Zobacz pełną wersję : Windows 7 + CS5 - brak dostępu do katalogu
Maciej Służenko
16-08-2010, 13:33
Witam. Włączam image procesor w cs5 (windows 7). Skrypt rusza ale co chwilę się przerywa wyświetlając komunikat "W tym folderze nie można utworzyć pliku. Proszę sprawdzić prawa dostępu do katalogu". Każde uruchomienie image procesor powoduje to samo, ale skrypt wysypuję sie nie koniecznie na tych samych zdjęciach, więc wina plików odpada. W win7 pracuje na uprawnieniach administratora, cs5 i bridge, też ustawiłem, żeby się uruchamiał na prawach administratora... i klapa. Nie pomaga. Ktoś zna problem ?
zauwazylem, ze praca z uprawnieniami administratora nie do konca dziala jak sie tego spodziewamy. Osobiscie dodaje uzytkownika, na koncie ktorego pracuje, do listy uzytkownikow z pelnymi uprawnieniami i nie mam wtedy tego problemu
Właśnie "kupuję" CS5, działam na Windows 7 (64bit), zobaczymy czy u mnie problem wystąpi.
Sprawdź dokładnie jakie masz ustawienia w UAC
Pystyryk
28-08-2010, 22:49
chodzi o ustawienia kont w 7ce.
zrób profil oprócz admina ale z takimi samymi uprawnieniami i powinno być po problemie.
Pozdr!