Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Żużelnia
Cześć wszystkim.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img842.imageshack.us/img842/4535/dsc0478fina.jpg)
Jak zwyklę dziękuję za wizytę.
Kolega U-bot co podobnego pokazal!
Ani kadrowo ani technicznie........slabo!
Obserwuje twoje prace i bywalo lepiej!
ty razem niestety fotka nie trafiona, zapraszam do tego wątku tam opisałem w skrócie sposób wykonywania zdjęcia pod światło :)
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=154410
W jakim sensie podobnego-nie wiedze tu żadnej analogii.Kolega ubot wrzucił jakąś papę prześwietlono-niedoświetloną,zatrzymując sie na chwilę w miejscu gdzie prawdopodobnie zabrakło mu oddechu;),
Owszem lepiej bywało,tyle że to jest foto z przed ponad 3 lat,więc trudno by porównywać je z moimi ostatnimi,natomiast nie rozumiem co masz do zarzucenia kadrowi(o technikalia zawsze można sie spierać-wiadomo,jak komuś coś nie leży to zawsze coś sie znajdzie na siłę).
Prosił bym również kolegę Harba o wnikliwsze wyjaśnienie,na czym konkretnie poległem-jeśli czasu i chęci wystarczy.
Dzięki panowie.
To ja wyjasnie, slonce jest tutaj zbyt duzym przepalem, ale to jest zrozumiale, blik natomiast jest niewybaczalny.........
Wiecej nie ma sensu pisac bo sie w koncu nie znam:D
Kolega Harb w wątku UBoota dał krótki przepis jak można robić zdjęcia pod światło, tak aby słońce nie było bezładną masą, ......... a tak na prawdę to można by Ci więcej doradzić, gdybyś nie usunął exifa.
To ja wyjasnie, slonce jest tutaj zbyt duzym przepalem, ale to jest zrozumiale, blik natomiast jest niewybaczalny.........
Wiecej nie ma sensu pisac bo sie w koncu nie znam:D
Nie no poważnie-co ci nie pasuje w tym kadrze-mówisz A powiedz B,a blik zostawiłem sobie celowo(mnie pasuje).
Jak już napisałem zdjęcie z przed lat,teraz już wiem jak to zrobić(exif usuwa sie sam jak zachowuję dla weba).
Co mi sie nie podoba, przypomina pstryk, kadr 50/50 to mi sie nie podoba i uwazam ze to nie jest jeden z tych kadrow w ktorych 50/50 jest wytlumaczalne:)
............ Jak już napisałem zdjęcie z przed lat,teraz już wiem jak to zrobić ..............
...... to jaki był cel tej publikacji ?
Co mi sie nie podoba, przypomina pstryk, kadr 50/50 to mi sie nie podoba i uwazam ze to nie jest jeden z tych kadrow w ktorych 50/50 jest wytlumaczalne:)
Przecież to nie jest 50/50.
...... to jaki był cel tej publikacji ?
Nie rozumiem?Choćby krajoznawczy.Nawet nikt nie zapyta gdzie to,odrazu wszystkim nie pauje plama słońca jeju ludzie...tu chodzi o sensualność albo czujesz albo szukasz dzury w całym.
.......tu chodzi o sensualność ..............
... w takim razie zabrakło exifa i współrzędnych :mrgreen: , ..... ja wysiadam, za dużo ode mnie oczekujesz.
Pozdrawiam.
Przecież to nie jest 50/50.
No Comment
Nie rozumiem?Choćby krajoznawczy.Nawet nikt nie zapyta gdzie to,odrazu wszystkim nie pauje plama słońca jeju ludzie...tu chodzi o sensualność albo czujesz albo szukasz dzury w całym.
Aaaa bo to jest portal turystyczny:D
Master95
13-08-2010, 16:08
Widziałem o wiele lepsze w Twoim wykonaniu :).
... w takim razie zabrakło exifa i współrzędnych :mrgreen: , ..... ja wysiadam, za dużo ode mnie oczekujesz.
Pozdrawiam.
Zostań,zostań:-)
No Comment
Aaaa bo to jest portal turystyczny:D
50/50 to nie jest i to jest fakt(bez komentarza-nie lepiej tak napisać?)
Po co ten zbędny sarkazm-portal nie ,ale kategoria miedzy innymi turystyczna i to bardzo.
Widziałem o wiele lepsze w Twoim wykonaniu :).
Dzięki:smile:
Proac150
13-08-2010, 21:27
Nie ma się co oburzać, koledzy mają rację, mz blik i słońce skazują to zdjęcie na niebyt w koszu i reszta (kadr, sensualność) jest bez znaczenia.
50/50 to nie jest i to jest fakt(bez komentarza-nie lepiej tak napisać?)
Po co ten zbędny sarkazm-portal nie ,ale kategoria miedzy innymi turystyczna i to bardzo.
No to moze zacznijmy dawac foty z telefonow kom. bo to przeciez....patrz wyzej!
Nie ma się co oburzać, koledzy mają rację, mz blik i słońce skazują to zdjęcie na niebyt w koszu i reszta (kadr, sensualność) jest bez znaczenia.
Ja sie nie oburzam bynajmniej,a fotę mimo wszystko sobie zostawię-może zasługuje na słowa krytyki,ale napewno nie na to by wylądować w koszu.Dzięki Proac.
No to moze zacznijmy dawac foty z telefonow kom. bo to przeciez....patrz wyzej!
Ale śmieszne.Przecież wrzucamy foty z różnych powodów-czasem zdarza sie trafić jakiś ambitniejszy kadr,ale czasem poprostu ma sie chęć zaprezentować czas i miejsce.Turystyczna w znaczeniu krajoznawcza a nie pstrykowa czy biegano-komórkowa.
Chyba można porozmawiać z tobą na róznych płaszczyznach a nie tylko uprawiać odbijanie piłeczki,co?
ps.Co z tym podziałem-ciągle podtrzymujesz że tam jest pół na pół?:-)
Jeszcze nawiąże do słońca-przecież jak patrzę na nie(o ile wogóle sie da)to nie widzę pięknej gwiazdki,tylko własnie bardziej to przypomina taką plamę ,więc nie wiem o co wam wogóle chodzi :D
Chyba można porozmawiać z tobą na róznych płaszczyznach a nie tylko uprawiać odbijanie piłeczki,co?
ps.Co z tym podziałem-ciągle podtrzymujesz że tam jest pół na pół?:-)
Mozna pogadac, ale nie przyjmujesz do wiadomosci tego, ze pokazales fote sila wyciagnieta z kosza! Podzial jest 50/50 i jeszcze opowiadasz ze na zdjeciu przepalona plama jest okej i ten blik.
Fajnie ze masz sentyment do tego zdjecia, ale nie spodziewaj sie pozytywnego odbioru pstryka! Nawet jako zdjecie "turystyczne" jest slabe, nie wiemy gdzie to, nie widac gdzie to.......kosz i tyle!
Nie odpisuj na to bo i tak koncze karmienie tego watku!
Nawet nikt nie zapyta gdzie to
tenerife....?
Za dużo wykrzykników używasz...