Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] i g a
dawno nie wrzucałem żadnego bw, więc nadrabiam zaległości ;) foteczka świeża, bo z wczorajszej soboty
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.pietraszewski.home.pl/jpg/pietraszewski-spp_08-iga_d.jpg)
modelka: Iga Drobisz / SPP
make-up: Agata Warzel
Uch. Uwielbiam Twój styl! ;-) Zdjęcie doskonale.
Mogę zapytać jakim robione szkłem? Bądź jaka to ogniskowa?
Dzięki!
a tam ogniskowa, ciekawe jaki setup :)
Andrzej Olender
15-08-2010, 18:43
saer, lubię Twoje BW :), to jak zwykle 1 klasa :)
Jak to u Ciebie- bardzo, bardzo. Mam nieśmiałą ekspektatywę, że niedługo Igę ukradnę;)
Mogę zapytać jakim robione szkłem? Bądź jaka to ogniskowa?
Dzięki!
przerzuciłem się ostatnio z 35 na 28mm i jeżeli jest szeroko to jest to obecnie 28mm u mnie ;)
a tam ogniskowa, ciekawe jaki setup :)
na szkiełku polar, ale i tak ciężko było, bo słońce było centralnie między chmurkami więć dziadek Lightroom pomógł w tym przypadku przy chmurkach ;) resztę załatwił powerlux 1000 z softem nad modelką pod kątem z lewej strony (mojej lewej) ustawiony chyba na 600 WS mocy, bo lubię mieć przy tego typu shotach dużą głebię, a godzina była +/- 16.
Mam nieśmiałą ekspektatywę, że niedługo Igę ukradnę;)
polecam, bo Iga warta jest każdej kradzieży ;)
Pięknie jest.
Właściwie... jak zwykle? :)
Michal_C
16-08-2010, 12:14
Super:). Super miejsce, super pokazane, super skonwesrtowane.
Pozdr
sensualna
16-08-2010, 15:20
Podoba mi się zdjęcie. To jedno z tych, w których nie doszukujesz się sensu po prostu patrzysz i mówisz, że ładne.
Strasznie atrakcyjna dziewczyna. Świetne światło i kontrasty.
Jestem pod wrażeniem :)
Dobry pomysł. Bardzo dobre wykonanie!
BartekIgnasiak
17-08-2010, 14:17
Kiedys mialem Phoenixa. Widzac jego kolejny temat, wiedzialem ze bedzie mistrzostwo. Teraz jest saer. REWELACJA!
Hm no to i ja sie wypowiem (mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie ;) ). Nie znam tworczosci kolegi autora wiec patrze tylko na to zdjecie, i jakos dziwne skojarzenia mi sie nasuwaja z uwagi na poze modelki. Poza tym jakos malo mi sie ta modelka komponuje z otoczeniem. Nie czuje zwiazku, no chyba ze go nie ma, czy tez ma nie byc. Technicznie bardzo dobre foto ale scenograficznie jestem chyba na nie - ale to tylko moja opinia, troche odmienna od powyzszych, ale tak to jakos odbieram i czuje. Sorka jezeli uraziłem nie bylo to moim zamiarek. Oceniam zdjecie z perspektywy normalnego odbiorcy ;) dla ktorego strona techniczna nie jest jedynym wyznacznikiem.
pietrobas
19-08-2010, 07:33
uła. Mocna.
MrLiR w tej dziedzinie fotografii raczej nie chodzi o związek przyczynowo skutkowy, ale o efekt. Czasem tylko i wyłącznie.
Co do zdjęcia, to podoba mi się zdjęcie refleksów z tych plastikowych form, natomiast nie do końca pasuje mi całkowite zgaszenie refleksów (i ekspozycji chyba) na budynkach. Wyszło sztucznie. Szukał bym drogi środka chyba. Ale być może ta wersja jest najlepsza - człowiek nie wie póki nie sprawdzi. :)
mOSAd jezeli chodzi w tym foto o efekt to niewatpliwie jest (moze podchodze nazbyt konserwatywnie :) ), jak teraz na nie patrze jeszcze raz, to troche chyba niebo jakos tak niedopracowanie wyszlo. Ale moze to celowe aby skupic sie na innych elementach fotki, tak jak piszesz to w przypadku budynków.
igusiek21
20-08-2010, 10:18
bardzo dobre wykonanie, piekne zdjecie
Podoba się, fajne wykonanie fajne BW . Gratuluje.
AMI
Pasuje mi modelka i zestawy stolikowo-fotelowe :D Tło natomiast zupełnie mi psuje odbiór zdjęcia. Jest zupełnie z innej bajki. Ten budynek po prostu psuje to zdjęcie
A mi tu wszystko ze soba pasuje, i modelka jakby storzona do tego wlasnie zdjecia