PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Żużelnia

pszetak
13-08-2010, 00:00
Cześć wszystkim.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img842.imageshack.us/img842/4535/dsc0478fina.jpg)

Jak zwyklę dziękuję za wizytę.

Greg77
13-08-2010, 01:22
Kolega U-bot co podobnego pokazal!
Ani kadrowo ani technicznie........slabo!
Obserwuje twoje prace i bywalo lepiej!

harb
13-08-2010, 07:16

ty razem niestety fotka nie trafiona, zapraszam do tego wątku tam opisałem w skrócie sposób wykonywania zdjęcia pod światło :)
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=154410

pszetak
13-08-2010, 14:42

W jakim sensie podobnego-nie wiedze tu żadnej analogii.Kolega ubot wrzucił jakąś papę prześwietlono-niedoświetloną,zatrzymując sie na chwilę w miejscu gdzie prawdopodobnie zabrakło mu oddechu;),
Owszem lepiej bywało,tyle że to jest foto z przed ponad 3 lat,więc trudno by porównywać je z moimi ostatnimi,natomiast nie rozumiem co masz do zarzucenia kadrowi(o technikalia zawsze można sie spierać-wiadomo,jak komuś coś nie leży to zawsze coś sie znajdzie na siłę).
Prosił bym również kolegę Harba o wnikliwsze wyjaśnienie,na czym konkretnie poległem-jeśli czasu i chęci wystarczy.
Dzięki panowie.

Greg77
13-08-2010, 14:53
To ja wyjasnie, slonce jest tutaj zbyt duzym przepalem, ale to jest zrozumiale, blik natomiast jest niewybaczalny.........
Wiecej nie ma sensu pisac bo sie w koncu nie znam:D

wingeo
13-08-2010, 14:59
Kolega Harb w wątku UBoota dał krótki przepis jak można robić zdjęcia pod światło, tak aby słońce nie było bezładną masą, ......... a tak na prawdę to można by Ci więcej doradzić, gdybyś nie usunął exifa.

pszetak
13-08-2010, 15:21
To ja wyjasnie, slonce jest tutaj zbyt duzym przepalem, ale to jest zrozumiale, blik natomiast jest niewybaczalny.........
Wiecej nie ma sensu pisac bo sie w koncu nie znam:D

Nie no poważnie-co ci nie pasuje w tym kadrze-mówisz A powiedz B,a blik zostawiłem sobie celowo(mnie pasuje).
Jak już napisałem zdjęcie z przed lat,teraz już wiem jak to zrobić(exif usuwa sie sam jak zachowuję dla weba).

Greg77
13-08-2010, 15:24
Co mi sie nie podoba, przypomina pstryk, kadr 50/50 to mi sie nie podoba i uwazam ze to nie jest jeden z tych kadrow w ktorych 50/50 jest wytlumaczalne:)

wingeo
13-08-2010, 15:26
............ Jak już napisałem zdjęcie z przed lat,teraz już wiem jak to zrobić ..............

...... to jaki był cel tej publikacji ?

pszetak
13-08-2010, 15:42
Co mi sie nie podoba, przypomina pstryk, kadr 50/50 to mi sie nie podoba i uwazam ze to nie jest jeden z tych kadrow w ktorych 50/50 jest wytlumaczalne:)

Przecież to nie jest 50/50.

...... to jaki był cel tej publikacji ?

Nie rozumiem?Choćby krajoznawczy.Nawet nikt nie zapyta gdzie to,odrazu wszystkim nie pauje plama słońca jeju ludzie...tu chodzi o sensualność albo czujesz albo szukasz dzury w całym.

wingeo
13-08-2010, 15:55
.......tu chodzi o sensualność ..............

... w takim razie zabrakło exifa i współrzędnych :mrgreen: , ..... ja wysiadam, za dużo ode mnie oczekujesz.
Pozdrawiam.

Greg77
13-08-2010, 15:59
Przecież to nie jest 50/50.

