Zobacz pełną wersję : poszukiwania auta.....zaraz mnie cos trafi
Powoli zaczynam tracic cierpliwosc...od jakiegos czasu szukam samochodu
Volvo S60 2004-
Volvo S40 2004- (raczej 2.4 benzyna 170KM)
Accord 2.0/2.4 benzyna 2004-
Civic 1.8 benzyna 2006-
Vectra V6 3.0 Diesel - 2004-
Myslalem tez o BMW 3 ale jak wspomnialem kobiecie to dostala czerwoniej goraczki krzyczac ze mi dres kupi i wygoni z domu;)
Auto zarejestrowane w polsce
Ew cos w podobnej klasie....
Co mi sie jakis trafi to albo potluk co mial przeszczep z przystanku autobusowego albo amfibia z powodzi na florydzie z zabami pod tapicerka....
Niesmialo wiec zapytam czy ktos z forumowiczow nie pozbywa sie ktoregos z ww w sensownej cenie i bez niespodzianek? Krotko mowiac szukam pewnego auta od pewnego czlowieka.
Pozdr
Conik
tgollob_jamessuchar
20-08-2010, 21:36
W BMW to raczej z tego rocznika dresiarze nie jeżdżą... Wilk325 jeździ takowym (jeździł na pewno, nie wiem jak jest obecnie), na dresa nie wygląda ; )
z tych wszystkich, to bym brał... Audi, jakie tylko jest w budżecie (chyba całkiem niezłym) :)
a jeśli nie, to S60 bardzo chwalone przez znajomych, ale nikt nie sprzedaje (chyba rzeczywiście jest dobry)
edit: widzę, że kolega dopisał Vectra V6 Diesel hehe, sąsiad kupił i stało się to co nawet tu na forum mu przepowiedzieli ;D
problem pt.: "opadające tuleje cylindrów" ;D
Vectra fajna, ale nie z tym silnikiem : ) (CDTi 150KM na tak)
Powiedzmy ze zamiast vectry...saab 9-3 z dizlem 150 KM;)
w zasadszi emam dosyc sprecyzowane mimo wszystko pojecie co chce kupic
z kazdym z tych aut juz mialem do czynienia (oprocz vectry moze dlatego tak palnalem)
wiec w gre wchodzi to co napisalem.....
audi pewnie dobre ale jakos organicznie nie cierpie tej marki nie wiedziec czemu
mac.serafin
20-08-2010, 21:42
Mój ojciec gdzieś tak za pół roku-roku będzie sprzedawał swojego passata rocznik chyba 2006, 2.0 TDI w full opcji. Do tego czasu będzie miał z 150 tysięcy, chyba jest w miare pewny ;P
pasiak tez odpada z przyczyn ideologicznych;)...nie bo nie;)
tgollob_jamessuchar
20-08-2010, 21:50
audi pewnie dobre ale jakos organicznie nie cierpie tej marki nie wiedziec czemu
auta fajne, ale jeżdżą nimi niefajni ludzie ;D jeśli kogoś uraziłem, przepraszam - wyjątki tylko potwierdzą regułę ; )
Saab jak najbardziej, aleee... ceny części niszczą, a to to samo co Opel ;/
generalnie fajnie, ale drożej (z tego co wiem) - skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać niby...
chyba jednak to Volvo.. nie jest tak "egzotyczne" (tak mi się wydaje)
pasiak tez odpada z przyczyn ideologicznych;)...nie bo nie;)
słusznie, dziwne auto.. kiedyś lubiłem, już nie ;)
od zawsze jezdzilem albo honda albo volvo i jakos tak mi podpasowaly te marki ze w to bym wszedl bez wiekszego bolu....saaba wole od opla bo nawet jesli to to samo co opel to jednak saab;) z jego cala sabowatoscia;)
dziekan77
20-08-2010, 22:27
zbyt rozmowny na forum nie jestem, ale tu się akurat odezwę..:) kolega ma do sprzedania bardzo fajnego saaba 9-3 150 KM z 2005 roku. sam się do niego przymierzałem .. ale jedna jeszcze nie teraz.. gdybyś był zainteresowany to podam ci linka do ogłoszenia (woj. lubuskie)...
Szukaj Civica :) Tymbardziej, że piszesz, że miałeś wcześniej tę markę i było OK...
