Zobacz pełną wersję : Zmywarka na prezent ślubny
Z cyklu: "Co kupić" mam pytanie dotyczące zmywarki.
Koleżanka z pracy wychodzi za mąż i wymyśliliśmy ma prezent zmywarkę. Wstępnie zostało to zaakceptowane przez przyszłą pannę młodą, która będzie uczestniczyć w wyborze sprzętu. Składać się będzie ok. 6 osób, a w zasadzie par. (Ja focę imprezę w prezencie + 120 odbitek 15x21 w "barańskim". Powinna być zadowolona :))
Zmywarka ma być przeznaczona do zabudowy. Zakładamy, że od pary na ten prezent pójdzie min. 300-400 zł, ewentualnie jeszcze się dołoży.
Mile widziane wypowiedzi praktyków i sprzedawców (co najczęściej się psuje, jakie modele, wygoda użytkowania itp.). Zwołam potem konsylium i zdecydujemy.
Z tych tańszych podobno Electrolux jest dobry. Ja mam 4 lata Bosch, sypę sól, wkładam tabuletki i chodzi. Przestawiłem tylko twardość wody.
Koleżanka ma coś włoskiego i też chodzi jej ładnych parę lat. Następna kupiła Boscha, uszczelka od nowości była walnięta i jej wodę wylewała, wymiana i znowu kilka lat chodzi.
Jak chcesz dobry sprzęt to MIELE, ale z tych w rozsądnej cenie to electrolux, bosch i AEG
Sam mam Boscha, od ok 2 lat, nie ma z nia problemow, poza tym, ze w 2 miejscach pekla pokrywa od panelu z przyciskami, pewnie od wibracji. Nie przeszkadza to w uzytkowaniu, ale jest jeszcze na gwarancji, to pewnie poleci na serwis.
Jak zmywarka to tylko Bosch.
Ostatnio kupowałem taki model: http://www.bosch-home.pl/SGS55E92EU.html gwarancja standardowa to dwa lata, jednak po wypełnieniu jakiejś tam ankietki i załączeniu dowodu zakupu, gwarancja jest przedłużana o rok.
grudzinsky
16-08-2010, 14:58
zmywarki sie zachciewa ;)
przypomnial mi sie dowcip:
- wiecie dlaczego Pan Mlody wnosi do domu Panne Mloda?
- a widzieliscie kiedys zeby AGD samo do domu wchodzilo?! :mrgreen:
Ja mam zabudowanego Whirlpool'a i nie narzekam. Aczkolwiek używam dopiero od roku.
Ja tez mam Whirpoola i od pieciu lat uzywam tylko tablet......stan jak nowa:D
Jest do zabudowy, polecam.
Moja ( a raczej żonki ;-) ) AEG hula już cztery lata i nie mogę złego słowa na nią powiedzieć. Myślę że jeśli będę kiedyś wymieniał to tylko AEG lub BOSCHa
Od roku używamy Siemensa SN64M001EU. Panel dostępny po otwarciu drzwiczek, regulowana wysokość górnego kosza, składane grzebienie ale to chyba standard. Zmywarka pracuje codziennie, dla czteroosobowej rodziny. Nie wiem czy model jest jeszcze dostępny, bo w tej branży sprzęt szybko rotuje. Maszyna jest cicha, i co najważniejsze dla mnie: naczynia po programie są suche.