No Comment

Nie rozumiem?Choćby krajoznawczy.Nawet nikt nie zapyta gdzie to,odrazu wszystkim nie pauje plama słońca jeju ludzie...tu chodzi o sensualność albo czujesz albo szukasz dzury w całym.

Aaaa bo to jest portal turystyczny:D

Master95
13-08-2010, 16:08
Widziałem o wiele lepsze w Twoim wykonaniu :).

pszetak
13-08-2010, 16:49
... w takim razie zabrakło exifa i współrzędnych :mrgreen: , ..... ja wysiadam, za dużo ode mnie oczekujesz.
Pozdrawiam.

Zostań,zostań:-)

No Comment

Aaaa bo to jest portal turystyczny:D

50/50 to nie jest i to jest fakt(bez komentarza-nie lepiej tak napisać?)
Po co ten zbędny sarkazm-portal nie ,ale kategoria miedzy innymi turystyczna i to bardzo.

Widziałem o wiele lepsze w Twoim wykonaniu :).
Dzięki:smile:

Proac150
13-08-2010, 21:27
Nie ma się co oburzać, koledzy mają rację, mz blik i słońce skazują to zdjęcie na niebyt w koszu i reszta (kadr, sensualność) jest bez znaczenia.

Greg77
13-08-2010, 21:50
50/50 to nie jest i to jest fakt(bez komentarza-nie lepiej tak napisać?)
Po co ten zbędny sarkazm-portal nie ,ale kategoria miedzy innymi turystyczna i to bardzo.

No to moze zacznijmy dawac foty z telefonow kom. bo to przeciez....patrz wyzej!

pszetak
13-08-2010, 22:29
Nie ma się co oburzać, koledzy mają rację, mz blik i słońce skazują to zdjęcie na niebyt w koszu i reszta (kadr, sensualność) jest bez znaczenia.

Ja sie nie oburzam bynajmniej,a fotę mimo wszystko sobie zostawię-może zasługuje na słowa krytyki,ale napewno nie na to by wylądować w koszu.Dzięki Proac.

No to moze zacznijmy dawac foty z telefonow kom. bo to przeciez....patrz wyzej!

Ale śmieszne.Przecież wrzucamy foty z różnych powodów-czasem zdarza sie trafić jakiś ambitniejszy kadr,ale czasem poprostu ma sie chęć zaprezentować czas i miejsce.Turystyczna w znaczeniu krajoznawcza a nie pstrykowa czy biegano-komórkowa.
Chyba można porozmawiać z tobą na róznych płaszczyznach a nie tylko uprawiać odbijanie piłeczki,co?

ps.Co z tym podziałem-ciągle podtrzymujesz że tam jest pół na pół?:-)

pszetak
13-08-2010, 22:37
Jeszcze nawiąże do słońca-przecież jak patrzę na nie(o ile wogóle sie da)to nie widzę pięknej gwiazdki,tylko własnie bardziej to przypomina taką plamę ,więc nie wiem o co wam wogóle chodzi :D

Greg77
13-08-2010, 23:16
Chyba można porozmawiać z tobą na róznych płaszczyznach a nie tylko uprawiać odbijanie piłeczki,co?

ps.Co z tym podziałem-ciągle podtrzymujesz że tam jest pół na pół?:-)

Mozna pogadac, ale nie przyjmujesz do wiadomosci tego, ze pokazales fote sila wyciagnieta z kosza! Podzial jest 50/50 i jeszcze opowiadasz ze na zdjeciu przepalona plama jest okej i ten blik.
Fajnie ze masz sentyment do tego zdjecia, ale nie spodziewaj sie pozytywnego odbioru pstryka! Nawet jako zdjecie "turystyczne" jest slabe, nie wiemy gdzie to, nie widac gdzie to.......kosz i tyle!

Nie odpisuj na to bo i tak koncze karmienie tego watku!

maddnes
14-08-2010, 00:01
Nawet nikt nie zapyta gdzie to

tenerife....?

pszetak
14-08-2010, 00:52
Za dużo wykrzykników używasz...

pszetak
14-08-2010, 00:54
tenerife....?

yhy.