Zobacz pełną wersję : ACR 6.2 (LR 3) vs CNX2 - do wybierających CNX
Jakie właściwie powody zdecydowały, że wybraliście Nikon Capture NX 2 mając do dyspozycji Lr 3 lub ACR 6,2?
Sprecyzuję: czy podnosząc wartość Sharpening w Camera Control + dodając Sharpening w Noise Reduction nie ma czasem lepszego efektu niż wyostrzając w Camera Raw? Dziś porównałem własnoocznie obraz z CNX 2.2.4 i ACR 6,2 - wydawało mi się, że nie da się ukręcić tak ładnego obrazu w ACR jaki prawie na wejściu dostaję w CNX. Wydaje mi się czy Nikon jakoś inaczej traktuje RAWy, tak, że już na wejściu są ładniejsze?
Sprecyzuję: czy podnosząc wartość Sharpening w Camera Control + dodając Sharpening w Noise Reduction nie ma czasem lepszego efektu niż wyostrzając w Camera Raw?
IMO jest...w ogóle nx2 daje lepsze efekty...tyle, że LR jest zdecydowanie szybszy, albo inaczej jeśli mam obrobić 1000 fotek to robię to w LR, niektóre w NX a te najważniejsze w PS
Jakie właściwie powody zdecydowały, że wybraliście Nikon Capture NX 2 mając do dyspozycji Lr 3 lub ACR 6,2?
Mnie najbardziej przekonało prawidłowe odczytywanie balansu bieli ustawianego z szarych detali (preset) (choć próbowałem na niższych wersja ACR). Choć jak poprzednicy mówili ACR-em szybciej się fotki obrabia.