Zobacz pełną wersję : Wypożyczenie auta a zwrot w innym kraju
Patrzyłem np na Avis i niby można wybrać opcje zwrotu w Polsce, a nawet w Łodzi (najlepsza dla mnie opcja) ale po dokonaniu wyboru niestety pojawia się info że taki myk jest "not permitted".
Znacie wypożyczalnie które bez problemów pozwolą wynająć auto w UK a oddać w PL? I najlepiej jakby miały coś większego, w stylu Reni Traffic.
Chcę się po prostu zorientować w kosztach takiej zabawy
Kup furę w UK i sprzedaj w Polsce. Jeszcze na tym zarobisz :)
grudzinsky
07-08-2010, 18:59
Kup furę w UK i sprzedaj w Polsce. Jeszcze na tym zarobisz :)
madrze gada! dac mu wodki :mrgreen:
poszukaj dobrze, a trafisz fure za £400, przyjedziesz do PL i sprzedasz za 4500zl :D
Za 400 to ja bank nie kupie zadnego busa. Z sosbowka to bym pewnie tak zrobil ale busa jakos w takiej sytuacji nie widze. Zreszta to nie jest na juz. Ot po prostu dzisiaj wpadlem na pomysl abu porownac cene wynajmu takiego auta + droga do PL z kosztami przeprowadzki organizowaniej przez wysylanie paczek za pomoca firmy kurierskiej (jednej z tych co to pomiedzy 50p a £1 za kilogram biora).
Za 400 to ja bank nie kupie zadnego busa. Z sosbowka to bym pewnie tak zrobil ale busa jakos w takiej sytuacji nie widze. Zreszta to nie jest na juz. Ot po prostu dzisiaj wpadlem na pomysl abu porownac cene wynajmu takiego auta + droga do PL z kosztami przeprowadzki organizowaniej przez wysylanie paczek za pomoca firmy kurierskiej (jednej z tych co to pomiedzy 50p a £1 za kilogram biora).
a nie łatwiej znaleźć kogoś znajomego z takim samochodem i zapłacić mu za przejazd (wyżywienie, paliwo, jakaś tam amortyzacja)?
Po 1 - nie mam nikogo znajomego z takim autem. Po 2 trzeba by liczyc droge w obie strony a tu juz zaczyna wchodzic w gre kalkulacja z wypozyczeniem auta i przejazdem w jedna strone.
grudzinsky
07-08-2010, 19:25
no 400 to moze przesadzilem, ale za £850 z 9cio miesiecznym MOTem (http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201031364874991/sort/priceasc/usedcars/price-to/1000/model/kangoo/make/renault/radius/1501/page/1/postcode/ab154el/quicksearch/true?logcode=p) nawet jak bys wrocil do UK to i tak sprzedasz go za £700 ;) za £150 nigdzie nie wynajmniesz fury na przeprowadzke...mysle, ze w PL na czesci tez bys sprzedal za jakies 4500zl ;)
Kangur jest raczej za maly. Zmiescilbym pewnie jedynie sprzet grajacy i kompa z monitorem :)
grudzinsky
07-08-2010, 19:38
zamow sobie Scanie z naczepa 30 ton :razz: kasuja jedynie 3zl/kilometr ;)
Droga impreza. Pył wulkaniczny uwięził mnie w Bilbao, więc próbowałem wrócić różnymi środkami, w tym samochodem z wypożyczalni. Z wypożyczeniem samochodu nie było żadnego problemu, ale do standardowych kosztów doliczano koszt odwiezienia samochodu do Hiszpanii, co w zasadzie kładło sprawę. Po tygodniu, wróciłem samolotem. :smile:
hhmmm Wlasnie... To moze byc problem szczegolnie w przypadku aut z UK oddawanych w "normalnym" kraju (w senscie ruchu oczywiscie). Chyba bede musial podzwonic po wypozyczalniach celem zasiagniecia jezyka :D
hhmmm Wlasnie... To moze byc problem szczegolnie w przypadku aut z UK oddawanych w "normalnym" kraju (w senscie ruchu oczywiscie). Chyba bede musial podzwonic po wypozyczalniach celem zasiagniecia jezyka :D
Rozmawialem z koleżką w tej sprawie, nie ma takiej opcji.
velaskez
07-08-2010, 21:09
A sprawdzałeś w Hertz?
Sprawdzalem. O ile samochod osobowy moze byc zwrocony w PL (przynajmniej w trakcie procesu na stronie system pozwala wybrac taka opcje) o tyle w przypadku vanow juz taka opcja na stronie sie nie pojawia
Sprawdzalem. O ile samochod osobowy moze byc zwrocony w PL (przynajmniej w trakcie procesu na stronie system pozwala wybrac taka opcje) o tyle w przypadku vanow juz taka opcja na stronie sie nie pojawia
pewnie osobówki można tak zwracać bo większa szansa że postoi trochę tutaj, i znowu jakiś klient auto odwiezie do UK wypożyczając je, aniżeli w przypadku jakiegoś vana.
pewnie osobówki można tak zwracać bo większa szansa że postoi trochę tutaj, i znowu jakiś klient auto odwiezie do UK wypożyczając je, aniżeli w przypadku jakiegoś vana.
A kto w Polszcze wypożyczy auto, żeby jechać nim do UK.
Tylko osobówki, bo takie auta często podróżują pomiędzy wypożyczalniami sieciowymi na lawetach.
Marek Urbanowski
08-08-2010, 08:00
Nie lepiej skorzystać z usług firmy transportowej? wynajem auta to drogi koszt, szczególnie w takich firmach jak Avis czy Hertz.
tak mi sie nasunelo - przyczepa jakas 2 osiowa do osobowego nie starczy ? moze by rozwiazalo problem.