Jeżeli szukasz samochodu sprawdzonego to nie możesz działać w pośpiechu. Wszystkie samochody które musiałem kupić szukałem średnio 2-3 miesiące jak dla mnie nie ma bata musisz trafić swoją sztukę.
auta fajne, ale jeżdżą nimi niefajni ludzie ;D jeśli kogoś uraziłem, przepraszam - wyjątki tylko potwierdzą regułę ; )
generalnie fajnie, ale drożej (z tego co wiem) - skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać niby...
chyba jednak to Volvo.. nie jest tak "egzotyczne" (tak mi się wydaje)
słusznie, dziwne auto.. kiedyś lubiłem, już nie ;)
Tak Cię czytam i czytam (chyba ze trzy razy) i straszniem ciekaw czym jeździsz i na jakiej podstawie takie fantastyczne historyje na temat ludzi i samochodów wysnuwasz bo widzi mi się, że nie znasz się ani na jednym ani na drugim.
mibartek
21-08-2010, 01:39
ja ze swojej strony polecę "dresiarskie" bmw ;-P
silnik 3.0d - najlepszy diesel jakim kiedykolwiek jeździłem. Nie klekocze, osiągi po chipie na poziomie 7sek do setki. Spalanie jak się staram "na rekord" to zrobię nawet 5l/100km w mieście (jak nie ma korków oczywiście). Średnie na komputerze z dzisiaj 6,8. NIGDY nie miałem powyżej 10 litrów na setkę nawet jak "deptałem". Mimo że autko rocznik 99 to silnik "odpukać" 0 poważniejszych problemów od 3 lat.
z tego co pamiętam to był silnik roku przez wiele lat z rzędu.
a moze PT Cruiser? : D
Nie, nie żartuję : P
teh_14m3
21-08-2010, 07:39
nie wiem skąd w tym porównaniu wziął ci się civic, jeżeli już ma być równa półka to raczej chyba Accord wchodzi w grę ;) Samochód jest genialny.
Niedawno też szukałem auta. Oczywiście większość używek była w opłakanym stanie. Poza tym prawie nie było aut z fakturą vat 22% tylko marża. W efekcie kupiłem nowe. Współczuję, bo zakup używki to duży stres.
GrzegorzPPP
21-08-2010, 09:26
Samochód jest genialny.
Szkoda tylko że taki muł... No chyba że wersja 2.4, ten jeszcze jakoś sobie radzi.
(..)Vectra V6 3.0 Diesel - 2004(..)
Ten motor 3.0 od razu skreśl i nawet na to nie patrz. (to samo saab 3.0 Tid) - ponoć jest to zwalony motor. Potem ciężko to sprzedać.
Abaddon84
21-08-2010, 12:39
A co powiesz na kombi??
http://keller.otomoto.pl/volvo-v40-2-0-16v-skora-salon-pl-C13821420.html
Auta osobiście nie widziałem ale kupowałem już tam 4 samochody i zawsze byłem zadowolony. Nie jest to rocznik 2004 i kombi ale gdybym prędzej nie kupił mojej Xsary Picasso to na 90% te volvo było by moje.
nie wiem skąd w tym porównaniu wziął ci się civic, jeżeli już ma być równa półka to raczej chyba Accord wchodzi w grę ;) Samochód jest genialny.
civic dlatego ze przez rok mialem civ z 2006 roku i uwazam ze to cacucho wozek;)
zastanów się, nim kolejnym razem napiszesz brednie
Dlaczego sądzisz, że to są "brednie" ?
Podwozie 93 to to samo, co Vectra.
Siedzenia robi Faurecia do obu modeli.
Oryginalne motorki GM na mazut TID, to legendarne g...o, szybko je zresztą wymieniono na motory Fiata.
Ale może coś się na lepsze zmieniło ;)
conik, bierz Hondę. Sam wiesz dlaczego :smile:
no dobra to doloze jeszcze kamyczek......Mazda 6 2.3 z 2007r. USA:)
sa jacyz uzytkownicy?
Tak Cię czytam i czytam (chyba ze trzy razy) i straszniem ciekaw czym jeździsz i na jakiej podstawie takie fantastyczne historyje na temat ludzi i samochodów wysnuwasz bo widzi mi się, że nie znasz się ani na jednym ani na drugim.
Mam podobne obserwacje jak tgollob_jamessuchar, z jakiś niejasnych powodów drogowe chamy bardzo często wybierają Audi. Co ciekawe w Irlandii jest pod tym względem podobnie jak w Polsce. Oczywiście nie każdy właściciel audi to burak, ale wg moich obserwacji wśród buraków audi jest jedną z najpopularniejszych marek.
