PDA

Zobacz pełną wersję : Upadek SB-800

lvqe
08-08-2010, 12:29
Witam
dawno już mnie na forum nie było... ale pojawił mi się problem który będę chciał jakoś naprawić :))
już opisuje co sie stało... pewnego pięknego dnia gdy jechałem na sesje zdjęciową, i następnie już na nią dotarłem... położyłem sobie lampę na komodzie... robię zdjęcia robię... ii nagle lampa spadła z niej ;/ urwał sie rozpraszacz :( ii teraz coś jest nie tak bo gdy podepnę ją do body aparat widzi tak jak by był ten rozpraszacz dalej i nie jestem w stanie nic zrobić:( ma moze ktoś jakiś service manual?? albo w okolici krk jest ktoś kto by zobaczył co mozna z tym zrobić ?:)

juha
08-08-2010, 13:46
W SB-900, być może w SB-800 jest opcja w funkcjach użytownika "Zoom position setting if the built-in wide-flas adapter is broken off accidentally" funkcja jest pod ikonką lampy z napisem WP. Włącz ją, wtedy będziesz mógł używać zooma mimo uszkodzonego rozpraszacza.

XXL
08-08-2010, 21:44
ma moze ktoś jakiś service manual??

Patrz wyżej... czyli temat...http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=73380

lvqe
09-08-2010, 15:15
juha dziękiiii wielkie ;)) to pomogło... tylko nie wiem czemu muszę ja za każdym razem naciskać kiedy podpinam lampe :/ ii jest jeszcze denerwujący ta "kartka rozpraszacza" boo wylatuje bezwładnie :) a orientuje sie ktoś moze gdzie jest jakiś serwis w krakowie ?:)