PDA

Zobacz pełną wersję : poszukuje watku o telewizorach

sote
12-08-2010, 21:58
Wydaje mi sie ze w cafe jakis czas temu byl watek o telewizorach...
Jednak za Chiny Ludowe nie moge go odszukac... pomoze ktos?

No bo wierzyc mi sie nie chce ze posrod watkow "co wybrac..." nie bylo watku o tv ;)

Marian K
12-08-2010, 22:54

No bo wierzyc mi sie nie chce ze posrod watkow "co wybrac..." nie bylo watku o tv ;)

Pewnie że był,ja zapamiętałem że mam kupić plazmowy.

sote
12-08-2010, 23:10
czyli ze w kosmos polecial?

PawelR
12-08-2010, 23:19
czyli ze w kosmos polecial?

Zajrzyj tutaj: http://www.hdtv.com.pl/forum/

(czytania o telewizorach masz na kilka miesięcy)

sote
12-08-2010, 23:23
znam to forum ;)
ale jak sam napisales - czytania na kilka miesiecy ;)
Doktoratu z telewizorow nie chce robic...

Bonzo
12-08-2010, 23:43
sote po prostu kup plazme :) ja mam Panasonica 37 cali i jestem bardzo zadowolony :)

hcman
13-08-2010, 00:26
Kup projektor. Będziesz mega zadowolony:)

Zink
13-08-2010, 09:13
Spokojnie, poczekaj tydzień a w tym wątku będziesz miał powtórzone wszystko z tamtego starego :).

gregory_21
13-08-2010, 09:16
Spokojnie, poczekaj tydzień a w tym wątku będziesz miał powtórzone wszystko z tamtego starego :).

I znów czytania na kilka miesięcy :D

sote
13-08-2010, 10:07
no to poczekam skoro nikt nie wie gdzie tamtem polecial ;)

nowart
13-08-2010, 10:43
W dużym , telegraficznym skrócie ;)
Jeśli nie leżysz na kasie i nie stać Cię na najnowsze konstrukcje ze strefowym wygaszaniem LED (modele w okolicach 10,000zl) to bierz tej samej wielkości plazmę Panasonika za trzykrotnie mniej i będziesz naprawdę zadowolony.

mycza
13-08-2010, 11:18
Ja bym kupił telewizor w technologii LED, 100-200Hz, USB, 3D( o ile cena nie będzie zaporowa), Sharp lub Samsung.

galka
13-08-2010, 11:43
A ja polecam Toshiba Regza... świetna jakość za przyzwoitą cenę, np 42" 120Hz, usb i inne pierdoły za 2900, 46" za 3200

kawałek jednej opinii

Wyglad: kwestia gustu, ale oceniam bdb, wykonczenie dobrej jakosci plastikiem, ciekawe cieniowanie krawedzi na srebrny kolor. Podswietlany znaczek Toshiba - jak kogos denerwuje to moze wylaczyc. Jak na obecne standardy dosyc gruby (ok 10 cm). W moim przypadku grubosc nie ma zadnego znaczenia wiec nie ma dla mnie problemu.

Wejscia/wyjscia/podlaczenia - ma wszystko co potrzeba: oprocz standardow(hdmi, component, opty), wejscie na karte sd (mp3, jpg) i usb (mp3, jpg, divix - filmy wygladaja i chodza bardzo dobrze, z napisami czasem jest problem)

Dzwiek - to zdecydowanie jadna z najsilniejszych stron tego tv (ze wzgledu na spora grubosc mozna bylo zamontowac normale glosniki). Brzmienie jest pelne i wyrazne, nic nie charczy nawet na wyzszych poziomach glosnosci. Jest system Dolby volume, Dolby Digital plus i Audyssey.

Obraz - ekran jest blyszczacy wiec w bardzo naslonecznionych pomieszczeniach odladanie moze niebyc w pelni komfortowe (choc ja mam niezbyt zaciemniony pokoj i jest super)
czern/ciemne sceny - jak na lcd w tej klasie jest super (oczywiscie nie tak dobre jak w dobrych plazmach). Widoczne odcienie ciemych barw, dobra separacja jasnych obiektow na tlach czarnych.
sceny jasne - bardzo wyraznie i ostro. Przejscia tonalne - super, najwyzsza polka.

