Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nastał Nowy Piekny Dzień...
grudzinsky
20-08-2010, 09:24
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://orkneyphoto.com/DAW_6810.jpg)
po kilku miesiacach przerwy znow wyciagnalem aparat. wybralem sie zapolowac na wschod slonca, niestety warunki nie pozwolily i zalapalem sie na takie cos jak widac na zdjeciu...pare minut po 6 rano...
borregaard
20-08-2010, 17:56
Widać "przerwę"...:wink:
Całkiem fajnie zdjęcie bez zbytecznego dramatyzmu :)
borregaard
20-08-2010, 18:08
Całkiem fajnie zdjęcie bez zbytecznego dramatyzmu :)
Zgoda,bo nawet bez ostrzenia...:wink:
OK są...kolor i miejsce.
OK są...kolor i miejsce.
I nawet kadr :)
GUINNESSts
20-08-2010, 18:16
OK są...kolor i miejsce.
I bdb kadr! Kolor i miejsce! Tylko spojrz. Jak wyostrzy i nada wiekszego wyrazu w dole i bohaterach, to czy nie straci? Teraz jest naturalnie i analogowo. Fakt, lekko brakuje tego wyrazu. Ale ja bym to z takim wlasnie klimatem zostawil.
Mnie sie podoba, taki inny minimalistyczno mistyczny obrazek, co do ostrzenia to faktycznie nieco mocniej bym wyostrzyl al MZ
Proac150
20-08-2010, 18:51
Kadr ok, ale bardzo "mdło" jest.
grudzinsky
20-08-2010, 18:56
OK są...kolor i miejsce.
mi sie od zawsze wydawalo, ze to wlasnie kolory lub b&w i miejsce tworza zdjecie, ale widac zylem w bledzie do dzisiaj ;) teraz wiem, ze ostrosc tworzy zdjecie ;)
grudzinsky
20-08-2010, 19:00
Kadr ok, ale bardzo "mdło" jest.
no to jak powinno byc? tak wlasnie swiat wyglada o 6 rano spowity mgla. polecam od czasu do czasu wstac przed wschodem slonca...swiat nie jest wtedy kontrastowy, wlasnie jest "mdly"
Zostaw jak jest. Przecież nawet żyletki nie zawsze są ostre. Teraz jest tak fajnie lekko przymglone.
Pablo 77
20-08-2010, 19:53
Bardzo ładnie w kolorze i w kadrze i jak dla mnie przydałoby się ostrzej:)
borregaard
20-08-2010, 20:53
mi sie od zawsze wydawalo, ze to wlasnie kolory lub b&w i miejsce tworza zdjecie, ale widac zylem w bledzie do dzisiaj ;) teraz wiem, ze ostrosc tworzy zdjecie ;)
Czytasz bez zrozumienia..stąd błędne wnioski.