PDA

Zobacz pełną wersję : 5 bateria w SB-800

wicy
18-12-2006, 23:58
Witam,
Kupiłem SB-800 i już na początku taki problem czysto mechaniczny :(
Nie umiem włożyć zasobnika na 5 baterię :( Jak wyjąć klapkę baterii?
Otwieram ją jak w instrukcji przez przesunięcie i max otwarcie do góry aż do oporu. Zeby ją wyjąć mam ją odciągnąć od obudowy lampy ku górze, czy pchać dalej w kierunku otwierania mimo oporu aż wyskoczy? Boję się rozwiązań siłowych :( a klapka sprawia wrażenie jakby otwierana dalej na siłę chciała stracić zawiaski :(

artfotopolis
19-12-2006, 10:14
tam na obodowie lampy sa kreseczki...klapka do kreseczek i w gore...

artful
19-12-2006, 11:20
A po co Ci ta 5-ta bateria???

leszeg
19-12-2006, 12:24
wicy, to tak jak z pierwszym razem :) potem bedziesz rwał na ślepo :). Chyba kazdy tu przechodził ten dylemat wyjmowania klapki :). Poprostu jest na to system ruchów bardzo prosty tylko trzeba to wyczuc.
artful- po to ktos to wymyslił zeby uzywac wiec czemu nie?

wigi
19-12-2006, 12:56
Przed chwila sprawdziłem - lekki ruch w bok i łatwo wychodzi (instrukcji nie czytałem).
Piąta bateria przyspiesza ładowanie lampy, ale przy akumulatorkach łatwiej ładuje sie parzyste liczby akumulatorków. ;)

CynowaKonefka
19-12-2006, 13:08
Wszystko ładnie działa tylko trzeba przemóc lęk przed spitoleniem sprzętu za ciężka kasę :) Rzeczywiście wrażenie jest takie jak otwieranie chińskiej zabawki za 3 zeta.

Pozdrawiam

mswilk
19-12-2006, 13:31
A po co Ci ta 5-ta bateria???

prób trochę zdjęć w serii to się przekonasz ;)

wicy
19-12-2006, 16:19
Faktycznie :) Przemogłem się, pchnąłem i... sabinka rozdziewiczona :D

Nurtuje mnie jescze jedna kwestia. Sprawa wydajności palnika, tzn. jego żywotność przeliczona np. na błyski z pełną mocą. Jak z tym jest? Bo przez instrukcję jeszcze nie przebrnąłem.

Mr.Pietrek
19-12-2006, 17:50
Faktycznie :) Przemogłem się, pchnąłem i... sabinka rozdziewiczona :D

Nurtuje mnie jescze jedna kwestia. Sprawa wydajności palnika, tzn. jego żywotność przeliczona np. na błyski z pełną mocą. Jak z tym jest? Bo przez instrukcję jeszcze nie przebrnąłem.
to zacznij - bo porównanie wydajności w tabelkach masz pod ręką :)

leszeg
19-12-2006, 17:50
jak zgasnie to sie dowiesz :)

szymony
19-12-2006, 18:31
Sprawa wydajności palnika, tzn. jego żywotność przeliczona np. na błyski z pełną mocą. Jak z tym jest? Bo przez instrukcję jeszcze nie przebrnąłem.

Jeżeli nie przegrzejesz palnika ciągłym spawaniem, to wytrzyma lata. Na pewno przeżyje twoje body.

mziel
23-12-2006, 04:21
Jeżeli nie przegrzejesz palnika ciągłym spawaniem, to wytrzyma lata. Na pewno przeżyje twoje body.
Jeju, moje body ma 27 lat, lampa pewnie 1,5 roku... No żeby nie wykrakać, ale mam nadzieję, że jednak moje body przeżyje lampę! Co najwyżej większy brzuch mi urośnie ;-)