Zobacz pełną wersję : Orange Freedom - za i przeciw
Witam
ma może ktos z kolegów orange freedom?
wciskają mi laski z salonu zamiast neostrady
+ to niższe opłaty niż w neo (opcja 20 mb)
- cholernie długi czas oczekiwania na modem a teraz na inicjację lini
inne cechy nie znane
może ktoś kto ma podzieli się informacjami na temat tego czegoś
z góry dziękuje
andrstac
12-08-2010, 19:31
Plusy znasz. Chodzi tak samo jak neo. Poza tym, to już niedługo neostrady nie będzie jako takiej, a tylko Orange Freedom.
jeżeli chodzi jak neo to jak najbardziej ok tylko czy nie ma jakiś kruczków nagle z limitem ściągania, masakrycznych spadków prędkości itd.
jak tylko zmiana nazwy z neo na free to mnie tam mnie to lotto ważne żeby działało ;)
stecarlos
12-08-2010, 21:19
Miałem neo mam orangutna, żadnych różnic nie zauważyłem. Na podpięcie w centrali trzeba było czekać 2-3 tyg. Nie przekroczyłem nigdy 25GB miesięcznie.
Lento Violento
12-08-2010, 21:58
Miałem neo mam orangutna, żadnych różnic nie zauważyłem.
Nie mogłeś zauważyć bo orange freedom to nic innego jak neostrada brandowana marką orange :)
Plusy znasz. Chodzi tak samo jak neo. Poza tym, to już niedługo neostrady nie będzie jako takiej, a tylko Orange Freedom.
Może coś więcej w temacie ?
Może coś więcej w temacie ?
Telekomunikacja Polska zamierza bowiem większość swoich usług zacząć sprzedawać pod logiem Orange z wyjątkiem telefonii stacjonarnej.
tu jak narazie tylko zniechęcenie o ile neo używam od lat, w firmie mam 6mb dział toto prawie bez zarzutu to przy freedom ciągle pod górkę. Zamówienie instalacji lini 12 lipca mieli przyjść (firma zewnętrzna) 16 lipca na montaż, przyszli 3 sierpnia.
Następnie sprawdzanie lini czy wydoli 20 mb od 4 do 9 sierpnia, 9 podpisanie umowy i znowu zonk bo modemy w standarcie do 6mb i trzeba zamówić (przygotować ) do obsługi 20. Proszę babiszona o modem z routerem wi fi - Tak, Tak oczywiście jutro będzie .
Zapylam już na wszelki wypadek 11 i słyszę ze ma być jutro, dobra jadę jutro czyli 12 i dostaję umowę na 6 mb i modem na drucie !
H... mnie strzelił ale dobra załatwią mi na wi fi a że w tym salonie obsługują mi również firmę od paru lat wiem że tak będzie(chyba) no to mówię jadę montować sprzęt i zobaczę jak to działa. I tu hit będzie działać ale gdzieś za tydzień ;) bo musza mi linię przygotować free !
Wtedy kapcie mi spadły poprostu masakra żebuy kurna przez miesiąc załatwiać jedną gównianą rzecz stąd moje pytanie do użytkowników jak to działa czy działa. jak do 17 mi nie odpalą to olewam i poproszę o normalne neo droższe ale chociaż działa;)
nelchael
14-08-2010, 20:20
to jest to samo w zasadzie.
neo i freedom.
modemami sie rozni.
no to nieciekawe doświadczenia :(
właśnie sprawdziłem linia jeszcze nie aktywna zobaczymy kiedy się wezmą w "kupę " i będzie aktywacja lini
He He teraz aktywacja lini przełożona na czwartek zobaczymy :)