Zobacz pełną wersję : Wydruk zdjec-białe pasy
witam, czy ktoś mógł by mi łopatologicznie wytłumaczyć . Mam zdjęcia wykonane moim aparatem -D700. Wysyłam zdjęcia do wywołania ( nie kadrowane, nie wycinane org pliki) przychodzą z białymi pasami po 5 milimetrów od góry i od dołu ;-( Wybieram rozmiar 15-21. Czy powinienem był zaznaczyć ze zdjęcia powinny być wywołane 15x22,5 (lustrzanki 2:3) ? Z tego co zrozumiałem z rozmowy z panią z labu to zdjęcia będą miały pasy bądź pasów nie będzie ale będą obcinać jakieś fragmenty. Czy nie ma takiej możliwości by były wywołane tak jak są zrobione? Dziękuje za informacje.
ja mam ustawione 15x21,5 i jest idealnie bez zadnych paskow
Czy powinienem był zaznaczyć ze zdjęcia powinny być wywołane 15x22,5 (lustrzanki 2:3) ? Z tego co zrozumiałem z rozmowy z panią z labu to zdjęcia będą miały pasy bądź pasów nie będzie ale będą obcinać jakieś fragmenty. Czy nie ma takiej możliwości by były wywołane tak jak są zrobione? Dziękuje za informacje.
Powinny mieć rozmiar 15x22,5 aby zachować proporcje.
ja mam ustawione 15x21,5 i jest idealnie bez zadnych paskow
Widocznie Twój lab jest mniej leniwy i obcina białe pasy. Albo, co gorsze, wycina Ci część kadru. ;-)
maja rozmiar 15-22,5 tylko zastanawia mnie to ze wysyłałem im przedostatnio zdjęcia, wybrałem 15-21 i bylo wszystko ok
grudzinsky
13-08-2010, 09:27
zalezy od czlowieka stojacego przy maszynie ;)
moze tez byc inny papier. nie wszystkie papiery sa identyczne ;)
jak wysylam fote do labu to daje im plik, z ktorego mozna wydrukowac 60x40...jesli jest jakas kicha zmieniam lab ;)