Zobacz pełną wersję : Akcja "Photo Walk" Scotta Kelby'ego
Co myślicie o tym wyróżnieniu?
http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,miedzynarodowy-sukces-rybnickiego-fotografa,wia5-3266-11497.html
Mnie cieszy wyróżnienie dla Polaka, ale czy gość trochę nie przesadził z obróbką?
Polsar74
18-08-2010, 22:33
Mnie cieszy wyróżnienie dla Polaka, ale czy gość trochę nie przesadził z obróbką?
szczerze ? w fotografii artystycznej to g...o to kogo powinno interesować ile autor włożył w konkretną pracę swoich sił - zarówno w chwili tworzeniu konkretnego dzieła jak i późniejszym postrprocesie. Inaczej niestety wg mnie sprawa się ma przy typowej reporterce gdzie odbiorcą są media - tutaj rzetelność jest ceniona, a wszelkie PSucie napiętnowane silnie. Więc ... cieszy mnie wyróżnienie dla naszego ziomka i tyle...
pozdrawiam
StachersDTR
18-08-2010, 23:41
Jestem pewien, że zdjęcie zwróciło na siebie uwagę właśnie dzięki niestandardowej obróbce. \Gdyby wrzucił tam poprawną fotografię bez "przegięć" pewnie by go nawet nie zauważono. A tak agresywna obróbka wyjątkowo podkreśla brzydotę tego miejsca.