Ruch - to najsilniejsza strona tego tv. Jak dotad nie zauwazylem smuzenia czy rwania nawet w scenach bardzo szybkich (sport , sceny poscigów samochodowych).

Skalowanie sygnalu HD - powiem krotko: miazga! 47 cali ogladam wtedy z odleglosci 2-1,5 m i nie moge oderwac wzroku o szczegolow!

Skalowanie sygnalu SD - bardzo dobrze. Filmy DVD wydladaja naprawde swietnie, jak jest dobrej jakosci sygnal to jakosc prawie ociera sie o HD.

Gry - wygladaja i chodza fenomenalnie, bardzo niski imput lag.

Swietnie wspólpracuje z komputerem.

Inne cechy:
Tv ten oferuje duzo mozliwosci ustawien, posiada pelny wylacznik (wazne!), AutoView - czujnik światła automatycznie dostosować różne ustawienia jakości obrazu w oparciu o kwotę otaczającego oświetlenia w pomieszczeniu i rodzaju materiałów wideo oglądania na lepsze wrażenia podczas oglądania.

Podsumowujac, moge ten tv polecic z czystym sumieniem

M_B
13-08-2010, 12:49
A ja polecam sony bravia, z opcją youtube w telewizorze.

Azazel85
13-08-2010, 13:38
To i ja sie podepne pod temat.

Przymierzam sie do czegos takiego - Samsung UE40C6000 (http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/led/UE40C6000RWXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=)
Czy ktos ma moze jakies doswiadczenia z tym tv? Ktos ogladal/testowal, moze cos powiedziec?

Tylko prosilbym bez argumentow typu "nie bo Szajsung" itp :)

mycza
13-08-2010, 13:44
To i ja sie podepne pod temat.

Przymierzam sie do czegos takiego - Samsung UE40C6000 (http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/led/UE40C6000RWXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=)
Czy ktos ma moze jakies doswiadczenia z tym tv? Ktos ogladal/testowal, moze cos powiedziec?

Tylko prosilbym bez argumentow typu "nie bo Szajsung" itp :)

Właśnie obejrzałem link, moim zdaniem ten tv ma dużo fajnych funkcji. Ja osobiście jestem zwolennikiem Samsaunga, produkuje jedne z najlepszych paneli LCD.

Azazel85
13-08-2010, 14:13
No ja go wlasnie juz ogladalem, podoba mi sie jak swieci, rozmiar wiem ze wiekszego niz 40tka nie potrzebuje, generalnie nic mu chyba nie brakuje. I cene ma fajna, bo juz za nieco ponad 3k zl mozna go dostac :)

Ale byc moze ktos znajacy temat cos wie, moze ta seria/model maja cos co je dyskwalifikuje, jakies wady o ktorych sie nie mowi... Na necie raczej opinie ok widzialem - ochow i achow nie ma, ale nikt sie tego nie spodziewa po tv za 3k zl, szczegolnie ze do jakis wielkich milosnikow ogladania telewizji nie naleze - na tv czesciej dvd/blu-ray i konsola beda lecialy, niz Wiadomosci/"M" jak Milosc :)

A do marki osobiscie az takiej uwagi nie przykladam, wydaje mi sie ze firmy typu Samsung, Sony, Sharp, Toshiba Philips czy Panasonic jakosciowo zblizone sa - wszedzie mozna sie tak samo naciac jak i byc zadowolonym.

Wiec raczej porownoje sobie konkretne modele. Jakis faworyt tej klasy w tej cenie?
Przy czym zaznacze ze obraz z lcd-led mi pasuje, takze prosilbym o nie przekonywanie mnie za wszelka cene do plazmy :)

barracuda
13-08-2010, 18:21

Chodzi Ci o ten wątek?

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=142518

_Bobo_
14-08-2010, 11:59
Właśnie obejrzałem link, moim zdaniem ten tv ma dużo fajnych funkcji. Ja osobiście jestem zwolennikiem Samsaunga, produkuje jedne z najlepszych paneli LCD.

