PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pole trójkąta

wpkx
12-08-2010, 15:24
http://wpk.eltrakon.pl/L1004986%20Pole%20trojkata.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1004986%20Pole%20trojkata.jpg)

Sebastianito
12-08-2010, 15:38
W tym wypadku jestem na duze nie..

Locter
12-08-2010, 15:38
:D

wpkx
12-08-2010, 16:06
W tym wypadku jestem na duze nie..

I bardzo dobrze. Dziękuję.
Ale miałbyś moją wdzięczność (uprzedzam - bez cienia ironii z mojej strony), jakbyś jeszcze napisał dlaczego NIE.
NIE bo NIE, czy może jednak jakieś wymierniejsze powody.
Chodzi mi nie tylko o mnie, ale i o Sir Loctera - żeby wiedział, z czego się śmieje... ;)

Anja_G
12-08-2010, 16:09
Uprzedziłeś mnie Wojtku. Miałam o to samo zapytać.
;)

gryson
12-08-2010, 16:09
Dla mnie znak kompletnie oderwany tematycznie od pola, jakoś to nie przemawia do mnie. Może gdyby to inaczej pokazać, sam nie wiem. I ta winieta taka duża też mnie razi tutaj (żeby nie było, lubię winiety i dodaję je conajmniej na połowie swoich zdjęć, chociaż małe, ale zawsze :) ). Ja lubię jak na zdjęciu jest jakiś "kontekst", ale tutaj go nie widzę, może dlatego mi nie leży.

Locter
12-08-2010, 16:17
Nie, bo dla mnie to nic innego jak nudne zdjęcie znaku, na tle jakiejś pstrokatej mazi, i do tego dodana winieta, jakim cudem to może być ciekawe dla odbiorcy ?

wpkx
12-08-2010, 16:44
Rozumiem, że nikogo z Was nie dziwi znak "Uwaga na drogę z pierwszeństwem przejazdu" stojący nie przed drogą, a przed jakimś polem.
W takim razie przepraszam za zakłócanie spokoju.
Oczywiście odnosi się to do znających przepisy drogowe. W Polsce. :D

Locter
12-08-2010, 16:45
Rozumiem, że nikogo z Was nie dziwi znak "Uwaga na drogę z pierwszeństwem przejazdu" stojący nie przed drogą, a przed jakimś polem.

To może do reportażu to ?

wpkx
12-08-2010, 16:48
To może do reportażu to ?

I tu się z Tobą zgadzam - może do reportażu. ;)

Sebastianito
12-08-2010, 16:56
Nie bo: znak ani centralnie ani z boku, zdjecie zrobione w bialy dzien i z tad proba ratowania sie czarno bialym i winieta ktora w tym wypadku to mi nie pasuje. A z takiego czepialstwa to ten kontrastowy cien za znakiem mi nie pasuje.

A teraz pytanie: Czy ty te zdjecia robisz tzw: baby lens?

wpkx
12-08-2010, 17:19
Nie bo: znak ani centralnie ani z boku, zdjecie zrobione w bialy dzien i z tad proba ratowania sie czarno bialym i winieta ktora w tym wypadku to mi nie pasuje. A z takiego czepialstwa to ten kontrastowy cien za znakiem mi nie pasuje.

A teraz pytanie: Czy ty te zdjecia robisz tzw: baby lens?

Rozumiem.
Choć osobiście nie użyłbym słowa ratowanie. W kolorze też mi się całkiem podobało a winietę wzmocniłem tylko troszkę, ale niech tam - kupuję Twoją krytykę, a dziękowałem już wcześniej. ;)

Baby lensa nie mam, używam zupełnie "dorosłej" optyki. :)

Sebastianito
12-08-2010, 17:36
ale niech tam - kupuję Twoją krytykę,

Czyzby foch :D :twisted::twisted::twisted:

wingeo
12-08-2010, 17:53

..... ajajaaaj, ..... teraz rozumiem, to może TU (http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/sprawa-dla-reportera) wyslij :mrgreen:
Pozdrawiam.

wpkx
12-08-2010, 17:56
..... ajajaaaj, ..... teraz rozumiem, to może TU (http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/sprawa-dla-reportera) wyslij :mrgreen:
Pozdrawiam.

