Zobacz pełną wersję : poszukuje watku o telewizorach
Wydaje mi sie ze w cafe jakis czas temu byl watek o telewizorach...
Jednak za Chiny Ludowe nie moge go odszukac... pomoze ktos?
No bo wierzyc mi sie nie chce ze posrod watkow "co wybrac..." nie bylo watku o tv ;)
Marian K
12-08-2010, 22:54
No bo wierzyc mi sie nie chce ze posrod watkow "co wybrac..." nie bylo watku o tv ;)
Pewnie że był,ja zapamiętałem że mam kupić plazmowy.
czyli ze w kosmos polecial?
czyli ze w kosmos polecial?
Zajrzyj tutaj: http://www.hdtv.com.pl/forum/
(czytania o telewizorach masz na kilka miesięcy)
znam to forum ;)
ale jak sam napisales - czytania na kilka miesiecy ;)
Doktoratu z telewizorow nie chce robic...
sote po prostu kup plazme :) ja mam Panasonica 37 cali i jestem bardzo zadowolony :)
Kup projektor. Będziesz mega zadowolony:)
Spokojnie, poczekaj tydzień a w tym wątku będziesz miał powtórzone wszystko z tamtego starego :).
gregory_21
13-08-2010, 09:16
Spokojnie, poczekaj tydzień a w tym wątku będziesz miał powtórzone wszystko z tamtego starego :).
I znów czytania na kilka miesięcy :D
no to poczekam skoro nikt nie wie gdzie tamtem polecial ;)
W dużym , telegraficznym skrócie ;)
Jeśli nie leżysz na kasie i nie stać Cię na najnowsze konstrukcje ze strefowym wygaszaniem LED (modele w okolicach 10,000zl) to bierz tej samej wielkości plazmę Panasonika za trzykrotnie mniej i będziesz naprawdę zadowolony.
Ja bym kupił telewizor w technologii LED, 100-200Hz, USB, 3D( o ile cena nie będzie zaporowa), Sharp lub Samsung.
A ja polecam Toshiba Regza... świetna jakość za przyzwoitą cenę, np 42" 120Hz, usb i inne pierdoły za 2900, 46" za 3200
kawałek jednej opinii
Wyglad: kwestia gustu, ale oceniam bdb, wykonczenie dobrej jakosci plastikiem, ciekawe cieniowanie krawedzi na srebrny kolor. Podswietlany znaczek Toshiba - jak kogos denerwuje to moze wylaczyc. Jak na obecne standardy dosyc gruby (ok 10 cm). W moim przypadku grubosc nie ma zadnego znaczenia wiec nie ma dla mnie problemu.
Wejscia/wyjscia/podlaczenia - ma wszystko co potrzeba: oprocz standardow(hdmi, component, opty), wejscie na karte sd (mp3, jpg) i usb (mp3, jpg, divix - filmy wygladaja i chodza bardzo dobrze, z napisami czasem jest problem)
Dzwiek - to zdecydowanie jadna z najsilniejszych stron tego tv (ze wzgledu na spora grubosc mozna bylo zamontowac normale glosniki). Brzmienie jest pelne i wyrazne, nic nie charczy nawet na wyzszych poziomach glosnosci. Jest system Dolby volume, Dolby Digital plus i Audyssey.
Obraz - ekran jest blyszczacy wiec w bardzo naslonecznionych pomieszczeniach odladanie moze niebyc w pelni komfortowe (choc ja mam niezbyt zaciemniony pokoj i jest super)
czern/ciemne sceny - jak na lcd w tej klasie jest super (oczywiscie nie tak dobre jak w dobrych plazmach). Widoczne odcienie ciemych barw, dobra separacja jasnych obiektow na tlach czarnych.
sceny jasne - bardzo wyraznie i ostro. Przejscia tonalne - super, najwyzsza polka.
Ruch - to najsilniejsza strona tego tv. Jak dotad nie zauwazylem smuzenia czy rwania nawet w scenach bardzo szybkich (sport , sceny poscigów samochodowych).