Sam przymierzam się właśnie do audicy, jak zburaczeję to się pochwalę:mrgreen:
Jak bym wydawał swoje to szukał bym w takiej kolejności: trójka (jeśli e46), accord, s60, mazda.
tgollob_jamessuchar
21-08-2010, 21:51
wysnuwać mogę chyba co chcę - zresztą przeprosiłem, jeśli jeździsz audi, to Ciebie też, więc nie gulgocz się :)
jeżdżę Mitsubishi Carismą sprzed lifitngu, bardzo sobie chwalę i nie śpieszno mi do czegoś lepszego, choć wkrótce będzie to może Subaru Legacy w jakiejś "biedniejszej" wersji lub Golf VI w nieco bardziej "wypasionej" (jak ja nie lubię tego słowa)
no niestety, nie są to moje słowa, a wiele starszego ode mnie (tak, wiekowo) mechanika ;)
czytałeś może cenniki Opla i Saaba? a czy to nie jest przypadkiem grupa GM? a jak przebiega współpraca takich wielkich koncernów? wykorzystywanie tych samych części lub tego samego producenta, by minimalizować koszty produkcji...
nie wiem jak to wygląda w zupełnie najnowszych modelach (no tak, Saab nie wypuścił nic nowego na równi z Insignią..) - ale było tak z Vectrą C
także nie tylko ja muszę się czasem zastanowić zanim coś napiszę :) bo moje krótkie stwierdzenie nie było bezpodstawne
Mam podobne obserwacje jak tgollob_jamessuchar, z jakiś niejasnych powodów drogowe chamy bardzo często wybierają Audi. Co ciekawe w Irlandii jest pod tym względem podobnie jak w Polsce. Oczywiście nie każdy właściciel audi to burak, ale wg moich obserwacji wśród buraków audi jest jedną z najpopularniejszych marek.
Sam przymierzam się właśnie do audicy, jak zburaczeję to się pochwalę:mrgreen:
Jak bym wydawał swoje to szukał bym w takiej kolejności: trójka (jeśli e46), accord, s60, mazda.
Pewnie, że nie każdy... ale wystarczy trochę pojeździć po Bydgoszczy (zapraszam), by ktoś zmienił zdanie co do kierowców tej FAJNEJ marki... :(
przecież nowe A4, A5, A8 to ekstra auta...
do autora wątku - mamy chyba jednego co najmniej użytkownika Mazdy 6, ale w Dieslu, jak sobie przypomnę to podam nick albo sam się odezwie - generalnie auto bardzo w porządku
w Hondzie nawet nie jeździłem ani razu, ale jeśli Ty użytkowałeś te modele chyba można Japończykom zaufać (ja Mitsubishi bardzo chwalę)
Panowie, idzie o to, że generalizowanie i ocenianie ludzi po marce samochodu jaką się poruszają delikatnie mówiąc jest obciachowe.
Stereotyp: BMW jeździ "dres", że Audi "cham", Skoda to kapelusz i podtarzały "ludzik" - tak ?
Bzdura.
Kłaniam sie w pas.
Panowie, idzie o to, że generalizowanie i ocenianie ludzi po marce samochodu jaką się poruszają delikatnie mówiąc jest obciachowe.
Stereotyp: BMW jeździ "dres", że Audi "cham", Skoda to kapelusz i podtarzały "ludzik" - tak ?
Bzdura.
Kłaniam sie w pas.
O przepraszam, zawsze pierwsze wrażenie się liczy.;-)
Na podstawie stylu jazdy i marce auta, można dużo o człowieku powiedzieć. Czy jest sfrustrowany, czy ma kompleksy, czy jest zrównoważony, czy znerwicowany, czy jest z małego miasteczka, czy dużego miasta.
Czasami można nawet stwierdzić, czy pali papierosy.
Tia.... na podstawie obiektywu i puchy, której używa można dużo powiedzieć.
Czy jest sfrustrowany, czy ma kompleksy, czy jest zrównoważony, czy znerwicowany, czy jest z małego miasteczka, czy dużego miasta.
:)
Tia.... na podstawie obiektywu i puchy, której używa można dużo powiedzieć.
Czy jest sfrustrowany, czy ma kompleksy, czy jest zrównoważony, czy znerwicowany, czy jest z małego miasteczka, czy dużego miasta.
:)
A jak ma psa, to również, kto kogo wyprowadza na spacer, i kto do kogo się upodobnił.;-):smile:
DonMaliniacco
22-08-2010, 02:03
Polecam swojego Merola CLK 270 Avantgarde z 2003 roku. Szczerze. Oddam po kosztach i nizej, bo cisnie mnie rzeczywistosc po kieszeni...
