Zobacz pełną wersję : Program do wypalania płyt.
Witam wszystkich. Poszukuję programu do wypalania płyt, który by sam wyliczał ile i jakiej pojemności nośników potrzebuje i nie przerywał pracy komunikatem "za mało miejsca na dysku", tylko kontynuował działanie zapisując kolejne podtykane mu płytki. Fajnie jakby był darmowy i nie ważył setki MB. Z góry dziękuję za info.
Infra Recorder pozwala na overburning, wypróbuj go sobie. Nieduży jest.
http://infrarecorder.org/
Nie chodzi mi o overburning. Jak mam np. 20 Giga fotek do przerzucenia na płyty, to chcę by program sam optymalnie zapełniał kolejne krążki. Kiedyś zetknąłem się z takim softem i wiem że przy częstym zrzucaniu dużych ilości fotek bardzo oszczędza czas. Nie pamiętam niestety jego nazwy.
Możesz też zrobić obrazy ISO zdjęć, przecież starsze zdjęcia są stałe, przybywają nowe. Ja ten problem, a mam już 16GB zdjęć, rozwiązałem w ten sposób: zrobiłem za pomocą ImgBurn obrazy ISO mające 4GB każdy. W programie dodaję wszystkie ISO do kolejki i samo się wypala, ja tylko płyty zmieniam. Natomiast ostatnie zdjęcia, które "doszły" do kolekcji dogrywam do ostatniego ISO i też wypalam.
Jak obraz ISO ostatniej płyty ma 4GB zaczynam nowy obraz. Tylko raz musiałem się nasiedzieć, żeby skonstruować obrazy, a teraz tracę na to chwilę z życia.
PS.
Lepszym rozwiązaniem jest zewnętrzny dysk, to moje podstawowe narzędzie backapu. Koszt takiego dysku to kieszeń SATA-USB (50 zł) i dysk do laptopa (100 zł). I mam 160GB na backup.
Nie chodzi mi o przechowywanie fotek. Wszystkie swoje trzymam zdublowane na dyskach (ponad 2 TB). Często przerzucam zawartość kart pamięci na płyty i zależy mi na czasie i wygodzie.
Nie chodzi mi o przechowywanie fotek. Wszystkie swoje trzymam zdublowane na dyskach (ponad 2 TB). Często przerzucam zawartość kart pamięci na płyty i zależy mi na czasie i wygodzie.
To obawiam się, że pozostają Ci tylko burnery komercyjne. Na pewno sprawdzą się Neto BacItUp na PC i Toast Titanium na maca.