Skalowanie sygnalu HD - powiem krotko: miazga! 47 cali ogladam wtedy z odleglosci 2-1,5 m i nie moge oderwac wzroku o szczegolow!
Skalowanie sygnalu SD - bardzo dobrze. Filmy DVD wydladaja naprawde swietnie, jak jest dobrej jakosci sygnal to jakosc prawie ociera sie o HD.
Gry - wygladaja i chodza fenomenalnie, bardzo niski imput lag.
Swietnie wspólpracuje z komputerem.
Inne cechy:
Tv ten oferuje duzo mozliwosci ustawien, posiada pelny wylacznik (wazne!), AutoView - czujnik światła automatycznie dostosować różne ustawienia jakości obrazu w oparciu o kwotę otaczającego oświetlenia w pomieszczeniu i rodzaju materiałów wideo oglądania na lepsze wrażenia podczas oglądania.
Podsumowujac, moge ten tv polecic z czystym sumieniem
A ja polecam sony bravia, z opcją youtube w telewizorze.
Azazel85
13-08-2010, 13:38
To i ja sie podepne pod temat.
Przymierzam sie do czegos takiego - Samsung UE40C6000 (http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/led/UE40C6000RWXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=)
Czy ktos ma moze jakies doswiadczenia z tym tv? Ktos ogladal/testowal, moze cos powiedziec?
Tylko prosilbym bez argumentow typu "nie bo Szajsung" itp :)
To i ja sie podepne pod temat.
Przymierzam sie do czegos takiego - Samsung UE40C6000 (http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/led/UE40C6000RWXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=)
Czy ktos ma moze jakies doswiadczenia z tym tv? Ktos ogladal/testowal, moze cos powiedziec?
Tylko prosilbym bez argumentow typu "nie bo Szajsung" itp :)
Właśnie obejrzałem link, moim zdaniem ten tv ma dużo fajnych funkcji. Ja osobiście jestem zwolennikiem Samsaunga, produkuje jedne z najlepszych paneli LCD.
Azazel85
13-08-2010, 14:13
No ja go wlasnie juz ogladalem, podoba mi sie jak swieci, rozmiar wiem ze wiekszego niz 40tka nie potrzebuje, generalnie nic mu chyba nie brakuje. I cene ma fajna, bo juz za nieco ponad 3k zl mozna go dostac :)
Ale byc moze ktos znajacy temat cos wie, moze ta seria/model maja cos co je dyskwalifikuje, jakies wady o ktorych sie nie mowi... Na necie raczej opinie ok widzialem - ochow i achow nie ma, ale nikt sie tego nie spodziewa po tv za 3k zl, szczegolnie ze do jakis wielkich milosnikow ogladania telewizji nie naleze - na tv czesciej dvd/blu-ray i konsola beda lecialy, niz Wiadomosci/"M" jak Milosc :)
A do marki osobiscie az takiej uwagi nie przykladam, wydaje mi sie ze firmy typu Samsung, Sony, Sharp, Toshiba Philips czy Panasonic jakosciowo zblizone sa - wszedzie mozna sie tak samo naciac jak i byc zadowolonym.
Wiec raczej porownoje sobie konkretne modele. Jakis faworyt tej klasy w tej cenie?
Przy czym zaznacze ze obraz z lcd-led mi pasuje, takze prosilbym o nie przekonywanie mnie za wszelka cene do plazmy :)
barracuda
13-08-2010, 18:21
Chodzi Ci o ten wątek?
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=142518
Właśnie obejrzałem link, moim zdaniem ten tv ma dużo fajnych funkcji. Ja osobiście jestem zwolennikiem Samsaunga, produkuje jedne z najlepszych paneli LCD.
