PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwne działanie serwisu w sprawie "pożyczonych" zdjęć.

tomaha35
11-08-2010, 20:16
Witam
Spotkała mnie dziwna sytuacja, pewien pan umieścił kilka moich zdjęć i nie tylko moich ( są tam również zdjęcia Wacława Wantucha) na swojej komercyjnej stronie informującej o sesjach itp. Informację dostałem od zupełnie obcej osoby, która to zauważyła, jak również od znajomej, która zajmuje się modelingiem. Pierwsze co zrobiłem napisałem do serwisu na którym wisi stronka http://www.carbonmade.com zgłosiłem kradzież, wskazałem swoją galerię z której prawdopodobnie zapożyczył sobie fotki. Wiem, że osoba, która to zauważyła, również to raportowała. Niestety żadnej reakcji z ich strony.
To jest link do tej strony http://mvstudio.carbonmade.com/ , może wiszą zdjęcia kogoś z Was lub waszych znajomych, jeśli by tak było, to proszę o zgłoszenie tego do ich supportu.
Gość ma podany telefon na stronie, po rozmowie i kategorycznej prośbie o zdjęcie zdjęć oddzwonił po 10 min z informacją że, zdjęcia zostały usunięte. Ale nie są usunięte...może ktoś podpowie jak ukarać tak "krnąbrne" zachowanie, przecież nie będę się szarpał z nim po sądach :)

statler
11-08-2010, 21:24
powinienes sie cieszyc z bogatego portfolio kolegi, kilka osob na forum dzieki takim lekkoduchom niezle sie obkupilo:)

fIlek
11-08-2010, 21:32
Szanowny "pożyczacz" jest Polakiem, więc zwyczajnie rozpocznij procedurę ścigania złodzieja poprzez odpowiednie organa. Sam serwis prawdopodobnie Cię oleje.

telly
11-08-2010, 21:52
oddzwonił po 10 min z informacją że, zdjęcia zostały usunięte. Ale nie są usunięte

Usunąłeś u siebie ciasteczka?

tomaha35
11-08-2010, 22:07
Tak , usunięte. Wydaje mi się że, On po prostu nie wie które zdjęcia są moje ...ale chyba nie ma sensu dociekać, w sumie to On powinien się tym interesować.

grudzinsky
11-08-2010, 22:36
ciasteczka ciasteczkami, zalezy jak serwer odpowie...
fakt, ze sprawa bardzo glupia. wyslij mu sms'a z inforacja, ze jesli nie usunie to sprawa trafi do odpowiednich organow!

mOSAd
14-08-2010, 00:51
Chyba zdjęcia usunięte, bo nic nie widzę.

Szprychu
14-08-2010, 13:00
Chyba zdjęcia usunięte, bo nic nie widzę.

U mnie to samo.

rdcom
15-08-2010, 10:16
U mnie to samo.

mnie też się nic nie otwiera pusta strona

tomaha35
15-08-2010, 13:08
Tak już zginęły foty także temat do usunięcia - monitowałem i się udało:)