Zobacz pełną wersję : Alternatywa dla Lowepro Nova 5
Witam zastanawiam się nad alternatywną torbą do Lp nova 5. Potrzebuje torby dużej a zarazem prostej, by pomieścić trochę gratów na czas spoczynku w szafie. Tak jak w stopce + czasami dwa szkła więcej + jakieś dodatki jak filtry, zasilanie.
Alternatywą dla torby Lowepro Nova 5 jest świetna torba firmy Lowepro Nova 190 lub 200AW. ;0
Teraz poważnie.
5kę masz do noszenia i potrzebujesz drugiej na przechowalnie,czy coś Ci w niej nie pasuje?
Jeśli potrzebna Ci torba tylko na przechowalnie,to można wydać na to 5 dyszek.
Potrzebna mi torba na przechowywanie, ewentualnie kilka razy w roku na wyjście z wszystkimi gratami. Obawiam sie że Nova 190 lub 200AW bedą za male. Biorę jeszcze pod uwagę Tamraca 8 lub 12
200 AW ,jest znacznie większa od 190 AW , ale skoro chcesz to wszystko
zapakować,to musisz pomyśleć rzeczywiście o czymś większym.Czeka Cię
spory wydatek,jeśli to ma być sprzęt markowy :)
Niekoniecznie duży wydatek. Na rynku wtórnym nova 5 czy tamrac pro 8 to koszt 120-150 pln.
Piotrek Charchuła
18-08-2010, 23:18
A może któraś Lowepro z serii Reporter ? http://www.lowepro.com.pl/Products/Shoulder_Bags/quick/
Sam jestem posiadaczem 5tki i dla mnie to idealna torba (graty mam mniej wiecej podobne do Twoich - pucha sigma metz 2 stałki, jak u Ciebie, do tego 70-300 VR i 85/1.8 ), warto się wysilić i poszukać właśnie jej.
Jak nie, to NOVA 200 powinna pomieścić, to taki odpowiednik 5tki, tylko w nowszej serii. Jest też wyższa dzieki czemu szkła typu 70-200 VR wchodzą pionowo. Niesstety materiały już nie te, ale również mają wieczysta gwarancje producenta.
Generalnie jestem zdania, że jak się ma sprzęt za 5tysiecy, to nie ma co oszczędzać 50zł na torbie
Reportery nie za bardzo mi pasują, za skomplikowane i ta niepotrzebna kieszeń na laptopa. Skupiam się na używanej Nova 5. Nie chce oszczędzać na torbie, po prostu mam za dużo toreb. Torba do wspinania w górach, plecak na rower, duży plecak na piesze wycieczki, torba na średni format. Wszystko osobno czasem popakowane. Zależy mi na torbie gdzie w zależności od przeznaczenia wyjmę coś z niej , przepakuje do innej i w teren, ale od czasu do czasu zabiorę więcej gratów.