PDA

Zobacz pełną wersję : Wkład do torby

NBA
19-08-2010, 21:04
Mam takie problemo ;) - mam fajna torbę na ramię, która lubię i nie rzuca się w oczy, ale niestety nie mogę do nie włożyć mojej puchy choćby z 50-ka, bo nie ma specjalnego wyściełania... Propbowałem wbić do niej wnętrze LowePro Orion Trekker 2, ale jest z lekka za duże... Może doradzicie coś? Może ma ktoś na pozbyciu takie wnętrze, które by mi pasowało?

Mcarto
19-08-2010, 23:09
Zerknij na ten link (http://www.kata-bags.com/productFRM2HS.asp?p_Id=277&Version=Photo). To taki mały zestaw "zrób to sam" od Kata;)

marcinez
19-08-2010, 23:25
Ile taki zestaw orientacyjnie kosztuje?

Mcarto
20-08-2010, 01:38
Ile taki zestaw orientacyjnie kosztuje?

Około 100 zł w sklepach - są to właściwie przegrody (miękkie lub sztywne) ale prawdopodobnie można je dowolnie modyfikować i wykonać wkładkę.
Podałem przykład bo może się znajdzie coś podobnego i tańszego.

Ja sam mam mały plecak foto i torbę ale do dłuższych wypadów w teren chcę przystosować stary plecak z zewnętrznym stelażem bo jest wygodny. Ma dwie komory: dolną i górną i w tej mniejszej dolnej myślałem zrobić komorę foto z czegoś podobnego ale zdecydowałem się, że lepiej będzie tam upchnąć małą torbę Lowepro nowa 140 ew. podczepić ją do plecaka. Na dodatkowy obiektyw/y zrobię futerał ze starej grubej karimaty i włożę je do plecaka.

Sabvel
20-08-2010, 08:31
Używaną, niemarkową torbę foto,można kupić (wiadomo gdzie) za 20 zł.
Można wykorzystać przegrody(jeśli nie ma wkładu),kupić pasek z rzepem i
zmodyfikować sobie ulubioną torbę,lub całą wykorzystać jako wkład,zależnie
od potrzeby. Trochę pracy, sporo satysfakcji z własnych umiejętności, ale
efekt wizualno-estetyczny, nigdy nie dorówna markowej torbie ;)

Don Kamelio
20-08-2010, 09:01
Używam gąbkowych wkładów do skrzynek PELI "pick`n`pluck". Trzeba tylko lekko wzmocnić naderwane miejsca i narożniki klejem na gorąco. Nie jest to co prawda tak trwałe jak przegrody obciągnięte elastyczną dzianiną, ale daje radę.

Keek
20-08-2010, 11:55
Kup w OBI podkladki pod panele podlogowe, przytnij do odpowiedniej wielkosci i ksztaltu - wedle wyobrazni i potrzeb. W sklepie z materialami kup metr materialu albo podszewki - pomacasz sobie na miejscu i dobierzesz. Potem popros jakas kobiete z maszyna (znajoma lub ogolnie dostepna krawcowa) o obszycie.

Erie
20-08-2010, 12:00
te wkładki Katy są fajne... ale dość mocno przepłacone, jak chcesz taniej to dokładnie tak jak Keek napisał - kupić gąbkę/ podkład pod panele, wsadzić w materiał jaki sobie sam kupisz i przeszyć na maszynie (tu mogą być problemy z wykorzystaniem żony/ siostry/ matki/ teściowej/ sąsiadki/ kumpeli w tym celu)

Valdek_Tychy
20-08-2010, 15:25
Polecam do użycia karimatę (kilkanaście złotych)

NBA
22-08-2010, 14:49
Wielkie dzięki za wszystkie porady... Uruchamiają wyobraźnię... Chyba już wiem, co zrobię..;)

Adam.B
22-08-2010, 15:37
Daj znać jak skończysz, powiedz co wytworzyłeś :)

kamilkamien
23-08-2010, 10:37
No więc i ja się do "problemu" podpinam. Aparat jest, torba jest, karimata jest i nawet mamusia krawcowa też się znalazła. Jak spłodzę swój wynalazek to podzielę się efektami końcowymi. Swoją drogą, temat jest mi znany i gdzieś, ktoś, kiedyś pokazywał konstrukcyjnie jak coś takiego wykonać ale wątek chyba w kosmos już wyleciał niestety..