Zobacz pełną wersję : Nikkor 35-70/2.8 a D80... ???
Witam i mam takie pytanko:
czy ktoś miał okazje podpinać szkło jak w temacie do D80 lub D200 ? Zdecydowałem się nabyć taki obiektyw a z moich poprzednich doświadczeń wynika, że szkła które świetnie pracowały z matrycami o mniejszych rozdzielczościach (np. D50) pokazują swoje ograniczenia (a niekiedy sromotnie dają d....) w konfrontacji z D80.
jeśli ktoś podpinał, używał - będę wdzięczny za wszelkie refleksje i opinie (chętnie również jakieś sample)
pozdrawiam serdecznie
Paweł
Pawel,
Masz w koncu to szkielko? Jak sie z cyfra sprawuje?
Pozdrawiam
D
Pawel,
Masz w koncu to szkielko? Jak sie z cyfra sprawuje?
Pozdrawiam
D
Kupilem (w idealnym stanie) ale nie zdazylem jeszcze dobrze potestowac...na razie rezultaty sa bardzo obiecujace.
pozdrawiam
Pawel
Czekamy na jakas krotka recenzje.
Pozdrawiam
D
Witam Koledzy. Jestem pierwszy raz na forum i proszę w razie czego o wybaczenie moich błędów. Co do obiektywu , używałem go przez 2 lata N 90x i było super ( studio i reportaż ) teraz podpiołem go do D 200 i uważam , że do studia to on chyba wystarczy (narazie , myślę oczyś innym ) ale do reporterki jest za wąski . Taka jest moja opinia , ale może się mylę.
Witam Koledzy. Jestem pierwszy raz na forum i proszę w razie czego o wybaczenie moich błędów. Co do obiektywu , używałem go przez 2 lata N 90x i było super ( studio i reportaż ) teraz podpiołem go do D 200 i uważam , że do studia to on chyba wystarczy (narazie , myślę oczyś innym ) ale do reporterki jest za wąski . Taka jest moja opinia , ale może się mylę.
Napisz prosze cos wiecej na temat jakosci zdjec.
Pozdrawiam
D
Napisz prosze cos wiecej na temat jakosci zdjec.
Pozdrawiam
D
hehe, zdecydowałbyś się w końcu :-) bo widzę, że wciąż masz dylemat - sprzedać, czy nie sprzedać ?
pozdrawiam
Paweł
Co do fotek .Jakość jest dobra , troszkę trzeba obrobić na PC .Fotki wielkiśći od 15x21 do 40x50 nie ma problemu . Ja zdjęcia retuszuję ,wzmacniam ,poprawiam troszkę kolorystykę ( na ciplejszą - moża to w WB) i zapisuję do odpowiedniego formatu .Fotografuję w RAWACH i JPEG ale JPEG tylko do wglądówek.Z obiektywu jestem zadowolony , ostrzy i jest plastyczny . Oczywiśćie ma na to wpływ wiele parametrów ustawienia .
cholera PawelR byś coś napisał a nie się nabijać, kupiłeś szkło i nawet żadnego sampla, nie mówiąc już czymś więcej typu opinia/test :)
cholera PawelR byś coś napisał a nie się nabijać, kupiłeś szkło i nawet żadnego sampla, nie mówiąc już czymś więcej typu opinia/test :)
Właśnie!!! Nie dość, że mnie uprzedził, to milczy!! :). Chcę wiedzieć co straciłem!!!!
Sorry, przestały mnie bawić testy dla samego testowania :-) jak będę robił foty i coś się będzie nadawało do pokazania to obiecuje, że wrzucę. Poki co światło do d... a sztucznego nie lubię....
pozdrawiam,
P.
Sorry, przestały mnie bawić testy dla samego testowania :-) jak będę robił foty i coś się będzie nadawało do pokazania to obiecuje, że wrzucę. Poki co światło do d... a sztucznego nie lubię....
pozdrawiam,
P.
ookej, trzymamy za słowo! ;) a zniechęciłeś się pewnie po tym wątku: http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16658 :D
pozdrawiam