PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki konwerter wybrać?

barracuda
07-08-2010, 18:16
Ponieważ zupełnie się na tym nie znam, pytam tutaj, bo na pewno znajdzie się osoba, której temat telewizji satelitarnej jest mniej obcy. W tej chwili mam zamontowany zestaw cyfrowego polsatu, na jakimś ich standardowym zestawie do odbioru. Niestety coś się zaczyna chyba psuć, bo na ekranie telewizora pojawiły się dwa pionowe, dość szerokie pasy, które zaciemniają w tych miejscach znacząco obraz. Poza tym jakość sygnału i tym samym obrazu nie jest rewelacyjna. Czy wymieniając konwerter można polepszyć jakość odbieranego obrazu? Jeśli tak, to jaki konwerter kupić żeby działał lepiej niż ten standardowy (nie mam pojęcia jaki to konwerter). Z góry dzięki za rady.

grudzinsky
07-08-2010, 19:04
moze Ci sie antena przestawila ;) mieszkam na "koncu" swiata i u mnie polszmat dziala normalnie, a dekoder ma kychba 4 lata :D

tgollob_jamessuchar
07-08-2010, 19:17
to raczej nie wina konwertera... kwestia ustawienia anteny to raz.. a może sam przesył sygnału do tunera... lub nawet coś z synchronizacją linii w TV ? bo skąd od razu zarzut, że pasy to wina sygnału, a nie kwestia techniczna TV

barracuda
07-08-2010, 19:36
to raczej nie wina konwertera... kwestia ustawienia anteny to raz.. a może sam przesył sygnału do tunera... lub nawet coś z synchronizacją linii w TV ? bo skąd od razu zarzut, że pasy to wina sygnału, a nie kwestia techniczna TV

Raczej nie jest to wina samego telewizora, bo na analogowej nie ma takich pasów.

grudzinsky
07-08-2010, 19:39
sprawdz sobie kabel czy gdzies sie nie przetarl, czy dobrze w gniezdzie siedzi...

malibu
08-08-2010, 14:18
sprawdz w ustawieniach :siłę i jakość sygnału

sea21
08-08-2010, 14:26
sprawdz sobie kabel czy gdzies sie nie przetarl, czy dobrze w gniezdzie siedzi...
Dokładnie. Miałem podobny problem. Wymiana kabla załatwiła sprawę.

grudzinsky
08-08-2010, 14:43
kilka miesiecy temu obraz mi sie zacinal i krew mnie zalewala, bo nic nie mozna bylo spokojnie ogladac. sprawdzilem sile sygnalu i okazalo sie, ze mam zaledwie 75%. odszukalem mojego pomocnika "satelite finder" i ustawilem ponownie antene...od tamtej pory jak cos nie tak sie dzieje sprawdzam sile sygnalu ;)