O, cześć Roman. Pozdrawiaj. ;)

Nikonozaur
12-08-2010, 18:49
Fotografia moralnego niepokoju... Tak jak nie podobają mi się takie filmy, tak fota podoba. Oczywiście w połączeniu z tytułem, który zawsze uważam za ważną część przedstawienia. BW pasuje.
Nie kupuję jedynie opowieści o znaku. Nie ma (choć kiedyś było) czegoś takiego jak

[...] "Uwaga na drogę z pierwszeństwem przejazdu" [...]
Jest za to "Ustąp pierwszeństwa przejazdu", znak A-7. Poza tym coś mi zalatuje, że widzimy tu znak kolejowy... ;)

wpkx
12-08-2010, 20:28
Fotografia moralnego niepokoju... Tak jak nie podobają mi się takie filmy, tak fota podoba. Oczywiście w połączeniu z tytułem, który zawsze uważam za ważną część przedstawienia. BW pasuje.
Nie kupuję jedynie opowieści o znaku. Nie ma (choć kiedyś było) czegoś takiego jak

Jest za to "Ustąp pierwszeństwa przejazdu", znak A-7. Poza tym coś mi zalatuje, że widzimy tu znak kolejowy... ;)

Andrzeju, A-7... Jesteś czujny. ;)
Jednak z koleją nie ma to nic wspólnego.
Prędzej z kolejką, po której jakiś rozkoszny młodzieniec przekręcił ów nieszczęsny trójkąt o 90 stopni w prawo, zajodłowawszy dziko...
Ale z tą "fotografią moralnego" to pojechałeś na całego. :D

fotojacek
12-08-2010, 20:39
A mi sie podoba , kontrastowo znak łamie spokój łąki i wprowadza element grozy, fajna fota a nie jakies tam wymuskane pitu-pitu , moze bym go złapał nieco nizej zeby horyzont nie był niemal na poczatku trojkata , a o tytul tez dobry.

borregaard
12-08-2010, 20:41
Mało ciekawe,mimo całej historii...Rusz tyłek dalej niż za miedzę...

sea21
12-08-2010, 20:42
Ooo kolejny gniotek:D
Często widzę poprzekręcane znaki. Ten pewnie był odwrócony w stronę pola. Nic w tym szczególnego. Nawet gdyby stał w środku pól to i tak pokazałeś w mało ciekawy sposób.
Oczywiście jestem na nie:)

wpkx
12-08-2010, 20:58
Ooo kolejny gniotek:D
Często widzę poprzekręcane znaki. Ten pewnie był odwrócony w stronę pola. Nic w tym szczególnego. Nawet gdyby stał w środku pól to i tak pokazałeś w mało ciekawy sposób.
Oczywiście jestem na nie:)

Dziękuję wszystkim za komentarze. :D

mark3
12-08-2010, 22:06
1/2a x h
byłeś tam - trzeba było zmierzyć

poza tym nic tu nie ma, nic
co gorsza - to zielsko to nie jest nawet pole tego właśnie trójkąta
ale chce - i być może to się liczy? :-)

realizm magiczny czy magia realności na tych twoich fotkach?
do czegoś takiego aspirują, ale popadasz rozpoznawalnością w nikiforyzm
staniesz się banalny, nudny, nijaki. uważaj :-)

wpkx
12-08-2010, 22:25
1/2a x h
byłeś tam - trzeba było zmierzyć

poza tym nic tu nie ma, nic
co gorsza - to zielsko to nie jest nawet pole tego właśnie trójkąta
ale chce - i być może to się liczy? :-)

realizm magiczny czy magia realności na tych twoich fotkach?
do czegoś takiego aspirują, ale popadasz rozpoznawalnością w nikiforyzm
staniesz się banalny, nudny, nijaki. uważaj :-)

Nic.
I nikiforyzm.
W innym wątku zostałem turpistą.
Więc uważam.
Bo stanę się banalny, nudny, nijaki - jak wszyscy twórcy kalendarzowych pocztówek.
Ale ja nie mam kalendarzowo-pocztówkowych aspiracji, więc nic, w razie czego, nie tracę. ;)