PDA

Zobacz pełną wersję : Tamron 17-50mm 2.8 uszkodziłem ;/

NiseriN
19-08-2010, 23:34
Niestety - pękniecię na kształt rysy o długości 1cm, widoczne niestety na zdjęciu...
Mam pytanie - czy orientuje się ktoś ile się płaci za przyjemność naprawy takiego szkła i czy W OGÓLE jest taka możliwość oraz ewentualnie gdzie.
Jeśli to się nie uda to próbować gdzieś sprzedawać ? Ile można rządać za tak uszkodzone szkło ?

Pozdrawiam,
Michał

maksu81
19-08-2010, 23:52
wstaw foto

dominikpl72
20-08-2010, 10:27
W przypadku takiego uszkodzenia jedynym POLSKIM serwisem, który przychodzi mi do głowy jest: www.foto-technika.pl w Gdańsku.
Tam trzeba pytać o koszt naprawy.
Przy okazji - czy znacie jakieś sprawdzone serwisy zagraniczne, do których można by wysłać Tamrona ?

Greg77
20-08-2010, 20:24
Uszkodzilem przednia soczewke dosc konkretnie jakis rok temu, naszukalem sie serwisow jak szalony, naczytalem sie o fototechnice wiele zlego i chcialem uniknac.....
Docelowo znajomy Forumowicz zajal sie sprawa i oddal za mnie bo mieszkal blisko ft.....
Wycene dostalem w odpowiedzi na email, wycenili na ok 400zl calosc, faktyczna wycene dostalem jak obiektyw byl na miejscu, coprawda trwalo to dwa tygodnie i tzreba bylo ich pogonic, po kolejnych dwoch tygodniach odeslali mi obiektyw z wycena 430zl z przesylka kurierem, oczywiscie w cenie naprawy byly czesc, nowa soczewka, pierscien (ten pod ktorym sa sruby) i kalibracja (justowanie), fakt jest taki ze pieknie ostrzy po tej naprawie, wstrzelili sie fuksem idealnie pod moja puszke, duzym minusem jest to ze obiektyw wrocil z serwisu z luzem na przedniejsoczewce ktorego nie da sie zlikwidowac przez dokrecenie trzech srobek z przodu....
Tak czy inaczej naprawiaja i dziala, ale trzeba ich pogonic;)
A ze nie mieszkam w Polsce to nie bawie sie juz w odsylanie tego szkla w celu poprawienia luzu, mnie pasuje, ostrzy ok, malo uzywam:D

NiseriN
21-08-2010, 12:00
Ok... 400zł więc jeszcze tragedii nie ma. Cóż, pozostaje fototechnika.
Dzieki