Tylko że kupując telewizor Samsunga, nie ma się pewności, że w środku jest panel tej marki... Samsung, nawet w obrębie jednego modelu, pakuje do środka matryce swoje, jak i co najmniej dwóch innych producentów - bez otwierania pudełka jest loteria. To, jaka jest matryca w środku, można określić zerkając na pole version na naklejce na prawym boku telewizora - jeśli pole version zaczyna się od litery S - Samsung, od A - AU Optronics, od C - Chi Mei Optoelectronics.
AUO są znośne, CMO kiepskie. CO więcej, Samsung nie produkuje paneli 37 calowych, i wszystkie panele w telewizorach o tej przekątnej są od firm trzecich, może i dlatego 37 cale są często tańsze od odpowiedników 32 calowych.
Praktyki takie stosują również inni producenci.
Tylko że kupując telewizor Samsunga, nie ma się pewności, że w środku jest panel tej marki... Samsung, nawet w obrębie jednego modelu, pakuje do środka matryce swoje, jak i co najmniej dwóch innych producentów - bez otwierania pudełka jest loteria. To, jaka jest matryca w środku, można określić zerkając na pole version na naklejce na prawym boku telewizora - jeśli pole version zaczyna się od litery S - Samsung, od A - AU Optronics, od C - Chi Mei Optoelectronics.
AUO są znośne, CMO kiepskie. CO więcej, Samsung nie produkuje paneli 37 calowych, i wszystkie panele w telewizorach o tej przekątnej są od firm trzecich, może i dlatego 37 cale są często tańsze od odpowiedników 32 calowych.
Praktyki takie stosują również inni producenci.
Dzięki za tą informacje, mój kumpel ma LCD Samsung 37 cali, z Twojej wypowiedzi wynika, że ma jakiś inny panel.
Teraz się nie dziwię, dlaczego czasami narzeka na kolory i obraz.
p.s. a jakie rozmiary matryc LCD produkuje Samsung?
No ja go wlasnie juz ogladalem, podoba mi sie jak swieci, rozmiar wiem ze wiekszego niz 40tka nie potrzebuje, generalnie nic mu chyba nie brakuje. I cene ma fajna, bo juz za nieco ponad 3k zl mozna go dostac :)
Jeśli masz przypadkiem konto w ING - zainteresuj się tym modelem:
http://www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/elektronika/samsung_telewizor-led-40-ue40c6530
lub jeśli jesteś fanem 3d - tym: http://www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/elektronika/samsung_samsung-lcd-40-3d-zestaw
Jeśli nie masz konta w ING, a chciałbyś skorzystać z jednej z ww. opcji > PW :)
pozdrawiam,
Paweł
Ja ostatnio zakupiłem po długich poszukiwaniach Philips 42" LED 42PFL7665H/12: http://download.p4c.philips.com/file...12_pss_pol.pdf
... i jestem Baaaadzo zadowolony z zakupu :-)
Polecam !
Ja ostatnio zakupiłem po długich poszukiwaniach Philips 42" LED 42PFL7665H/12: http://download.p4c.philips.com/file...12_pss_pol.pdf
... i jestem Baaaadzo zadowolony z zakupu :-)
Polecam !
A ja skuszony pochlebnymi recenzjami i otrzymaną nagrodą EISA - zakupiłem Phila 46PFL9704 i po kilkumiesięcznej eksploatacji stwierdzam, że dobra plazma to byłby zdecydowanie lepszy wybór.
Na dzień dzisiejszy naturalne, głębokie kolory i niezakłócona płynność ruchu - to jednak nadal domena konstrukcji plazmowych.
mam drugą plazmę panasonica najpierw 37 teraz od 3 lat 50 cali - pierwsza oddana siostrze dział do tej pory bez żadnych zastrzeżeń (5 lat) druga od 3 również co do jakości obrazu i dzięku zastrzeżeń brak. Jeżeli będzie zmiana na inny to będzie napewno znowu panasol.
coach_lodz
15-08-2010, 10:10
ja mam Samsunga LCD 40 b650 i jest perfecto :)