A ja polecam Subaru Legacy. Trakcja marzenie :-)
subaru z interesujacych mnie rocznikow przekracza moj budzet zas merc mimo ze fajny nie w moim guscie....decyzja chyba zapadla i bedzie pewnie mazda 6 z 2007 z silnikiem 2.3 i AT...zaskakujaco fajne auto;)
mazda to bardzo udana konstrukcja i bardzo ładny samochód. Polecam, mimo że ja jestem subarufanomiłośnikiem :-)
Także polecam Mazdę (co prawda nie na podstawie własnych doświadczeń, lecz kolegi), a skoro również o Subaru mowa, to jakby ktoś wiedział coś o jakimś sensownym Foresterze na sprzedaż z roczników 2003-2004, niech da znać :)
Dlaczego sądzisz, że to są "brednie" ?
Podwozie 93 to to samo, co Vectra.
Siedzenia robi Faurecia do obu modeli.
Oryginalne motorki GM na mazut TID, to legendarne g...o, szybko je zresztą wymieniono na motory Fiata.
Ale może coś się na lepsze zmieniło ;)
faurecia robi fotele dla m.in skody, opla, cadilaca i land rovera
ale to nie oznacza że komfort (bo o tym chyba myślałeś) jest w tych samochodach taki sam
a motor gm poj 3.0 to rzeczywiście wynalazek
na saaba 95 zdecydowałem się ze względu na komfort, wysoki poziom bezpieczeństwa,
dość żwawny motor z turbiną, rewelacyjnie brzmiący system audio by harman kardon,
pakowny kufer (kombi),
czytałeś może cenniki Opla i Saaba? a czy to nie jest przypadkiem grupa GM? a jak przebiega współpraca takich wielkich koncernów?
wykorzystywanie tych samych części lub tego samego producenta, by minimalizować koszty produkcji...
nie trzeba czytać cenników, aby wiedzieć że saab należał do gm, teraz kupili go chińczyczy (podobnie jak volvo)
również nie jest tajemnicą ze volvo ma silnik od renault lub audi
Możesz powiedzieć jaką kwotę masz przeznaczoną na samochód?
GrzegorzPPP
22-08-2010, 16:19
saab należał do gm, teraz kupili go chińczyczy (podobnie jak volvo)
Saaba kupił Spyker (Holandia)
Saaba kupił Spyker (Holandia)
dziękuje za sprostowanie :)
faurecia robi fotele dla m.in skody, opla, cadilaca i land rovera
ale to nie oznacza że komfort (bo o tym chyba myślałeś) jest w tych samochodach taki sam
a motor gm poj 3.0 to rzeczywiście wynalazek
na saaba 95 zdecydowałem się ze względu na komfort, wysoki poziom bezpieczeństwa,
dość żwawny motor z turbiną, rewelacyjnie brzmiący system audio by harman kardon,
pakowny kufer (kombi),
U schyłku poprzedniego wieku marka Saab zaliczana była bezsprzecznie do kategorii Premium. Robili bardzo dobre, własne benzynowe silniki, wykonanie było wysokiej klasy, a marka bardzo "na fali". Potem, MZ, się zmieniło. Niestety nie na lepsze i mit prysnął.
Czy obecnie warto płacić cenę "premium" za, MZ, "zwykły" samochód, to już każdego prywatna sprawa.
Nie oznacza to oczywiście, ze poszczególne modele są złe. Pytanie, czy za ta cenę nie można kupić lepszej gabloty ? Wg mnie można. Koniec mojego wywodu ;)
subaru z interesujacych mnie rocznikow przekracza moj budzet zas merc mimo ze fajny nie w moim guscie....decyzja chyba zapadla i bedzie pewnie mazda 6 z 2007 z silnikiem 2.3 i AT...zaskakujaco fajne auto;)
będzie Pan zadowolony :)
ajt zajrzyj na forum Subaru - jest dział sprzedam - kupię i są raczej pewne autka
ajt zajrzyj na forum Subaru - jest dział sprzedam - kupię i są raczej pewne autka
W naszych wątkach motoryzacyjnych też czasami godni zaufania forumowicze mają coś ciekawego do zaoferowania, stąd mój post tutaj :)
Na forum Subaru niedawno się zarejestrowałem i zaglądam regularnie, ale na razie nie mam jakiegoś wielkiego parcia na zakup już, więc ciepliwie czekam na interesującą ofertę.
A na którym forum? bo są 2 :D
A na którym forum? bo są 2 :D
Na razie na tym oficjalnym, znaczy na subaru.pl. Zaraz poszukam drugiego :)
I tu i tu sa fajni ludzie, fani marki, masz dużo wiadomości, ja przed zakupem swojego świniowozu trochę poczytałem i wiedziałem co kupić i na co patrzeć :-)
,,Świniowóz" jest super! Żadne dziury i błoto mu niestraszne :D Ja już mam świnkę do kluczy, których jeszcze nie mam :mrgreen:
Widzisz - autko godne polecenia i masz opinię od osoby która go testowała :-)