Tylko że kupując telewizor Samsunga, nie ma się pewności, że w środku jest panel tej marki... Samsung, nawet w obrębie jednego modelu, pakuje do środka matryce swoje, jak i co najmniej dwóch innych producentów - bez otwierania pudełka jest loteria. To, jaka jest matryca w środku, można określić zerkając na pole version na naklejce na prawym boku telewizora - jeśli pole version zaczyna się od litery S - Samsung, od A - AU Optronics, od C - Chi Mei Optoelectronics.

AUO są znośne, CMO kiepskie. CO więcej, Samsung nie produkuje paneli 37 calowych, i wszystkie panele w telewizorach o tej przekątnej są od firm trzecich, może i dlatego 37 cale są często tańsze od odpowiedników 32 calowych.

Praktyki takie stosują również inni producenci.

mycza
14-08-2010, 12:12
Tylko że kupując telewizor Samsunga, nie ma się pewności, że w środku jest panel tej marki... Samsung, nawet w obrębie jednego modelu, pakuje do środka matryce swoje, jak i co najmniej dwóch innych producentów - bez otwierania pudełka jest loteria. To, jaka jest matryca w środku, można określić zerkając na pole version na naklejce na prawym boku telewizora - jeśli pole version zaczyna się od litery S - Samsung, od A - AU Optronics, od C - Chi Mei Optoelectronics.

AUO są znośne, CMO kiepskie. CO więcej, Samsung nie produkuje paneli 37 calowych, i wszystkie panele w telewizorach o tej przekątnej są od firm trzecich, może i dlatego 37 cale są często tańsze od odpowiedników 32 calowych.

Praktyki takie stosują również inni producenci.

Dzięki za tą informacje, mój kumpel ma LCD Samsung 37 cali, z Twojej wypowiedzi wynika, że ma jakiś inny panel.
Teraz się nie dziwię, dlaczego czasami narzeka na kolory i obraz.
p.s. a jakie rozmiary matryc LCD produkuje Samsung?

PawelR
14-08-2010, 12:13
No ja go wlasnie juz ogladalem, podoba mi sie jak swieci, rozmiar wiem ze wiekszego niz 40tka nie potrzebuje, generalnie nic mu chyba nie brakuje. I cene ma fajna, bo juz za nieco ponad 3k zl mozna go dostac :)

Jeśli masz przypadkiem konto w ING - zainteresuj się tym modelem:

http://www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/elektronika/samsung_telewizor-led-40-ue40c6530

lub jeśli jesteś fanem 3d - tym: http://www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/elektronika/samsung_samsung-lcd-40-3d-zestaw

Jeśli nie masz konta w ING, a chciałbyś skorzystać z jednej z ww. opcji > PW :)

pozdrawiam,
Paweł

BOSS
14-08-2010, 12:22
Ja ostatnio zakupiłem po długich poszukiwaniach Philips 42" LED 42PFL7665H/12: http://download.p4c.philips.com/file...12_pss_pol.pdf
... i jestem Baaaadzo zadowolony z zakupu :-)
Polecam !

PawelR
14-08-2010, 12:36
Ja ostatnio zakupiłem po długich poszukiwaniach Philips 42" LED 42PFL7665H/12: http://download.p4c.philips.com/file...12_pss_pol.pdf
... i jestem Baaaadzo zadowolony z zakupu :-)
Polecam !

A ja skuszony pochlebnymi recenzjami i otrzymaną nagrodą EISA - zakupiłem Phila 46PFL9704 i po kilkumiesięcznej eksploatacji stwierdzam, że dobra plazma to byłby zdecydowanie lepszy wybór.

Na dzień dzisiejszy naturalne, głębokie kolory i niezakłócona płynność ruchu - to jednak nadal domena konstrukcji plazmowych.

polo
14-08-2010, 21:39
mam drugą plazmę panasonica najpierw 37 teraz od 3 lat 50 cali - pierwsza oddana siostrze dział do tej pory bez żadnych zastrzeżeń (5 lat) druga od 3 również co do jakości obrazu i dzięku zastrzeżeń brak. Jeżeli będzie zmiana na inny to będzie napewno znowu panasol.

coach_lodz
15-08-2010, 10:10
ja mam Samsunga LCD 40 b650 i jest perfecto :)