Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mgla rano, pytanie....
Witam wszystkich serdecznie i wyskakuje z takim porannym kadrem. Piekna mgla z rana a ja po nieprzespanej nocy nie mialem sily wyjsc na zdjecia:( Zrobilem takie zdjecie z okna zanim padlem jak kloda w lozku, pytanie mam czy taka obrobka oddaje ten poranny klimat??
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img339.imageshack.us/i/dsc5207c.jpg/)
Obrobka jak najbardziej na TAK :)
Tylko dla mnie to klimat raczej na godz.17 we wrzesniu :mrgreen:
gdybyś wyciągnął mocniej światło na koronach drzew i na niebie to będzie widać klimat poranka jeszcze lepiej :)
Mi się widzi tak, jak jest.
Tylko dla mnie to klimat raczej na godz.17 we wrzesniu :mrgreen:
Za plecami mialem wschodzace slonce.....tzn. to bylo tuz przed wschodem;)
Oj, ten "okienny" widoczek chyba już widziałem :).
I to chyba w BW :).
Mi tam taki mglisty klimacik pasuje :).
JaroPienza
15-08-2010, 22:41
... mi brakuje troszke mgły .tzn jest prawie ok. I nie leży mi ten cyjan na niebie,albo mnie monitor myli
... mi brakuje troszke mgły .tzn jest prawie ok. I nie leży mi ten cyjan na niebie,albo mnie monitor myli
To ze monitor Ciebie myli to juz wiemy:)
jest w porzadku , choc wole bardziej ciemniejsze mgle :) Jest dobrze tak mi sie wydaje...
Ciekawe kiedy ja sie doczekam takich mgiel ?:(
Blasius.G
15-08-2010, 23:24
Ladniutko. Fakt, ze gdzies z wrzesniem sie kojarzy. Troche brazowych, czerwonych lisci na drzewie i moze dlatego. Tez bym tego za poranek nie uznal. Niemniej bardzo ladny kadr.
PS. Mieszkasz w jakims dworku? Chcialbym miec taki widok z okna:)
Nikonozaur
16-08-2010, 00:03
Dobrze jest, mgliście i wilgotno.
Ladniutko. Fakt, ze gdzies z wrzesniem sie kojarzy. Troche brazowych, czerwonych lisci na drzewie i moze dlatego. Tez bym tego za poranek nie uznal. Niemniej bardzo ladny kadr.
PS. Mieszkasz w jakims dworku? Chcialbym miec taki widok z okna:)
No jest juz nieco czerwonych lisci na drzewach, w Irlandii wiosna przychodzi o miesiac wczesniej i jesien tak samo:D No moze nie do konca tak jest ale cos w tym stylu;)
A mieszkam w calkiem nowoczesnym mieszkaniu tyle ze moje okna wychodza na piekny park;)
Ładnie jest, nic bym nie zmieniał, a następnym razem jak zobaczysz mgłe choćby i o 4 rano to poprosze o cynk jesli to nie problem... ;)
Ładnie jest, nic bym nie zmieniał, a następnym razem jak zobaczysz mgłe choćby i o 4 rano to poprosze o cynk jesli to nie problem... ;)
Wczoraj zbierala sie od trzeciej w nocy, ale rano jak wracalem do domu to bylem tak zmeczony ze postanowilem odpuscic;) Ale moge Tobie napisac nastepnym razem;)
Aaaaa ja spodziewal bym sie nad ranem.....bylo goraco a teraz robi sie zimno;)
Wczoraj zbierala sie od trzeciej w nocy, ale rano jak wracalem do domu to bylem tak zmeczony ze postanowilem odpuscic;) Ale moge Tobie napisac nastepnym razem;)
Aaaaa ja spodziewal bym sie nad ranem.....bylo goraco a teraz robi sie zimno;)
No jak bedziesz kiedy w pracy i zobaczysz w nocy zbierajaca sie mgle to pusc jakiegos smsa, bede wdzieczny. A dzis na mgle nie czekam, bo plany jakies juz sa.
Sławomirowski
16-08-2010, 07:21
Moim zdaniem jest OK. Gdyby dalszy plan był szerzej otwarty widać byłoby więcej mgły i to dodałoby więcej klimatu rannego. Nie mniej trudno, żebyś po gzymsie wędrował i wyszukiwał lepszego miejsca :) . Co ciekawe mimo skromnego tematu zdjęcie bardzo podoba mi się pod względem kompozycji - pewnie przez interesującą geometrię.
JaroPienza
16-08-2010, 21:56
To ze monitor Ciebie myli to juz wiemy:)
wiem co chcesz przez to powiedzieć ... Dzięki za uzmysłowienie mi tego.A monitor faktycznie był źle ustawiony.
Żegnam Ozięble :!: