Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Spacerowo...
Witam
Fotka jeszcze ciepla :) z dzisiejszego poranka. Niestety na niebie ani jednej chmurki czego nie moze przebolec. Prosze o opinie i komentarze.
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/71514662928414733584.jpg)
Dziekuje za odwiedzyny
Nikt nic nie napisze? Zawsze jest tyle chetnych do komentowania?
StachersDTR
12-08-2010, 22:23
Ja doszedłem do wniosku, że na tym forum komentuje się trzy rodzaje zdjęć: zdjęcia bardzo słabe, zdjęcia bardzo dobre i zdjęcia wystawione przez osobę z grupy wzajemnej adoracji;)
Posty z przeciętnymi, czy inaczej mówiąc poprawnymi fotkami przechodzą cichutko w dół by znaleźć się na drugiej stronie gdzie nikt ich już nie dojrzy...
Oczywiście to jest tylko moje zdanie;)
A samo zdjęcie przyjemne w odbiorze i rzeczywiście szkoda, że nie pojawiła się żadna chmurka.
Ja doszedłem do wniosku, że na tym forum komentuje się trzy rodzaje zdjęć: zdjęcia bardzo słabe, zdjęcia bardzo dobre i zdjęcia wystawione przez osobę z grupy wzajemnej adoracji;)
Posty z przeciętnymi, czy inaczej mówiąc poprawnymi fotkami przechodzą cichutko w dół by znaleźć się na drugiej stronie gdzie nikt ich już nie dojrzy...
Oczywiście to jest tylko moje zdanie;)
A samo zdjęcie przyjemne w odbiorze i rzeczywiście szkoda, że nie pojawiła się żadna chmurka.
... tą okrężną drogą dostałeś odpowiedź, ze zdjęcie jest poprawne, .... ale szkoda, ze nie było chmurek :D Mnie się podoba.
Nikonozaur
12-08-2010, 22:45
Przycinałeś tę fotę? Wystarczyło podejść parę kroków i drzewko wypełniłoby prawą część kadru, a interesujący środek wydatnie zbliżył do widza. Już nawet nie wspominam, że dobrze byłoby pomacać daleki plan dłuższym szkiełkiem. A tak masz kawał trawy na dole i jeszcze większy kawał nieba na górze, to co interesujące zajmuje najmniej miejsca. Czyli kadrowo niezbyt Ci to wyszło, ale warto tam wrócić bo może być ciekawie. Na szczęście kolory masz cacy.
Chodzi mi o coś takiego (http://www.iv.pl/images/07630103031275826242.jpg).
Dzieki za komentarze. Nikonozaur mysle ze wroce tam jeszcze, i cos "wycisne" z tego miejsca. Zdjecie nie bylo cropowane, oryginalny kadr. Twoja wersja rzeczywiscie lepsza jest.
anonymos
13-08-2010, 11:56
Nikt nic nie napisze? Zawsze jest tyle chetnych do komentowania?
Widać biorą przykład z innych, którzy tak gorliwie komentują :-P.
.
Tu np kolega zauważa pewne rzeczy ale jakoś sam się nie wyrywa do komentowania innych, podobnież jak autor wątku zresztą :-P.
Ale by wyjśc na przeciw oczekiwaniom: zdjęcie w miarę poprawne ale nie wywołuje szczególnych emocji, choć nie ukrywam, że zamiast siedzieć w chacie wolałbym leżeć teraz tam i patrzeć na ten widok.
anonymos wyobraz sobie ze nie kazdy masz czas siedziec po 5 godzin dziennie i komentowac we wszystkich dzialach zdjecia z 3 ostatnich stron. StachersDTR dobrze napisal ze sa kolka wzajemnej adoracji ktorzy komentuja swoje zdjecia.
anonymos
13-08-2010, 12:10
anonymos wyobraz sobie ze nie kazdy masz czas siedziec po 5 godzin dziennie i komentowac we wszystkich dzialach zdjecia z 3 ostatnich stron. StachersDTR dobrze napisal ze sa kolka wzajemnej adoracji ktorzy komentuja swoje zdjecia.
Dlatego najlepiej by każdy wrzucał fotkę i by taki każdy nie komentował innym bo gdzie w końcu tkwi w tym interes? Zatem ci którzy komentują nie mają co robić ze swoim czasem lub są w kółku wzajemnej adoracji - taki wniosek wysnuwasz, ciekawe :-P.
Ja bym przyciął tylko dołu ze 2 cm, kolory na plus :-)
Przyjemny, naturalny widoczek. Mz proporcje są dobre. Dużo trudniej znaleźć w takich miejscach ciekawy motywik niż np. w Tatrach. Tutaj niebo i ta trawka, fajnie podkreślają główny ale mało spektakularny środek.
krzysztofz24
13-08-2010, 14:45
Zdjecie ok...choc po poprawkach kadrowych Nikonozaura jest lepiej mz...
jest spoko według mnie kadr poprawny. Kolorki mocne ale nie przeszkadzaja :)