królewska kategoria, królewski dystans - dwunasteczka. W wygraną przed czasem za bardzo bym nie wierzył, Grant to kawał bysiora, sporo wyższy od Górala
W wygraną przed czasem za bardzo bym nie wierzył, Grant to kawał bysiora, sporo wyższy od Górala
wyższy to będzie się bardziej efektowniej przewracał :)
Antonioo
21-08-2010, 18:14
a czy któryś z kolegów czekających na walkę nie zechciałby być budzikiem?:D.....dam nr telefonu, i jakby się zaczęła walka, to by do mnie przedzwonił w ramach budzika:):):) co? hmmm? jacyś chętni?:D
Kordian d70
21-08-2010, 18:26
Oczywiste, że chciałbym zobaczyć tryumf Adamka, ale jeśli Grant trzyma formę od walki z Andrew ;-) to może być ciężko.
Poza tym fajnie by było zobaczyć wygrana Adamka, bo w następnej walce będą niezłe baty od Kliczki, to już chyba nie ta liga dla Tomka ...
Oczywiste, że chciałbym zobaczyć tryumf Adamka, ale jeśli Grant trzyma formę od walki z Andrew ;-) to może być ciężko.
Poza tym fajnie by było zobaczyć wygrana Adamka, bo w następnej walce będą niezłe baty od Kliczki, to już chyba nie ta liga dla Tomka ...
spokojnie zobaczysz :)
Nie sądzę, żeby Tomek już walczył z K2 - oni chcieli go jakiś czas temu, ale złożyli propozycję na kilka tygodni przed walką:
DnUdrm22Ag8
A u nas na stronie za chwilę ostatni wywiad przed walką z Rozalskim
Stawiam na Adamka, zwycięstwo przed czasem.
Wprawdzie to boks i "odpowiednia" waga , ale Adamek potrafi przyjąć więc zakładam, że nawet jeżeli coś wyłapie, poradzi sobie. Grant z kolej wytrzymałością na ciosy nie grzeszy i słynie raczej ze "szklanej" szczeny, od czasów wygranej z Gołotą jest na równi pochyłej.
Nie uważam, że Grant jest groźniejszy od Arreoli.
Zobaczymy. Andrzej Gmitruk mówił mi ostatnio, że Blodworth naprawdę ostro wziął się za Tomka, wprowadził sporo nowatorskich metod treningu, poprawił pracę nóg...
No i nastepny "ciężki" pokonany, wg mnie sedziów troszeczkę poniosła fantazja, ale stawiałbym bardziej 116:112 z troche mniejszą przewagą Adamka. Co prawda wiekszość tych zachwiań Tomek miał nie po ciosie ale po unikach, ale coś tam jednak ten Grant trafiał. Dobra czas iść dalej spać. PS. Wstanie o 5:00 było dobrym pomysłem :D
Dobra czas iść dalej spać. PS. Wstanie o 5:00 było dobrym pomysłem :D
Teraz to już się nie opłaca ładny dzień się zapowiada :)
tgollob_jamessuchar
22-08-2010, 08:08
Teraz to już się nie opłaca ładny dzień się zapowiada :)
właśnie, ja na przykład wyszedłem D700 wyprowadzić na spacer ;D
rockabilly
22-08-2010, 09:28
Te pojedynki Adamka trochę kuriozalne są....po punktacji wynika że to on tylko bił i Grant ledwo dotrwał do końca..
Oczywiście dla HBO czy innych takich lepszym pretendentem do tytułu jest "biały" lub ogólnie "nieamerykanin" - chyba stąd taka potrzeba wykreowania Adamka na siłę bo jakoś nie wierzę w uczciwe i obiektywne punktowanie po tym, co zobaczyłem.
Moim zdaniem jeszcze długo nie zawalczy z Kliczkami i to celowy zabieg ze strony promotorów i całej tej boksersko-konsumpcyjnej machiny.
Dla mnie jeśli już to strasznie wymęczył to zwycięstwo - jeśli w ogóle jemu sie należało - ale już na bank nie taką różnicą w scorecards.
Dla mnie trochę lipa, facet nie ma ciosu i w tej kategorii wagowej to nie porządzi.
Adamek to nie talent a pracowity gość.
Talent to był Tyson
Generalnie zawiodłem się
Myślę, że najlepiej podsumowali to w The Ring:
Tomasz Adamek (42-1, 27 KO) co prawda wysoko pokonał na punkty dzisiejszej nocy Michaela Granta (46-4, 34 KO), jednak potyczka z dwumetrowym Amerykaninem okazała się dla polskiego "Górala" o wiele trudniejszym testem, niż spodziewała się większość pięściarskich ekspertów.
Zdaniem Joe Santoliquito z prestiżowego magazynu "The Ring" sobotni występ Polaka, który miał być sprawdzianem przed planowaną konfrontacją z którymś z mogących się pochwalić zbliżonymi warunkami fizycznymi do Granta braci Kliczko, zrodził w tym kontekście szereg wątpliwości.
"Czy ktokolwiek wyobraża sobie, by trenerzy błagali Kliczków o ruszenie do ataku, tak jak to musiał robić Mustafa Muhammad w trzeciej rundzie w przypadku Granta? Czy ktokolwiek spodziewa się, że Kliczkowie pozwoliliby Adamkowi tak łatwo przechodzić do półdystansu jak Grant? Czy Władimir lub Witalij czekaliby jak Grant do ósmej albo dziewiątej rundy, by wykorzystać przewagę wzrostu i zasięgu ramion?" - pyta retorycznie Santoliquito. - "Skoro Grant potrafił sprawić, że twarz Adamka wyglądała jak po przejściu przez maszynkę do mielenia mięsa, co zrobiliby z nią Kliczkowie?"
"Rozbicie Granta miało przybliżyć Adamka do walki z Kliczkami. Nie przybliżyło. Póki co z Kliczkami trzeba poczekać" - podsumowuje redaktor naczelny "Biblii Boksu".