PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pagórki.

Pablo 77
19-08-2010, 21:31
Witam.

Tych którzy maja wątpliwości zapewniam,że tak tam było:)

Zapraszam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img204.imageshack.us/img204/1885/dsc3167nk.jpg)

Marcin T
19-08-2010, 21:48
Szkoda nieba ale podłoga znakomicie tu pracuje, w całym tego słowa znaczeniu :)

ART69
19-08-2010, 23:07
Rzeczywiście, ładnie na dole :-) szkoda, że nie było ciekawszego nieba, podziękowałbym krzaczkowi z lewej :-)

Master95
20-08-2010, 00:49
Szkoda, że chmurek zabrakło, ale i tak jest pięknie :)

harb
20-08-2010, 13:40
Szkoda nieba ale podłoga znakomicie tu pracuje, w całym tego słowa znaczeniu :)

tak zgodzę się z Marcinem, dól jest b.dobry - ostatnio doszedłem do wniosku że naprawdę warto poczekać na dobre niebo, bo z reguły głupio wracać do tej samej miejscówki i przepada potem w zapomnieniu :)

GUINNESSts
20-08-2010, 16:55
Niebo przeciez jest! I to pasujące idealnie do dolu fotografii. Wyeksponowałes wszystko prawidlowo. Idealnie czuć zalezność pogody wzgledem nieba. Nadałeś pracy odpowiedni klimat. Wiec czegóż chcieć wiecej?
Dla mnie bdb!!!

Proac150
20-08-2010, 18:32
Dół wyszedł naprawdę dobrze, góra... Twój windows to nie jest :)

UBoot
20-08-2010, 18:34
ale gdyby niebo było idealnie błękitne, bez chmur, to byłoby piękniej ...

ewentualnie, gdyby było bardzo niebieskie niebo i białe, kłębiące się chmurki ...

GUINNESSts
20-08-2010, 19:06
ale gdyby niebo było idealnie błękitne, bez chmur, to byłoby piękniej ...

ewentualnie, gdyby było bardzo niebieskie niebo i białe, kłębiące się chmurki ...

No tak. W koncu reprezentujesz podobny poziom do uzytkownikow niektorych powyzszych wypowiedzi, wiec powinienem sie zgodzic.
Wycofuje poprzedni wpis i zgadzam sie calkowicie.
Sorry za zamieszanie.

Marcin T
20-08-2010, 19:37
GUINNESSts (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=24121) z całym szacunkiem ale trzymaj się lepiej swojego zdania, nie zwracając uwagi na zdania i opinie innych. Tu komentujemy fotografię a nie komentarze innych, tym bardziej złośliwie. Ja sobie nie życzę takich wycieczek.

GUINNESSts
20-08-2010, 19:55
GUINNESSts (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=24121) z całym szacunkiem ale trzymaj się lepiej swojego zdania, nie zwracając uwagi na zdania i opinie innych. Tu komentujemy fotografię a nie komentarze innych, tym bardziej złośliwie. Ja sobie nie życzę takich wycieczek.

Ucze sie. Za wiekszoscia wpisow przyznaje U... racje. Na przyszlosc nie bede czytal wpisow, jak to wlasnie zrobiles.
Choc myslalem,ze stad plynie nauka. Wiec podobnie sobie nie zycze. Pozostan przy swojej wypowiedzi i zajmijmy sie fotografia a nie postami. Przyznaje po raz drugi. Brak nieba.

Pablo 77
20-08-2010, 20:04
Dół wyszedł naprawdę dobrze, góra... Twój windows to nie jest :)
Ja już też od tamtego czasu się postarzałem:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

tak zgodzę się z Marcinem, dól jest b.dobry - ostatnio doszedłem do wniosku że naprawdę warto poczekać na dobre niebo, bo z reguły głupio wracać do tej samej miejscówki i przepada potem w zapomnieniu :)
Mam taką miejscówkę która kiedyś za płasko wyszła i jakoś nie miałem okazji do niej wrócić.W sumie to te same górki:)Już teraz to chyba tam wrócę ,ale za rok:)

Ucze sie. Za wiekszoscia wpisow przyznaje U... racje. Na przyszlosc nie bede czytal wpisow, jak to wlasnie zrobiles.
Choc myslalem,ze stad plynie nauka. Wiec podobnie sobie nie zycze. Pozostan przy swojej wypowiedzi i zajmijmy sie fotografia a nie postami. Przyznaje po raz drugi. Brak nieba.

Tomku niebo jest zawsze raz lepsze raz gorsze:)
To tak jak z pogodą:)

harb
20-08-2010, 20:09
Ja już też od tamtego czasu się postarzałem:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Mam taką miejscówkę która kiedyś za płasko wyszła i jakoś nie miałem okazji do niej wrócić.W sumie to te same górki:)Już teraz to chyba tam wrócę ,ale za rok:).........

wróć jesienią to wystarczy, bo się zmieni diametralnie szata graficzna okolicy, tylko upilnuj lesze (czyli obdarzone chmurkami ) niebo, bo najgorszy dla fotografii jest jednolity kolor nieba, które jest gładkie aż do bólu, bez żadnych akcentów :)

Greg77
20-08-2010, 20:11
Pablo, mnie sie zdjecie bardzo podoba ale wlasnie brakuje tego dopelnienia i to nie w postaci blekitu i chmurek, brakuje "czegos" na niebie, szkoda bo zdjecie ladne, a blekit i chmurky daly by tutaj ladne swiatelko i cienie....

Pablo 77
20-08-2010, 20:19
wróć jesienią to wystarczy, bo się zmieni diametralnie szata graficzna okolicy, tylko upilnuj lesze (czyli obdarzone chmurkami ) niebo, bo najgorszy dla fotografii jest jednolity kolor nieba, które jest gładkie aż do bólu, bez żadnych akcentów :)

Tutaj fota na ogniskowej 200mm,ale robiłem z mniejszej ogniskowej i było bardziej zróżnicowane niebo,nawet błękitu było troszkę:)
Ale przy takim wycinku to niestety trafiło na mniej ciekawą częśc nieba.
Trzeba tam wrócić o tej porze jak mówisz.
To było z końca czerwca i dlatego tak zielono.
Szkoda,że nie byłem tam przed żniwami.
Dzięki za komentarze.

Nikonozaur
20-08-2010, 21:37
Mnie się wydaje, że z RAW-a niebo byłoby do podciągnięcia, tam się jednak coś dzieje. Dół klasa.

Frodo
20-08-2010, 21:42
Ależ piękne

Reju
21-08-2010, 08:21
Ładne morze zieleni ...bdb

jurek1906
21-08-2010, 16:04
Dól masz lux :).

krzysztofz24
22-08-2010, 02:20
Normalnie mozna by dac tytul "Pofalowany Ocean" cz jakos tak...bdb.