Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Po szerokości
JaroPienza
16-08-2010, 22:46
Witam
Moja próba panoramy
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://a.imageshack.us/img530/452/dsc0754abpanorama.jpg)
Specem od panoram to nie jestem, ale jak dla mnie to zdecydowanie za mało dołu pokazałeś :-) wydaje mi się, że za duży kontrast między dołem a niebem, mam na myśli obróbę, niebo zrobiłeś miękkie, natomiast dół jest ostry :-)
JaroPienza
16-08-2010, 22:55
Specem od panoram to nie jestem, ale jak dla mnie to zdecydowanie za mało dołu pokazałeś :-) wydaje mi się, że za duży kontrast między dołem a niebem, mam na myśli obróbę, niebo zrobiłeś miękkie, natomiast dół jest ostry :-)
dół został podcięty ,bo był za brzydki.Poza tym myślałem ,że wyostrzenie dołu będzie ok.Się pomyliłem
Tak myślałem, że nie było co ciekawego do pokazania. Wyostrzenie jest dobre, tylko nie współgra z niebem :-)
Nie jest zle ale kolory masz rozjechane......
Jako pierwsza panorama jest dobrze!
JaroPienza
16-08-2010, 23:03
Nie jest zle ale kolory masz rozjechane......
Jako pierwsza panorama jest dobrze!
Co znaczy rozjechane,bo wielu rzeczy nie piszą w podręcznikach dla amatorów.
JaroPienza
16-08-2010, 23:05
Tak myślałem, że nie było co ciekawego do pokazania. Wyostrzenie jest dobre, tylko nie współgra z niebem :-)
rozumiem ,że za dużo blura na niebie i za dużo wyostrzenia na dole? Ksiązki o tym nie piszą (te co ja czytałem) ;)
To znaczy ze nieprawidlowo widzisz kolory tzn. u siebie widzisz to idealnie i dobrze nasycone a my widzimy to zimne i blade......tak to dziala
JaroPienza
16-08-2010, 23:14
OK Rozumie i muszę pogrzebać w ustawieniach monitora,a juz myślałem że się polepszyło
zgadzam sie z ta opinią :)