PDA

Zobacz pełną wersję : Program do wypalania płyt.

jjjkkk
08-08-2010, 22:33
Witam wszystkich. Poszukuję programu do wypalania płyt, który by sam wyliczał ile i jakiej pojemności nośników potrzebuje i nie przerywał pracy komunikatem "za mało miejsca na dysku", tylko kontynuował działanie zapisując kolejne podtykane mu płytki. Fajnie jakby był darmowy i nie ważył setki MB. Z góry dziękuję za info.

nazgul
08-08-2010, 23:45
Infra Recorder pozwala na overburning, wypróbuj go sobie. Nieduży jest.

http://infrarecorder.org/

jjjkkk
09-08-2010, 15:52
Nie chodzi mi o overburning. Jak mam np. 20 Giga fotek do przerzucenia na płyty, to chcę by program sam optymalnie zapełniał kolejne krążki. Kiedyś zetknąłem się z takim softem i wiem że przy częstym zrzucaniu dużych ilości fotek bardzo oszczędza czas. Nie pamiętam niestety jego nazwy.

Gusioo
10-08-2010, 12:00
Możesz też zrobić obrazy ISO zdjęć, przecież starsze zdjęcia są stałe, przybywają nowe. Ja ten problem, a mam już 16GB zdjęć, rozwiązałem w ten sposób: zrobiłem za pomocą ImgBurn obrazy ISO mające 4GB każdy. W programie dodaję wszystkie ISO do kolejki i samo się wypala, ja tylko płyty zmieniam. Natomiast ostatnie zdjęcia, które "doszły" do kolekcji dogrywam do ostatniego ISO i też wypalam.

Jak obraz ISO ostatniej płyty ma 4GB zaczynam nowy obraz. Tylko raz musiałem się nasiedzieć, żeby skonstruować obrazy, a teraz tracę na to chwilę z życia.

PS.
Lepszym rozwiązaniem jest zewnętrzny dysk, to moje podstawowe narzędzie backapu. Koszt takiego dysku to kieszeń SATA-USB (50 zł) i dysk do laptopa (100 zł). I mam 160GB na backup.

jjjkkk
11-08-2010, 12:07
Nie chodzi mi o przechowywanie fotek. Wszystkie swoje trzymam zdublowane na dyskach (ponad 2 TB). Często przerzucam zawartość kart pamięci na płyty i zależy mi na czasie i wygodzie.

nazgul
17-08-2010, 17:13
Nie chodzi mi o przechowywanie fotek. Wszystkie swoje trzymam zdublowane na dyskach (ponad 2 TB). Często przerzucam zawartość kart pamięci na płyty i zależy mi na czasie i wygodzie.

To obawiam się, że pozostają Ci tylko burnery komercyjne. Na pewno sprawdzą się Neto BacItUp na PC i Toast Titanium na maca.